0
12

Met deze kerstcadeaus steun je goede doelen

F
News

Het perfecte cadeau voor iemand vinden is een uitdaging, daarom is het een goed idee om dit jaar Santa Claus with a cause te spelen en te gaan voor een cadeau waar een meerwaarde aan vasthangt.

Tijdens de feestdagen geven we vaak geld uit aan – geef maar toe – nutteloze cadeaus die snel verdwijnen in een kast of doorverkocht worden aan iemand die er wel iets mee is. Om ons kerstbudget toch nuttig te besteden, kunnen we daarom beter investeren in cadeaus met een meerwaarde. 

Wij verzamelden enkele cadeaus waarmee jij een goed doel steunt tijdens je koopjesjacht én ongetwijfeld scoort bij de gelukkigen die jouw cadeaus ontvangen.

Gents

Het communications agency Gents lanceert een Anti Bomber Bomber Jacket om geld in te zamelen voor SOS Kinderdorpen. Het geld van de actie helpt specifiek kinderen in Syrië die lijden onder al het bommengeweld. De volledige winst gaat naar de organisatie.

ANTIBOMBERBOMBERJACKET_1_A_FRONT_copy
12
Foto ©

Lush

Een goede geur waarmee je een goed doel steunt, is altijd een goed idee als Christmas presentLush creëerde speciaal een Orangutan zeep en een Shampoo Bar waarvan de gehele opbrengst naar de #SOSsumatracampagne gaat.

In samenwerking met de Sumatran Orangutan Society (SOS) zet Lush zich in voor het beschermen van het regenwoud en daarmee ook voor het behoud van de leefomgeving van orang-oetans

unnamed_5
12
Foto © Lush
unnamed_6
12
Foto © Lush

De zeep heeft een geurencombinatie van sinaasappel, patchoulie en Sumatraans extra virgin kokosolie en is verkrijgbaar voor € 9,50 per stuk. De Shampoo Bar kost € 10,95 en bestaat uit Moringazaadpoeder in combinatie met patchoulie-, sinaasappel-, en kokosolieën. 

sos_shampoo_bar_easter_hero_2018_2_of_2
12
Foto © Lush

Ayacucho

Het merk Ayacucho verkoopt kleding, schoenen, rugzakken en tassen. Met de hulp van A.S. Adventure steunt Ayacucho de gelijknamige stad in Peru in het midden van het Andesgebergte. Per verkocht item gaat er geld naar de duurzame gemeenschapsontwikkeling daar die moeizaam verloopt. Onze favoriet voor onder de kerstboom? Deze warme poncho om de winterdagen fashionable door te komen.

ponchoayacucho
12
Foto © Ayacucho
  • Ayacucho – Blazer dotted poncho – € 69,95

Etam

Etam lanceerde in samenwerking met VN Women naar aanleiding van Orange Day een unieke en solidaire capsulecollectie. Orange Day wordt jaarlijks georganiseerd door de ONU Femmes France als bewustwordingscampagne voor het geweld tegen vrouwen en meisjes.

De collectie bestaat uit 3 T-shirts met drie definities van de French Liberté op, om duidelijk te maken dat vrouwen in vrijheid vol empowerment en self-esteem moeten kunnen leven.

Bij elke aankoop van een T-shirt schenkt Etam de volledige winst aan de ONU Femmes France. Een stijlvol én geëngageerd cadeau.

etamcollectioncapsule
12
Foto © Etam

The Body Shop

Bij The Body Shop staan duurzaamheid en fairtrade centraal in de productie van al hun cosmetica- en verzorgingsproducten. Wanneer je hier langs de kassa passeert, steun je in een keer verschillende good causes. De perfecte plek om een ethisch verantwoord kerstcadeau te kopen. 

body_shop
12
Foto © The Body Shop

Al hun producten zijn cruelty-free en worden nooit op dieren getest, ze steunen lokale boeren in Afrika door de aankoop van lokale en rauwe ingrediënten, hun gebruik van sesamzaad uit Nicaruaga zorgt voor financiële ondersteuning van acht scholen en dertig drinkwaterprojecten in die regio en ze helpen 8000 hectares Braziliaans regenwoud te beschermen. 

Onze favoriet voor de feestdagen is de verzamelbox van Body Butters in de vorm van een kerstster.

bodybutter
12
Foto © The Body Shop

L'eef

Kledingboetiek L’eef in Mechelen roept iedereen op om hun warmste hart te tonen voor de Warmste Week van Studio Brussel. Speciaal voor deze actie verkoopt de winkel de Warmste Sweaters voor € 59.

De opbrengst van deze truien gaat integraal naar de UZA foundation. Een fonds ter ondersteuning van onderzoek naar immuuntherapie tegen kanker, dat oprichtser Evelyne Van Landegem nauw aan het hart ligt. Een warm cadeau!

leef1
12
Foto © L'eef
leef2
12
Foto © L'eef

Tony's Chocolonely

De slogan van Tony’s Chocolonely maakt het al duidelijk: Crazy about chocolate, serious about people. Het chocolademerk wil bewustzijn creëren voor de slavernij die vaak gepaard gaat met de productie van chocolade en de lage lonen waarvoor cacaoboeren moeten werken. 

Daarom creëren zij 100% slaafvrije chocolade door de lokale productie van cacaoboeren in West-Afrika te steunen. Dat de chocolade goed is voor de lijn, daar hebben we onze twijfels over, maar voor het goede doel willen we ons gerust opofferen om een lekkere Tony’s reep op te eten. De kerstrepen zijn ideaal als kerstcadeau.

001617326_003_403047_708
12
Foto © Tony's Chocolonely

Met deze cadeaus vertrek jij met een gerust hart naar het kerstfeest.

Meer over kerst lees je hier:

13.12.2018
Geschreven door Elise Coppens
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten