0
In de smartphone van Véronique Leysen
6

In de smartphone van Véronique Leysen

F
News

20.10.2017
Geschreven door Amélie De Rycke

Na het succes van haar twee breiboeken waagt Véronique Leysen zich dit najaar aan een kookboek. Op vrijdag 20 oktober 2017 brengt ze ‘Véro’s brunch kookboek’ uit! 

Ze heeft twee bloeiende koffiezaken en een breilabel op haar naam staan, is volop in de weer met de voorbereidingen voor haar eigen cateringbedrijf en heeft het als mama van peuter Otto ook thuis razend druk. Toch vond Véronique Leysen nog de tijd om tussendoor een boek te schrijven. Geen vervolg op haar breiboeken maar een exemplaar met de best bewaarde keukengeheimen van haar bompa Maurice én de recepten uit de wereldkeuken die bij haar thuis regelmatig op tafel komen. Wij gingen bij Véronique op de koffie om een kijkje te nemen in haar smartphone en zo meer over haar drukbezette leven als mama en ambitieuze jonge vrouw te weten te komen!

In de smartphone van Véronique Leysen
6
Foto © Jonathan De Wit
In de smartphone van Véronique Leysen
6
Foto © Jonathan De Wit

Laatst gesmst?

“Het meisje dat me tijdens mijn zwangerschap vervangen heeft. Zij nam al het praktische op zich terwijl ik me in die periode enkel over het creatieve aspect ontfermde. De overgangsperiode is nu officieel voorbij dus ik moet nu alles opnieuw in eigen handen nemen en heb haar daar voor de kleine praktische dingen nog heel even voor nodig.”

"Het is druk op dit moment, maar het gaat."

“Het is druk op dit moment, maar het gaat. Zo neem ik Otto bijvoorbeeld 2 keer per week mee naar mijn koffiebar Maurice in de Antwerpse Boerentoren om rustig te kunnen werken. Hij heeft er z’n eigen parkje staan en soms spelen de Mauricettes die er werken ook eens met hem of gaan eens met hem wandelen, da’s zo fijn!”

Laatst gebeld?

“Ik heb het laatst gefacetimed met mijn man Thomas, dat vindt Otto super, dan wordt hij helemaal gek. Hij begrijpt uiteraard nog niet dat Thomas er dan fysiek niet echt is, voor hem is dat op dit moment nog allemaal hetzelfde.”

Laatste Instagram-foto?

“Dat is er eentje van Thomas en mij op het trouwfeest van een vriendin, Eva. Het was zo fijn om me daarvoor nog eens op te kleden! Vroeger gingen Thomas en ik wel vaker naar feestjes en premières en konden we ons daarvoor uitdossen maar nu doen we dat nog zelden. Ik weet nog dat ik me toen afvroeg ‘moeten mensen die niet naar zulke feesten gaan dan echt wachten op een trouwfeest om hun mooiste stukken uit de kast te halen’? Ja dus, haha!

Toch probeer ik ook op een doordeweekse dag ook chique met casual te combineren. Nu draag ik mijn Dries Van Noten-schoenen bijvoorbeeld, een paar dat wel wat geld gekost heeft maar dat ik al jaren draag. Ik vind het belangrijk om in zo’n stukken te investeren. Ze zijn kwalitatief en gaan lang mee, als je er goed voor zorgt natuurlijk!

Ook met Maurice Knitwear probeer ik zoveel mogelijk tijdloze stukken te maken, items die niet trendgevoelig zijn en die je kan blijven combineren. Wist je trouwens dat elk Maurice Knitwear-item een gouden detail heeft? Een gouden biesje bijvoorbeeld. We zijn daar ooit mee gestart en vonden het zo fijn als een soort van handtekening van het label dat we het zijn blijven doen.”

In de smartphone van Véronique Leysen
6
Foto © Jonathan De Wit

Laatst geluisterd naar?

“Naar Samson en Gert samen met Otto; hij luister heel erg graag naar muziek. Wanneer ik bijvoorbeeld opera voor hem opzet, wordt hij – en dat is eigenlijk zo voor baby’s in het algemeen – daar heel erg emotioneel van. Dat is trouwens ook het geval wanneer ze hun eigen mama horen zingen!

Tijdens mijn zwangerschap luisterde ik heel vaak naar Moon River uit Breakfast at Tiffanys en wanneer ik dat liedje nu opleg, wordt Otto daar ook echt rustig van. Fantastisch hoe ze dat in de buik toch opnemen!”

In de smartphone van Véronique Leysen
6
Foto © Jonathan De Wit
In de smartphone van Véronique Leysen
6
Foto © Jonathan De Wit

Laatst opgezocht?

“Kaarsenhouders! Samen met het boek lanceren we ook Maurice Catering. Met ons cateringbedrijf willen we niet enkel food voorzien, maar ook de juiste decoratie en service. Heel spannend allemaal. Daarnaast komt er binnenkort ook nog een derde Maurice-koffiebar, het is dus best wel druk. Aangezien ik mijn eigen uren kan kiezen en Thomas niet, ben ik diegen die Otto ‘s ochtends weg brengt en ‘s avonds terug gaat halen. Dat zorgt ervoor dat ik tijdens de uren waarop ik aan het werk ben, beter gefocust ben. Met de geboorte van Otto is mijn ambitie niet verdwenen hé. Ik spring nu gewoon efficiënter met mijn uren om en krijg veel meer gedaan dan vroeger.”

Over het boek

“In het boek vind je lekkere ontbijt- en brunchgerechten terug die je eigenlijk ook ‘s middags en ‘s avonds kan eten. Het zijn simpele recepten met combinaties waaraan je zelf niet meteen zou denken. Zo combineren we een boke kaas met witlofsalade en maken we granola met rozenblaadjes – goed voor de kleur en de smaak en het zou ook dementie tegengaan, of da’s toch wat mijn opa geloofde. Het zijn dus eigenlijk hoofdzakelijk receptjes die ik van mijn opa leerde, aangevuld met gerechten die ik in New York leerde kennen of uit de Israëlische keuken heb overgenomen.”

‘Véro’s Brunch Kookboek’ ligt vanaf vrijdag 20 oktober 2017 in de winkelrekken.

Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten