0
NYFW: Hoe was Yeezy Season 5?
6

NYFW: Hoe was Yeezy Season 5?

F
News

Elk seizoen opnieuw is het uitkijken naar de designcapriolen van Kanye West, die intussen al aan z’n vijfde seizoen toe is. Belmodo was erbij.

Woensdag 15 februari 2017, de langverwachte Yeezy Season 5-show. Iedereen zit op het puntje van z’n stoel te wachten tot Kanye West arriveert. Even wordt er gevreesd voor een even desastreuze start als vorig seizoen, waarbij de genodigden – en de modellen! – meer dan 3 uur lang in volle zon wachtten tot de show van start ging.

Ook dit jaar had de organisatie van de show veel voeten in de aarde. West had namelijk beslist om z’n show op hetzelfde moment als die van Marchesa door te laten gaan. Gelukkig besefte hij al snel dat zijn beslissing wel eens met een ware fashion insiders boycot gepaard zou kunnen gaan, waardoor hij alsnog het aanvangsuur van de show wijzigde.

De periode voor de show creëerde team West heel wat buzz. Zijn invites waren dit jaar olijfkleurige sweatshirts met opdruk: Lost Hills, een verwijzing naar Calabasas, het gebied in New York waar de Kardashian-clan woont.

Daarbovenop kregen de genodigden ook een mini-magazine met beelden van o.a. Sofia Richie, Luka Sabbat, Teyana Taylor en model Amina Blue die gemaakt werden door Jackie Nickerson.

Om de buzz compleet te maken, liet Kanye West zich de dag voor de show nog spotten in een paar nog niet uitgegeven Yeezyx Adidas-sneakers.

Net zoals de vorige Yeezy-seizoenen, startte de show eigenlijk al bij het entree van Kim Kardashian. Zij paradeerde naar haar frontrowzitje in een paars-bordeau ensemble van Yeezy. 

Aan de venue zelf, Pier 59 Studios, verzamelden zich een horde fans die allemaal een glimp van West of Kim K hoopten op te vangen. 

De setting van Yeezy Season 5 was opvallend minder luxueus dan de voorbije seizoenen. De modellen werden in een enorme zwarte ‘doos’ 360° gefilmd. De beelden werden vervolgens geprojecteerd op de wanden van de ‘doos’ die in het midden van de zaal was opgesteld.

De muziek was een trap-dub remix van Bed de J. Holiday.

West bleef trouw aan zijn athletic streetwear en bracht opnieuw oversized bombers, sweatshirts in velours, joggings … Wel nieuw was het gebruik van denim. Zo waren er broeken en jassen uit jeans.

Het overgrote deel van de modellen droeg vanzelfsprekend de laatst nieuwe modellen uit de Yeezy x Adidas-collectie, al waren er ook meisjes bij die over the knee boots droegen – nog zoiets waar Kany West sinds kort tuk op is.

Een van onze favoriete looks was een rood trainingensemble dat gedragen werd door mannequin-van-het-moment Lameka Fox.

Naast Luka Sabbat, Amina Blue, Alanna Arrington en een aantal andere tot voor kort nog onbekende gezichten, liep ook de Somalisch-Amerikaanse beauty Halima Aden mee, het allereerste topmodel met een hijab (hoofddoek).

NYFW: Hoe was Yeezy Season 5?
6
Foto © Elsa Fralon
Belmodo_YeezySeason5_2
6
Foto © Elsa Fralon

En, laten we eerlijk zijn, het zou geen echte Yeezy-show geweest zijn zonder een schare aan celebrities op de eerste rij. Naast Anna Wintour en de zussen van Kim spotten we ook Hailey Baldwin, La La Anthony, Teyana Taylor, Steven Klein, Pusha T, A$AP Ferg, de designer van OFFWHITE (en binnenkort missien ook Givenchy) Virgil Abloh en Tyga met Kylie Jenner in z’n kielzog.

NYFW: Hoe was Yeezy Season 5?
6
Foto © Elsa Fralon
NYFW: Hoe was Yeezy Season 5?
6
Foto © Elsa Fralon

En in het midden van al dat schoon volk? Onze eigen Elsa Fralon natuurlijk!

NYFW: Hoe was Yeezy Season 5?
6
Foto © Elsa Fralon

Kanye West liet zich, zoals het hoort, pas zien op het einde van de show.

Benieuwd naar wat morgen brengt!

16.02.2017
Geschreven door Eric Niyibizi Cyuzuzo
Vertaald door Amélie De Rycke
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten