0
Laurentine van Clouds of Fashion: power lady van bij ons
6

Laurentine van Clouds of Fashion: power lady van bij ons

F
News

18.06.2018
Geschreven door Astrid Zwaenepoel

Het gaat hard voor Laurentine: sinds ze haar label, Clouds of Fashion, oprichtte in 2013 heeft ze een webshop, twee winkels én deze zomer nog eens twee pop-up shops. Hoe ze dat allemaal voor elkaar krijgt, lees je hier.

Wanneer wist je dat je een eigen zaak wilde beginnen?

Zo’n vijf jaar gelden was ik student en had ik een eigen blog. Een project dat ik vooral voor mezelf deed en een platform waarop ik outfits deelde maar ook DIY-projecten. Op social media kreeg ik daar wel wat reactie op en toen begon de gedachte bij mij te spelen dat ik wel iets mee kon bijverdienen door die DIY-projecten te verkopen. 

Ik had nooit aan zelfstandig worden gedacht maar startte die zomer een pop-upwinkel waar mensen wel degelijk hun weg naartoe vonden. Na die periode wist ik: “dit is wat ik wil doen!”

Laurentine van Clouds of Fashion: power lady van bij ons
6
Foto © Clouds of Fashion

Hoe begin je daar dan concreet aan?

Mijn ouders zijn zelf zelfstandig en stonden niet bepaald te springen toen ik hen over mijn plannen vertelde. Zij wilden vooral dat ik me op mijn examens focuste dus heb ik best wel veel zelf uitgezocht. Ik heb één wijze raad: Google is the answer! Elke vraag die je stelt, heeft iemand wel eens ergens gepost en alle praktische info over een btw-nummer aanvragen e.d. heb ik gewoon online gevonden.

Hoe ben je dan uiteindelijk geraakt waar je vandaag staat?

Ik vond een pand op de Melkmarkt en had amper budget voor de inrichting dus alles was héél basic in het begin. In die periode ben ik ook alleen gaan wonen en heb ik een hond genomen. Dat waren allemaal grote veranderingen ineens maar ik zat in de juiste flow en bleef gaan.

Uiteindelijk ben ik na 1,5 jaar verhuisd naar een groter pand in de Nationalestraat en heb toen ook de webshop opgericht. Daarna kwam de shop in Gent en deze zomer zitten we in Knokke en Oostende met twee pop-upwinkels.

Laurentine van Clouds of Fashion: power lady van bij ons
6
Foto © Clouds of Fashion

Hoe zit het bij jou met die befaamde balans?

Afgelopen vijf jaar waren één grote rush maar ik geniet er ten volle van!

Mogen we ook eens polsen naar het financiële plaatje?

Ik was altijd een shopaholic maar ik zette maandelijks wel altijd een bepaald bedrag opzij. Uiteindelijk heb ik al mijn spaargeld in dat project gestoken maar ik wist dat ik klein wilde beginnen.

Natuurlijk hoor je horrorverhalen over belastingcontrole en onvoorziene kosten maar die zomer maakte ik winst. Ik ben begonnen met een erg kleine stock en een miniwinkel omdat ik mezelf niet in de nesten wilde werken en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad.

Laurentine van Clouds of Fashion: power lady van bij ons
6
Foto © Clouds of Fashion

Had je het dan nergens lastig mee?

Tuurlijk wel, zo heb ik bijvoorbeeld moeten leren dat je werk en privé wel beter gescheiden houdt. Ik had mijn beste vriendin aangenomen maar heb haar uiteindelijk toch moeten ontslaan. Het is ongelofelijk hard om iemand te laten gaan waar je emotioneel nauw mee verbonden bent.

Soms komen tegenslagen ook uit onverwachte hoek en kan je daar zelf niks aandoen. Zo waren we nu volop bezig met het ontwerp van een klantensysteem en eigenlijk zo goed als klaar om te lanceren maar onze partner heeft nu laten weten dat ze de boeken toedoen dus staat dat hele plan even on hold. Zo’n dingen kan je gewoon niet voorzien.

Of je valt op je neus en bent even out. Kan allemaal, haha!

Hoe voelt het om de baas te zijn?

Wij zijn effectief een team en ik beschouw iedereen van de Clouds of Fashion-familie als een collega, daarom spreek ik heel bewust in de wij-vorm. Inmiddels zitten er twee mensen op kantoor en in elke winkel werkt iemand vast. In Knokke werken we vooral met studenten en helpt mijn mama inmiddels mee. Ik merk wel dat ik niet makkelijk dingen uit handen kan geven. Zo kan ik het moeilijk laten om iets te dubbelchecken, een werkpuntje voor mezelf!

Laurentine van Clouds of Fashion: power lady van bij ons
6
Foto © Clouds of Fashion

Bij je social media heb je alvast niet veel hulp nodig, toch?

Social media is het sterke punt van Clouds of Fashion. Mensen kwamen echt speciaal daardoor bij mij terecht en eigenlijk nog steeds. Het is gewoon zo belangrijk, al ging dat vroeger wel vlotter hoor met tools als Facebook of Instagram.

Elke dag zijn we daar toch een paar uur mee in de weer maar het is niet dat daar iemand op kantoor fulltime mee bezig is. Iedereen draagt z’n steentje bij en dat is net het toffe eraan.

Hoe ziet de toekomst van Clouds of Fashion eruit?

Afgelopen jaren waren we ons aan het focussen op uitbreiden. Nu wil ik even de puntjes op de i zetten en zorgen dat wat we doen, we zo goed mogelijk doen. Waar ik vooral naar wil streven is dat we onze klanten een totaalbeleving kunnen aanbieden. Zo wil ik me nog nét iets meer focussen op content maken. Ik wil zeker het gezicht van het merk blijven en door mijn vlogs leren onze klanten mij ook kennen … op goede en minder goede dagen!

Het uiteindelijk doel is een eigen merk lanceren en daar zijn we nu druk mee in de weer achter de scherm. Snel meer daarover!

Heb je, om af te sluiten, nog advies voor iemand die zijn of haar eigen baas wil worden?

Zolang je iets graag doet, is hard werken helemaal niet erg!

Denk heel goed na over wat je graag doet. Snel rijk zal je waarschijnlijk niet worden en je zal het leven als zelfstandige sowieso onderschatten. Maar zolang je iets graag doet, is hard werken helemaal niet erg!

Laurentine van Clouds of Fashion: power lady van bij ons
6
Foto © Clouds of Fashion

Laat je tenslotte omringen door mensen die je vertrouwt. Een goeie boekhouder is absoluut een must maar ook een ondernemerscoach is een aanrader. Dat zijn mensen met veel ervaring in hun vakgebied die je op alle vlakken kunnen helpen. Die van mij is zelfs bijna een psycholoog!

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten