0
10

Katleen Baum over haar ervaringen als mama van vier

F
News

23.10.2017
Geschreven door Tiany Kiriloff

Je carrière met je gezin combineren, het is niet altijd eenvoudig. Toch zijn er heel wat mama’s met een succesvolle carrière die perfect de balans tussen hun werk en privé weten te vinden. Katleen Baum is er een van!

Als mama van drie die haar aandacht moet verdelen over haar kids én drukke job, weet ik dat het niet altijd eenvoudig is om het hoofd koel te houden. Ik ben dan ook razend benieuwd naar hoe andere mama’s het aanpakken. Ik ging eerder al op de koffie bij Véronique Leysen en Alice Savayan. De laatste inspiring woman waardoor ik me laat inspireren is Katleen Baumstyle contributor bij @lapetitemag, co-owner van @mwordmag, leerkracht én mama van vier (!) kinderen.

over het moederschap

Katleen Baum over haar ervaringen als mama van vier
10
Foto © Charlotte Stoffels

Waar ben je momenteel allemaal mee bezig?

“Al mijn tijd kruipt tegenwoordig in mijn vier kinderen, Lilou (7), Jerome (5), Remi (4) en de jongste Delphine (1). Daarnaast zijn er verbouwingen aan de gang bij ons thuis, ben ik druk bezig met bloggen en geef ik les in Herentals. Ik geef daar Engels en Project Algemene Vakken.”

Hoe manage je dat, vier kinderen?

“Ik vind vier kinderen niet per se zwaarder dan drie. Het is een andere auto, dat wel, haha! Nu ik er vier heb, ga ik er precies beter mee om. Ik heb mij er gewoon bij neergelegd dat ik weinig tijd heb voor mezelf. Als je je daarmee kan verzoenen, lukt het perfect om alles in goede banen te leiden.”

"Ik heb me erbij neergelegd dat ik weinig tijd heb voor mezelf."
Katleen Baum over haar ervaringen als mama van vier
10
Foto © Charlotte Stoffels

Kan je alles dan gemakkelijker ‘loslaten’?

 “Ja. Niet alles verloopt altijd perfect maar ik doe wel mijn uiterste best. De kinderen komen elke dag thuis met een hele waslijst aan dingen die in orde gebracht moeten worden en ik sta er ’s avonds altijd alleen voor aangezien mijn man tot 2 uur ’s nachts werkt. Het gebeurt dan ook wel eens dat ik turnspullen vergeet klaar te leggen of dat ik niet genoeg prentjes van fruit uitgeknipt heb. Maar dat is heel normaal denk ik, niemand is perfect.”

We zien ook aan je Instagram feed dat je heel minimalistisch bent. Dan denk ik als mama: hoe lukt het om je huis zo pico bello in orde te hebben?

“Dat is niet altijd het geval hoor! Ik probeer zo vaak mogelijk op te ruimen. Dat is één van de manieren waarop ik mijn hoofd leeg maak. Als ik ’s avonds de kinderen in bed heb gestoken, ruim ik vaak op en maak ik alles proper. Dan kom ik echt tot rust. Dat lukt niet altijd aangezien ik vaak ook nog schoolwerk heb wanneer de kinderen in bed liggen of dat ik nog een blogbericht moet schrijven.”

over een ondernemende mama zijn

Katleen Baum over haar ervaringen als mama van vier
10
Foto © Charlotte Stoffels

Wat is de sleutel tot een succesvolle carrière als liefdevolle mama?

“Je mag niet te hard zijn voor jezelf – maar dat vind ik zelf heel moeilijk. Ik leg de lat hoog, ik ben van nature perfectionistisch. Maar met vier kinderen laat ik mezelf toe om al eens wat meer te relativeren.”

"Met vier kinderen laat ik mezelf toe om meer te relativeren."

Hoe zijn jullie ooit met de blog gestart?

“Onze blog is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Ik maakte foto’s van de kinderen en van ons interieur en dat kwam dan eerst op een privé pagina. Later zette ik die dan openbaar en plots werd ik benaderd door een kledingmerk voor baby’s en door ministyleblog, een lifestylewebsite. Zij vroegen me of ik voor hen wilde bloggen. Van het één kwam het ander en op een gegeven moment leerde ik Isabel kennen en besloten we om een eigen blog te beginnen.”

over kinderen op social media

Katleen Baum over haar ervaringen als mama van vier
10
Foto © Charlotte Stoffels

Je kinderen zijn een groot deel van je social media en je blog, hoe ga je daarmee om?

“Ik heb mezelf er wel al dikwijls vragen over gesteld. Is dat nu wel goed? Maar ik denk dat social media nog een veel groter deel van het leven van onze kinderen zal gaan uitmaken dan het nu al bij ons is. Ik denk dat ik ze er een beetje op moet voorbereiden. Ik zie ook hoe mijn leerlingen constant met social media bezig zijn. Vandaar dat ik mijn kinderen er nu al op een subtiele manier op voorbereid. Het is zeker niet slecht dat ze social media op jonge leeftijd leren kennen.”

Ik ben ook gewoon fier op mijn kinderen.

“Inderdaad, ik ook en ik wil dat laten zien.”

over herinneringen vastleggen

Katleen Baum over haar ervaringen als mama van vier
10
Foto © Charlotte Stoffels

Al die herinneringen staan dan wel online, maar druk je ook wel eens foto’s af?

“Ja hoor, ik maak elk jaar een fotoalbum. Dat kan heel handig via Instagram, die foto’s zijn toch al bewerkt, dus kan ik meteen afdrukken met de HP ENVY Photo printer. Zo heb je op een kwartiertje een volledig album!”

Katleen Baum over haar ervaringen als mama van vier
10
Foto © Charlotte Stoffels

Waarom vind je dat belangrijk om de foto’s ook echt uit te printen?

“Ik wil mijn foto’s ook gewoon kunnen bekijken, zonder dat daar een scherm aan te pas moet komen. Als ik hier een fotoalbum leg, amuseren de kinderen zich daar dagen mee. Dan kunnen ze de foto’s ook echt vastnemen.”

Bij mij vragen de kinderen ook vaak “Mama wil je dat uitprinten, dan kan ik dat op mijn kamer hangen

“Ja dat vragen ze aan mij ook. Voor school hebben ze ook regelmatig foto’s nodig, die moeten uiteraard ook afgedrukt worden.”

"Als ik hier een fotoalbum leg, amuseren de kinderen zich daar dagen mee."
Katleen Baum over haar ervaringen als mama van vier
10
Foto © Charlotte Stoffels

Welke momenten vind jij belangrijk om vast te leggen?

“Ik heb een openbare feed, @kowaleen, die is heel clean en wat ik daar post is eigenlijk niet het leven zoals het is. Daarnaast heb ik nog een privé account dat echt alleen voor mij en de kinderen is. Ik ben de enige die er toegang tot heeft. Op die tweede feed komt echt alles. Alle snottepieten, alle huilende kinderen, het echte leven. Zo kan ik later aan de kinderen laten zien dat het niet altijd perfect was. Die foto’s vinden de kinderen vaak gewoon leuker. Daar zie je iedereen niet altijd even netjes: in pyjama en met het haar in de war.”

Wat zijn je favoriete herinneringen aan je kinderen?

“Het eerste waar ik aan denk zijn de bevallingen. Die zal ik nooit vergeten. Maar ik houd evenveel van de simpele momenten zoals wanneer ze in bad zitten.”

Katleen Baum over haar ervaringen als mama van vier
10
Foto © Charlotte Stoffels

Gaan de kinderen zelf graag op de foto?

“De ene keer al liever dan de andere. Soms willen ze echt niet op de foto. Maar als ik dan van één kindje een foto maak willen ze er plots allemaal op staan.”

Samen met Katleen testte ik de nieuwe printer van HP, de ENVY Photo 7830 printer en Instant Ink service. Het resultaat? Prachtige beelden die je zo in huis kan ophangen of in een fotoalbum plakt.

Houd de komende weken zeker onze wedstrijdpagina in de gaten, wie weet geven wij binnenkort wel zo’n printer weg!

Katleen Baum over haar ervaringen als mama van vier
10
Foto © Charlotte Stoffels

Ik hoop alvast dat deze moeders jullie geïnspireerd hebben. Mij alvast wel! Lees hier het verhaal van Véronique en van Alice

Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten