0
NOUS
6

Maak kennis met NOUS

F
News

Het Belgische modemerk NOUS combineert Indiase ambacht en oude technieken met stijlvolle ontwerpen. Deze damescollectie geeft je een nonchalante, doch elegante look dankzij de handgeweven stoffen en traditionele verftechnieken.

Het duo Geoffrey Gillon en Lore Heyman startte 5 jaar geleden met de multimerken sales agency De Showroom. Je vindt hier unieke merken als Humanoid, Rabens Saloner en Pomandère. Na verloop van tijd besloten ze om ook een eigen collectie op te richten. Daarvoor werken ze samen met een Indiase fabrikant die gebruik maakt van oeroude technieken van verven, weven en borduren.

Al heel snel trokken ze naar Indië, met het prachtig vrouwenlabel NOUS als resultaat. Handgeweven en- gekleurde zijden stoffen zijn de rode draad in de collectie van Geoffrey en Lore.

NOUS
6
Foto © NOUS
NOUS
6
Foto © NOUS
NOUS
6
Foto © NOUS

Dit merk draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarbij wordt gewerkt met een oog voor de werkomstandigheden en het milieu. Back to basics is het motto van NOUS: eerlijke materialen, vakmanschap door Indiase ambachtslieden die er ook eerlijk voor betaald worden. 

Lore en Geoffrey werken het liefste met katoen, wol en zijde om zo de zachte kleuren het best in de verf te zetten. Ze houden zich niet per se aan de trends, maar volgen eenvoudigweg hun buikgevoel. Een item uit de NOUS-collectie is dus zonder twijfel een keeper die je jarenlang kan dragen. 

NOUS
6
Foto © NOUS
NOUS
6
Foto © NOUS

Bij NOUS gaat antwerpse creativiteit hand in hand met Indiase traditie. Een prachtig gebaar voor al wie van ambacht houdt. Hou dit merk dus zeker in de gaten! 

11.07.2016
Geschreven door Camille Laurier
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten