0
London: een trip richting ideale Kerstkoopjes
4

London: een trip richting ideale Kerstkoopjes

F
News

Als Parijs de lichtstad is, dan is Londen de stad van de kerstverlichting.

De spectaculaire lichtdecoratie van Oxford en Regent Street is een beleving op zich, maar heb je al gehoord van Hackney? Daar brandt de lamp!

Op zondag 6 november stak Craig David de beroemde kerstdecoratie in Oxford Street aan. Zo werd de drukste winkelstraat van Londen overspoeld met een warme feestgloed.
Ook in Covent Garden werden de iconische kerstballen uit de kast gehaald en de gigantische kerstboom versierd.

De prachtige Regent Street werd weer ondergedompeld in de ‘Spirit of Christmas’ en dan zwijg ik nog over de fantastisch versierde etalages van Harrods. Niemand kan weerstaan aan de magische wereld die daar elk jaar achter het glas verschijnt. Dat bedoel ik redelijk letterlijk, want dit jaar heeft de toestroom de tube al platgelegd!

Reizen in stijl

Je hebt het begrepen, indien je dit seizoen niet aan je trekken dreigt te komen wat kerstsfeer betreft, boek je maar beter snel een ticket richting Londen.

Het genieten begint al wanneer je in Brussel-Zuid op de Eurostar stapt, want er gaat werkelijk niets boven treinreizen. Zeker niet als je twee uur later aankomt in het prachtige St-Pancrass Station. Het moment dat ik daar een voet op de grond zet, naar boven kijk en de prachtige stalen constructie met de grote klok zie, word ik steevast overspoeld door London vibes (en ook altijd een beetje Harry Potter-nostalgie).

Good old London

London: een trip richting ideale Kerstkoopjes
4
Foto © Isabelle Leempoels

Een weekendje van de kerstsfeer genieten in Londen, betekent dat ik net genoeg tijd had om alle klassiekers nog eens te bezichtigen, maar ook iets nieuws te ontdekken. Hoog tijd om het hippe Hackney eens te verkennen.

Waarom? Omdat het niet alleen de meest trendy buurt van Londen is op dit moment, maar ook omdat je op de Hackney Walk outlet-winkels vindt van al je favoriete luxemerken: Anya Hinmarch, Burberry, Aquascutum, Bally, Pringle of Scotland… Wishlisted: een Burburry Trenchcoat met een aanzienlijke korting (tel daar nog eens de lage pond bij).

Hackney: Hipsters en Outlets

De wandeling vanaf ons hotel, The Hoxton, tot Hackney was de ideale manier om naar deze onbekende horizon te trekken. We vertrokken vanuit het trendy, bruisende East End. Hier kom je ogen, oren en monden te kort. Denk: streetstyle op z’n best, graffiti, het Cereal Killer Cafe met alle soorten cornflakes van over de hele wereld, vintage winkels, coffee shops...

Originaliteit ten top, maar the East End staat op de toeristische kaart, het authentieke Hackney nog niet. Wanneer je de nieuwe hipster buurt nadert, voel je dan ook het authenticiteitsniveau stijgen. Aangekomen in Hackney kan je direct op krachten komen in de gezellige resto Legs.

London: een trip richting ideale Kerstkoopjes
4
Foto © Isabelle Leempoels

Na een heerlijke lunchsalade met geroosterde pompoen, yoghurt en zaadjes, ben je zeker klaar voor de outlet-winkels. Achteraf kan je dan nog een dessertje meepikken op de levendige Broadway Market. Hier worden allerlei producten van lokale oorsprong verkocht.

London: een trip richting ideale Kerstkoopjes
4
Foto © Isabelle Leempoels

Kriebelt het al om de kerstsfeer op te snuiven in iconische winkelstraten, of om een geweldige shopsessie neer te zetten in het hippe Hackney?
Boek je Eurostar ticket en voor je het weet sta je in hartje Londen.

12.12.2016
Geschreven door Isabelle Leempoels
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten