0

Maggie Rogers, van girl next door tot pop queen

F
News

1
11.07.2017
Geschreven door Amélie De Rycke

Maggie Rogers (23) is de ontdekking van 2017. Ze kreeg niemand minder dan Pharrell Williams stil met haar nummer ‘Alaska’ en verovert nu ook de harten van muziekliefhebbers van over de hele wereld.

De voorbije weken trad je op in Manchester en Amsterdam, je studeerde in Parijs ... Wat vind je van Europa? Is het heel anders dan Amerika?

“Wat ik vooral zo fascinerend vind, is dat muziek een universele taal blijkt te zijn. Europa is een mengelmoes van talen en toch kent iedereen de lyrics wanneer ik optreed.”

Wat is jouw ultieme festival essential?

“Zonnecrème is voor mij heel erg belangrijk. Ik heb veel sproetjes en moet me echt goed beschermen tegen de zon. Maar da’s misschien een beetje een saaie essential? Glitter mag ook niet ontbreken. Die blijft dankzij de zonnecrème extra goed zitten en zo ben je safe en shiny!” 

Als je één festival van gelijk waar ter wereld moest uitkiezen, het welk zou het dan zijn en waarom?

“Kan je me die vraag over een aantal jaar nog eens stellen (lacht)? Ik heb eigenlijk nog niet zo heel veel festivals bezocht. Ik ging vroeger altijd op zomerkamp in de bossen. Als ik heel eerlijk moet zijn: Rock Werchter is nog maar mijn 4e festival ooit. Maar als ik het vergelijk met de andere festivals waar ik al stond, moet ik zeggen dat het hier echt wel heel erg goed georganiseerd is. En de mensen zijn hier allemaal zo lief!”

"Als ik heel eerlijk moet zijn: Rock Werchter is nog maar mijn 4e festival ooit."

Zijn er optredens op Rock Werchter waar jij zelf ook naar uitkijkt?

“Ik ben een grote fan van James Blake dus hem wil ik nog wel eens aan het werk zien – ook al is het al de vierde keer dit jaar (lacht). Radiohead zag ik onlangs nog op Glastonbury, die waren ook echt steengoed.

Dua Lipa ontmoette ik vorige week nog op de set van een fotoshoot en we zijn in contact gebleven. Naar haar optreden kijk ik dus ook heel erg uit!”

          Deze optredens op Rock Werchter gemist?
          James Blake kan je nog aan het werk zien
op
          – maandag 6 november 2017 op NorthSide in Denemarken

          Radiohead speelt nog op
          – woensdag 19 juli 2017 op Park Hayarkon in Tel Aviv (Israël)

          – zondag 20 augustus 2017 op Sferisterio in Macerata (Italië)

          Dua Lipa’s optredens kan je nog bijwonen op
          – zondag 16 juli 2017 op in Benicassim (Spanje)
          – vrijdag 14 juli 2017 in Rathfarnham (Ierland)

Je nummer ‘Alaska’ gaat over persoonlijke veranderingen. Wat is de belangrijkste les die je dit jaar geleerd hebt?

“Ik heb vooral geleerd om personal space te vragen wanneer ik die nodig heb. Het voorbije jaar was voor mij heel heftig, ik deed zoveel dingen voor de allereerste keer. Net daarom is het belangrijk dat ik me af en to eens terugtrek in mijn eigen bubbel. Het voelt heel volwassen aan om zo zelfbewust te zijn.” 

"Ik vind het belangrijk om stil te staan bij sustainable fashion."

Hoe belangrijk is mode voor jou als artiest?

“Ik had nooit het gevoel dat mode echt belangrijk was voor mij tot ik startte met inpakken voor mijn eerste tour. Ik ging ervan uit dat ik als rasechte backpacker wel voldoende zou hebben aan het minimum, maar ik was fout! Uiteindelijk nam ik zowat mijn volledige garderobe mee.

Je outfit ‘s ochtends bepalen is eigenlijk een heel creatieve bezigheid, net zoals je make-up aanbrengen. Ik kies er ofwel voor om helemaal niets van make-up te dragen ofwel ga ik helemaal wild. Op dit moment draag ik bijvoorbeeld zilveren glitter eyeliner, just for fun!”

Een tijdje terug liep je stage bij een modeblad?

“Dat klopt. Ik studeerde kunst en literatuur en wilde echt een goede schrijver of redacteur worden. Ik koos bewust voor Elle omdat zij vaak sterke vrouwen aan het woord laten, en daar houd ik wel van. Wat mode betreft wil ik echt nog veel bijleren. Dit jaar ging ik voor de allereerste keer naar een echte modeshow en het was zo inspirerend! De manier waarop ontwerpers te werk gaan met verschillende kleuren en texturen is fascinerend. 

Ik vind het ook belangrijk om stil te staan bij sustainable fashion. Ik draag bijvoorbeeld nooit bont en sta erop dat mijn merchandising gemaakt wordt uit milieu- en diervriendelijke materialen.”

"Mode is het voorbije jaar echt een creatieve uitlaatklep voor mij geworden."

Zijn er merken waar je echt fan van bent?

“De muzikanten waar ik het meest opkijk, zijn zij die een hele wereld creëeren rond hun muziek en zo is dat ook met bepaalde ontwerpers. Ik vind wat Alessandro Michele voor Gucci doet bijvoorbeeld bijzonder inspirerend. Dior speelt dan weer op een heel creatieve manier met kleur en Proenza Schouler is een krak in angles en texturen. Ook het Amerikaanse label Libertine is een van mijn favorieten. Hun kleding is eco friendly en wordt gemaakt uit gerecycleerd materiaal.”

Beslis je zelf wat je on stage draagt?

“Neen hoor. Ik werk samen met een Amerikaanse designer, Christian Joy. Mode is het voorbije jaar echt een creatieve uitlaatklep voor mij geworden en met Christian had ik onmiddellijk een klik. Je kan het zo gek niet bedenken of Christian wil het voor me maken. Het blauwe flight suit met zilveren details is bijvoorbeeld ook eentje van haar hand!”

Ken je ook Belgische designers?

“Uiteraard ken ik Dries Van Noten en Raf Simons is ook een Belg zeg je? Cool!”

Meer weten over Maggie Rogers?

Klik hier voor nog meer Maggie Rogers.
Je kan haar deze zomer nog aan het werk zien op o.a.

  • 14 juli 2017 op Melt Festival in Gräfenhainichen (Duitsland)
  • 15 juli 2017 op Latitude Festival in Southwold (Verenigd Koninkrijk)
  • 16 juli 2017 op Citadel Festival in Londen (Verenigd Koninkrijk)
  • 21 juli 2017 op Splendour In The Grass in Byron Bay Nsw (Australië)

Voor meer tour dates klik hier.

Wedstrijden
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten