0
Ik koop Belgisch: nieuw talent van bij ons
1

Ik koop Belgisch: nieuw talent van bij ons

F
News

Ons land mag dan wel klein zijn, het bruist van het talent. En al zeker wat mode betreft.

Mona Wie

Mona Wie AKA Ramona Wilmes is een Belgische creatieveling met Portugese roots die de passie voor mode met de paplepel ingegoten kreeg. Toen ze op een dag voor de zoveelste keer ontgoocheld werd door haar eigen garderobe, besloot ze in haar moeders voetsporen te treden en haar eigen kledij te maken. Met Mona Wie wil Ramona haar eigen stempel drukken op de modeindustrie, en dat op een ethische en eerlijke manier. Met haar ontwerpen laat ze zien hoe het wél moet: kledij die gemaakt werd van duurzame materialen die op een duurzame manier gemaakt en verdeeld werden. Bovendien staat Mona Wie minstens 10% van haar opbrengst af aan Parley for the Oceans, een online platform dat als doel heeft mensen bewust te maken van de problematiek rond oceanen en meewerkt aan projecten die de negatieve impact van onze samenleving op oceanen helpt verminderen. Chapeau!

Marjan Storme

Ook het gloednieuw Belgisch kledinglabel Marjan Storme stelt Slow Fashion voorop. Ontwerpster Marjan maakt er namelijk een erezaak van om haar kledij op een duurzame manier te produceren. De items zijn stuk voor stuk kwalitatief en tijdloos én worden in België gemaakt. Dat ze er ook nog eens leuk uitzien, is mooi meegenomen!

Astrid Goossens en Wouter Verstraete

Dat de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas elk jaar opnieuw parels van modeontwerpers aflevert, bewees dit keer de uitslag van de Bilbao International Art and Fashion in Spanje. Twee van hun studenten, Astrid Goossens en Wouter Verstraete, schopten het namelijk tot finalist in de befaamde internationale wedstrijd. Een hele prestatie als je weet dat er maar liefst 1600 kandidaten uit 90 landen waren. Astrid stelde er haar collectie Fleur Barbare voor en Wouter presenteerde zijn project A Day of Snow in Belgium. Twee jonge talenten om in het oog te houden als je’t ons vraagt!

Kende jij dit opkomend Belgisch talent al?

13.06.2018
Geschreven door Amélie De Rycke
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten