0
5

In de smartphone van Emil Landman

F
News

Emil Landman is een guitige, muzikale globetrotter met hele mooie blauwe ogen. Al grappend vertelt hij me meer over zijn muziek en welke geheimen er schuilen in zijn smartphone.

Emil vindt inspiratie in zijn reizen. Zo schreef hij zijn eerste album tijdens een roadtrip door Amerika met zijn beste vriend. Voor zijn tweede album is hij op de trein gesprongen in Amsterdam en is zo de hele wereld rondgereisd. Voor de albums die nu uitkomen pakte hij zijn gitaar en nam hem mee naar het donkere, maar prachtige Noorwegen. Wij zijn een en al oor.

Wie heb je het laatst ge-sms’t?

Natuurlijk krijg je dan de vraag van een Nederlander “Mag appje ook?”, en natuurlijk las Emil al lachend dan zijn laatste appje voor: “Mag ik morgennacht je auto lenen van grofweg 1 uur ’s nachts tot 5 uur ’s nachts?”, grinnikt hij, “die was aan een vriend”.

Wie heb je het laatst gebeld?

“Michel Dijkstra, een vriend van mij, we gaan vanavond samen in Eindhoven zwemmen. Ik probeer vaak af te spreken met Michel, hij is een oude vriend. Vroeger had ik een brommer, maar elke week ging die stuk. Michel kende ik via via en elke zondag ging ik naar hem toe met een bak pils en een pak sigaretten, en dan maakte hij mijn brommer. De brommer, die is er nu niet meer, maar Michel is blijven plakken.”

Nadja_Zheks_2
5
Foto © Nadja Zheks

Wat heb je het laatste opgezocht op Google?

“Het laatste wat ik heb gegoogeld zijn de bijwerkingen van het extreme gebruik van een bepaalde drug, rock&roll, hé? Grapje!”

“Wow. Spannend. Het komt niet erg cool over, maar ik heb gisteren opgezocht wat de allerkoudste temperatuur mogelijk is. Het kan heel warm worden, maar ik wist niet dat koud ergens stopte. Het stopt echt heel vroeg – na het opnieuw op te zoeken – -273 graden. Echt wild, dit. Ik bedoel, het laatste wat ik heb gegoogeld zijn de bijwerkingen van het extreme gebruik van een bepaalde drug, rock & roll, hé? Grapje!”

Welk liedje heb je het laatst geluisterd op je gsm?

“Ik heb net Stikstof opgezocht, dat is een Belgisch rappercollectief. Het allerlaatste liedje dat heb beluisterd is Clarity van Jono McCleery.”

Welk liedje beluister je het meest op je smartphone?

“Het klinkt misschien heel raar, maar ik ben nu bezig met muziek uit te brengen. Dus op dit moment luister ik het meest naar mijn eigen mixes in allerlei omstandigheden. Als ik drie dagen na elkaar denk: de basgitaar moet zachter, dan pas ik dat nog aan. Dus eigenlijk luister ik het meest naar mezelf. Vinter komt namelijk op 23 februari al uit en in de zomer volgt Sommer, dus ja, spannend!”

Wat is je laatste Instagrampost?

“Het is een filmpje in de Vondelkerk waarin ik live het lied breng dat deze vrijdag is uitgekomen: ‘Little Marks’.”

Nadja_Zheks_5
5
Foto © Nadja Zheks

Vind je social media belangrijk?

“Ik vind het heel leuk om zelf bezig te zijn met bijvoorbeeld Instagram, maar soms merk ik dat ik echt gekluisterd ben aan mijn scherm. Ik wil eigenlijk een beetje afkicken, dus ga ik zwemmen, dan kan ik hem écht niet meenemen.”

(Na een beetje aansporing van Emil uit) Wat is je favoriete game-app?

"Ach, eigenlijk ben ik echt een nerd.”

“Nou, wat verrassend. Ik kan je vertellen, ik heb een spelletje Ballz ontdekt”, waarop Emil heel trots zijn score en de werking van het spelletje toont. “In de zomer als ik op tour was in de States, was het heel druk, en dan zat ik in de bus voor me uit te staren naar mijn spelletje. Nu heeft een bandlid daarvan toch wel een foto gestuurd dat zijn score hoger is, dus ja, dat kan ik niet hebben. Ach, eigenlijk ben ik echt een nerd.”

Nadja_Zheks
5
Foto © Nadja Zheks

Wat valt er nog meer te vinden in jouw smartphone?

"Ze heeft me laten staan op de vlieghaven."

“In mijn gesprek met mijn beste vriend kan je via audioberichten mijn heel leven beluisteren. Hij woont in Amerika en ik ben dus vaak niet in de buurt. Maar toch wil ik hem alles vertellen wat er gebeurt, van grote tot kleine dingen. In de tijd dat ik hem leerde kennen was ik super verliefd op een meisje uit Chicago, zij ook op mij, zei ze, maar ze heeft me laten staan op de vlieghaven, maar mijn vriend Michael, die was er wel. En zo ben ik liedjes gaan schrijven en gaan roadtrippen met hem in de plaats van te chillen met haar.”

Je hebt nu al zo veel mooie plekken gezien. Wat is je favoriete reisfoto?

(Na lang scrollen en grappige foto’s te tonen) “Ik kies voor mijn foto van het noorderlicht, dat was echt wel spectaculair.”

Nadja_Zheks_4
5
Foto © Nadja Zheks

Wij kijken al reikhalzend uit naar Emil’s album ‘Vinter dat op vrijdag 23 februari 2017 uitkomt. Maar Emil, moest het falen, gaat een succesvolle carrière als stand-up comedian je tegemoet! 

08.02.2018
Geschreven door Anna Strauwen
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten