0
Les Ardentes 2017: het overview
7

Les Ardentes 2017: onze overview

F
News

It’s Better to Burn Out than to Fade Away: dat is het motto van les Ardentes, het muziekfestival dat elk jaar nòg sterker terugkomt.

Deze twaalfde editie, die plaats zal vinden van donderdag 6 juli tot en met zondag 9 juli 2017 op de historische site de Coronmeuse, is de derde binnen het nieuwe concept van les Ardentes.

Herinner je je de editie van 2015 nog? Kendrick Lamar deed het festival ontploffen van bij de opening! Als headliner op de affiche maakte hij zijn reputatie meer dan waar. Het optreden was zò spetterend dat Les Ardentes haar identiteit wel moést herbekijken. Met Les Ardentes 2.0 streeft het festival er dan ook naar om de vibes van thuisstad Luik nog meer in de verf te zetten.

De nummer één van de Belgische stadsfestivals

Het accent ligt bij Les Ardentes duidelijk op stadscultuur en stadsmuziek, die beide in Europa nog dikwijls onvoldoende vertegenwoordigd zijn. Het festival is en blijft zo het enige met een stadsprogrammatie van zo’n hoog niveau. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat het het favoriete Belgische festival is van heel wat Amerikaanse artiesten. Toch zal het festival met internationale allure de nadruk blijven leggen op Belgische hiphop die jaar na jaar nieuwe hoogtes bereikt.

Les Ardentes 2017: het overview
7
Foto © Les Ardentes
Les Ardentes 2017: het overview
7
Foto © Les Ardentes

Bye bye indoor, hello outdoor!

De belangrijkste vernieuwing, waar ook de bezoekers het meest naar uitkijken, is dat er komaf werd gemaakt met de indoor setting. Vanaf dit jaar zal Les Ardentes namelijk bijna zo goed als volledig buiten plaatsvinden. De traditionele Open Air scene van het Parc Astrid blijft dezelfde en verwelkomt de headliners. Verder zullen ook twee nieuwe scenes hun opwachting maken: Wallifornia Beach legt de focus op hiphop en electro terwijl Rambla de beste jazz-, rock- en popartiesten verwelkomt. 

Les Ardentes 2017: het overview
7
Foto © Les Ardentes

Wallifornia Musictech, het meeting point dat deel wordt van het festival

In de Halles des Foires, waar het festival vroeger plaatsvond, zal dit jaar de eerste editie van een beurs voor start-ups binnen de muziekscene plaatsvinden. Bovendien zal er ook een gaming room en – voor het eerst op Les Ardentes – een theaterpodium zijn in samenwerking met het Théâtre de Liège.

Wallifornia Park, hippe zone voor creatievelingen

Wallifornia Park breidt dit jaar uit en zal dubbel zo groot zijn als bij de eerste editie van vorig jaar. Het doel van deze area is om je allerlei experiences te laten beleven tussen de optredens door. Everything is possible in Wallifornia Park ...

Les ArdCreatieve afspraak in Wallifornia Parkentes 2017: het overview
7
Foto © Les Ardentes
Creatieve afspraak in Wallinfornia Park
7
Foto © Les Ardentes
Les Ardentes 2017: het overview
7
Foto © Les Ardentes

Goed om weten

Ondanks alle nieuwigheden en verhoogde veiligheidsvoorzieningen is de prijs van de tickets hetzelfde gebleven. En daar zijn we maar wat blij mee!

Het minder goede nieuws is dat er minder parkeerplaatsen zullen zijn. Gelukkig hebben les Ardentes en de NMBS samengewerkt om naast de gewone treinen ook een speciale Party Train in te leggen voor de nacht van zaterdag 8 juli op zondag 9 juli 2017. Zo kan je in alle veiligheid huiswaarts keren én het feest aan boord verderzetten met dank aan de huis-DJ van de NMBS.

Alle praktische informatie vind je hier

Nog enkele weken wachten en dan is het eindelijk zo ver! Volg ondertussen everything les Ardentes via hun website en hun Instagram.

14.06.2017
Geschreven door Caroline Bralion
Vertaald door Lisa-Marie Bauwens
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

21.03.2018 - 30.05.2018

Female street art expositie

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten