0
NYFW: politiek in de mode
3

NYFW : politiek in de mode

F
News

Belmodo komt terug op zondag, 12 februari van de New York Fashionweek met de slogan: politiek. 

Mode, oppervlakkig? In geen geval. Dat werd wel heel erg duidelijk op NYFW dit weekend, de kleding schrééuwde politiek. In een vorig artikel vertelden we je al over de modeshow van Calvin Klein waarin "This Is Not America" van David Bowie werd afgespeeld en ook de slogan "F...Your wall " spotten we al in de LRS Studios. Bovendien verschenen op zondag heel wat sterke politieke berichten naar aanleiding van NYFW.

Prabal Gurung

Er werd de voorbije jaren vaak geklaagd over het gebrek aan diversiteit op de runway. Dit jaar bewees modehuis Prabal Gurung echter dat zij wél kiezen voor modellen van verschillende origine en met verschillende maten.

Zelfs de front row tijdens de Prabal Gurung was multicultureel, dat merkte ook Vanessa Friedman van de New York Times op. Beroemdheden die speciaal naar New York trokken waren o.a. Priyanka Chopra, gekend van de serie Quantico, sterdanser Misty Copeland, Huma Abedin - de vrouw achter de campagne van Hilary Clinton - maar ook Diane Kruger en Sarah Jessica Parker.

Maar wat echt onze aandacht trok, was het einde van de show. Alle modellen droegen t-shirts met slogans als "De toekomst is vrouwelijk", "I count", "She persisted" of "3 Million". Openheid en activisme, dat is wat telde. 

Bovendien liep ook topmodel Bella Hadid mee tijdens de show. Zij droeg een mooie oversized crèmekleurige vacht versierd met bont en knitwear.

Public School

Dao-Yi Chow en Maxwell Osborne, twee New Yorkers die achter de openbare school staan, vonden de beroemde rode Donald Trump Cap opnieuw uit. Op de pet? De slogan Make America New York, geïnspireerd op de uitspattingen van de nieuwe president van de Verenigde Staten. 

Wat ook in het oog sprong tijdens de parade waren de sweatshirts met de zin We Need Leaders op de rugzijde.

Victoria Beckham

Een show die op het eerste zicht minder politiek was maar bij nader inzien toch niet echt moest onderdoen voor de andere politiek getinte shows, was die van Victoria Beckham. “The world is so confused right now, I just want to make my customer feel secure,” aldus de ex-Spice Girl. De collectie was vrouwelijk en elegant. Elsa Fralon, die het geluk had erbij te mogen zijn tijdens de Victoria Beckham-show, vertelt je er binnenkort meer over in haar Fashion Week-dagboek.

NYFW: politiek in de mode
3
Foto © Dirk Alexander

Op de Belmodo redactie vielen wij alvast in zwijm voor de puntige schoenen die de mannequins droegen.

Zoals altijd was ook dit jaar de volledige Beckham-clan aanwezig: hun drie zonen en de kleine Harper zaten op de eerste rij - naast Anna Wintour - om de show van hun mama bij te wonen. In de nasleep van het UNICEF-schandaal was het ook opvallend dat David Beckham, aanwezig was.

NYFW: politiek in de mode
3
Foto © Dirk Alexander

J. Crew

Het Amerikaanse merk J. Crew koos er dit jaar niet voor om modellen te laten lopen tijdens de presentatie van hun nieuwe herfstcollectie. Om de zeer persoonlijke stijl van haar klanten in de verf te zetten, besloten ze vrienden, kunstenaars, stylisten, medewerkers en familieleden te laten meelopen. Chapeau

DVF

De DVF-show, die dit keer werd geleid door de nieuwe C.E.O Jonathan Saunders, vierde dit jaar kleur en vrouwelijkheid, iets waar ook Diane Von Furstenberg zelf altijd veel belang aan hecht.

Zeer duidelijk was de prominente aanwezigheid kleurrijk nepbont - vooral in helder rood - en laarzen die zo uit de jaren ‘60 weggeplukt leken.

Via onze Fashion Week-pagina kan je al het fashion week news heet van de naald volgen!

13.02.2017
Geschreven door Anthony Jaeger
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

21.03.2018 - 30.05.2018

Female street art expositie

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten