0
Styling: Salon Weddings
10

Loes van Wild Flowers and Wodka: power lady van bij ons

F
News

Loes van Look is nog maar een dik jaar bezig als bloemstyliste en heeft al heel wat bereikt. Van grote evenementen voor Yves Rocher tot een huwelijk in Italië, ze doet het allemaal.

Wild Flowers and Wodka is de naam van haar onderneming. Loes brengt bloemen op een niet-oubollige manier voor iedereen die niet van klassieke boeketten houdt. Ze stylet grote evenementen, huwelijken en fotoshoots.

Styling: Salon Weddings
10
Foto © Fotograaf: Hanne Kelchtermans

Hiervoor heb je altijd iets in de mode gedaan. Waarom wou je dan opeens met bloemen beginnen werken?

“In de mode ben je met esthetiek bezig en ik vond bloemen ook altijd heel mooi. Je begon die hype van Bloomon te zien en ik dacht: ‘dat kan beter’, want het was toch nog een beetje braaf, voor de huismoeder. Ik wou daar meer schwung aan geven, ik wou dat persoonlijker en hipper maken.”

“Ik ben dan gewoon thuis begonnen. Het was in het begin niet de bedoeling om daar een business van te maken want ik deed gewoon mijn ding. Ik heb een paar online lessen gevolgd, ik ben dan gewoon bloemen beginnen schikken en ik heb dat op Instagram gegooid. Dat ging heel snel aan het rollen, binnen de 6 maanden was ik al fulltime bezig.”

Styling: Salon Weddings
10
Foto © Fotograaf: Hanne Kelchtermans

Heb je daar zelf veel geld moeten insteken en voor moeten sparen?

“Het enige wat ik nodig had was materiaal en dat was al betaald omdat ik al geboekt werd, ik moest niets investeren. 80% van mijn klanten komt van Instagram want ik had al een sterk netwerk opgebouwd dankzij wat ik ervoor heb gedaan in de marketing en in de mode. Persbureaus kenden mij al en die begonnen mij meteen te boeken voor evenementen.”

“Ik ben er meteen helemaal voor gegaan en dat heeft er ook voor gezorgd dat ik zo snel ben gegroeid. Het moest gewoon werken want ik had geen andere job, ik deed het niet in bijberoep.”

Styling: Salon Weddings
10
Foto © Fotograaf: Hanne Kelchtermans
Styling: Salon Weddings
10
Foto © Fotograaf: Hanne Kelchtermans

Doe jij alles alleen of heb jij ook andere mensen in dienst?

“Ik doe bijna alles alleen, maar mijn mama heeft een soort van assistentenrol op zich genomen. Ze helpt echt superhard met alles. Ik ben nog maar een dik jaar bezig en ik kan goed voor mezelf zorgen, maar iemand aannemen is nog moeilijk. In het begin deed ik grote projecten die ik echt niet alleen aankon, dus dan hielp mijn mama heel hard. Maar nu neem ik voor grote projecten een paar freelancers aan. Ik neem dus niemand fulltime in dienst, maar ik huur dan freelancers in die naar aanloop van grote evenementen mij kunnen helpen met voorbereidend werk en klussen. Ik word geboekt voor mijn signature en de klant betaalt daar ook voor. Ik kan niet maken dat het niet mijn stijl is en dat iemand anders het gemaakt heeft.”

Styling: Salon Weddings
10
Foto © Fotograaf: Hanne Kelchtermans
Styling: Salon Weddings
10
Foto © Fotograaf: Hanne Kelchtermans

Hoe ga jij om met concurrentie?

“Ik probeer mij te onderscheiden, maar toch is dat moeilijk. Ik gun het mijn concurrenten ook altijd heel erg, maar het enige lastige vind ik Instagram. Je ziet alles zo zwart op wit op Instagram en ik ben van nature heel jaloers op dat vlak. Ik heb vorige week een goed gesprek gehad met een van mijn grootste concurrenten in Antwerpen. Zij had me ontvolgd op Instagram want ze vond het soms te zwaar om te zien wat ik allemaal doe en bereik. Ik vond dat interessant want ik begrijp dat heel erg. Het gaat over geld, je inkomen, je leven.”

Styling: Salon Weddings
10
Foto © Fotograaf: Hanne Kelchtermans

Wat is het zwaarste van je avontuur tot nu toe?

“Ik heb heel veel vrije tijd moeten opgeven. Ik ben altijd aan het werk, ook al ben ik out of office dan kan ik het niet laten om e-mails te checken. Het is echt mijn leven. Fysiek is het ook heel zwaar, want op een dag van een evenement werk ik 12 uur aan een stuk. Bloemen slepen, naar daar rijden, opbouwen, installaties maken is allemaal fysiek heel zwaar. Mensen denken daar niet aan, maar dat is wel zo.”

Styling: Salon Weddings
10
Foto © Fotograaf: Hanne Kelchtermans
Styling: Salon Weddings
10
Foto © Fotograaf: Hanne Kelchtermans

Wat is je grote droom?

Mode zit in mij, dat gaat er niet uit. Ik zou heel graag iets willen doen voor een high fashion brand willen doen. Ik heb al een paar merken in mijn portfolio die premium zijn, maar ik zou nog een stap hoger willen en werken voor echte luxemerken zoals Dior, Vivienne Westwood of Chanel.”

Waar zie jij jezelf in de toekomst?

“Ik ben heel wispelturig, maar ik ben er wel zeker van dat ik nu m’n eigen ding gevonden heb. Ik ben mijn eigen baas, dat is echt het beste wat me is overkomen. Ik zie wel hoe het evolueert. Ik ben nog maar 1 jaar bezig dus ik ben echt nog zoekende.”

Check zeker de Instagram van Wild Flowers and Wodka voor meer prachtige foto’s:

19.08.2018
Geschreven door Nina Slap
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten