0

Is dit de paskamer van de toekomst?

F
News

9
10.07.2017
Geschreven door Amélie De Rycke

Niets zo vervelend als tijdens een shoppingtrip alleen de paskamers in te duiken. Want wie gaat een maatje groter of kleiner voor je halen en wie helpt je beslissen of die broek wel bij dat topje past? In de paskamer van de toekomst zijn al die problemen verleden tijd.

Het is kledingketen JBC die samen met twee Gentse start-ups, The Connected Loop en Froomle, dit voorjaar met de allereerste interactieve paskamer in België op de proppen komt. De paskamer die de naam ‘Pienter Pashok’ meekreeg, wordt voorzien van een interactief systeem waarmee shoppers een grotere of kleinere maat of een item in een andere kleur kunnen opvragen, een medewerker kunnen vragen om stijladvies of op basis van hun klantenprofiel (wie nog geen profiel heeft, krijgt de populairste stuks te zien) inspiratie kunnen opdoen. Het idee voor het ‘Pienter Pashok’ ontstond na een rondvraag bij de shoppers. “Bij JBC hechten we veel belang aan de noden van onze klanten. We deden daarom een rondvraag, en daar kwamen een aantal opmerkelijke zaken uit. Eén daarvan was dat alleen shoppen niet evident is. Wanneer je in de paskamer staat en je hebt een ander maatje nodig, moet je alles opnieuw aantrekken om vervolgens terug de winkel in te lopen om daarna opnieuw alles uit te trekken. Dat is allesbehalve handig. Daarnaast zijn heel wat van onze klanten ook op zoek naar inspiratie. Ons digitaal pashok biedt een antwoord op die twee noden,” zegt Lode Van Laere, Chief Omnichannel Officer bij JBC.

https://www.jbc.be/
9
Foto © JBC

Pienter pashok in JBC
9
Foto © JBC

Bijzonder aan het pashok is dat het, ondanks het feit dat alles digitaal lijkt te verlopen, net de interactie tussen de klant en de winkelmedewerkers aanmoedigt. Wanneer een paskamer vol zit, is het namelijk niet altijd evident om een van de winkelmedewerkers te pakken te krijgen voor advies of hulp. Dat kan dankzij het interactieve systeem wél makkelijk. Jo Braeckman die het project technisch ondersteunt: “Wij willen de klanten dankzij digitale hulpmiddelen een zo aangenaam mogelijke winkelervaring bieden en ook onze winkelmedewerkers nog extra ondersteunen in de uitvoering van hun job.” 

“Wij willen de klanten dankzij digitale hulpmiddelen een zo aangenaam mogelijke winkelervaring bieden.” - Jo Braeckman, Group ICT Manager en Program Manager Digitale Transformatie bij JBC.

https://www.jbc.be/
9
Foto © JBC
Is dit de paskamer van de toekomst?
9
Foto © JBC
Is dit de paskamer van de toekomst?
9
Foto © JBC

Het ‘Pienter Pashok’ is op dit moment nog volop in testfase. Zo werden er in JBC Merskem en JBC Lochristi drie verschillende interactieve paskamers gebouwd, eentje met een smart mirror, eentje met een tablet aan de zijkant van de spiegel en eentje los van de spiegel. De klanten kunnen de hele zomer lang testen en hun feedback doorgeven aan het JBC-team. Het is namelijk de bedoeling dat het systeem op basis van hun feedback nog verder uitgebreid wordt. Zo staat er binnenkort een update op het programma die het ook mogelijk zal maken om items die passen bij het stuk dat je in de paskamer meegenomen hebt, op te vragen, wat de shopervaring nog net die extra dimensie geeft!

Is dit de paskamer van de toekomst?
9
Foto © JBC
Is dit de paskamer van de toekomst?
9
Foto © JBC
Is dit de paskamer van de toekomst?
9
Foto © JBC

Wij houden alvast de JBC-filialen in Merksem en Lochristi in de gaten en kijken al reikhalzend uit naar de volgende updates!

Wedstrijden
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten