0
7

Hilde De Baerdemaeker & Katrien Smets: powerladies van bij ons

F
News

07.10.2018
Geschreven door Sabrina Bouzoumita

Actrice Hilde De Baerdemaeker en ontwerpster Katrien Smets joined forces en creëerden ‘Play Pauze, a natural connection’, een yogacollectie gemaakt van 100% biologische materialen. Wat ons betreft zijn de dames duidelijk een match made in fashion heaven. Wij spraken Hilde en Katrien over samen ondernemen.  

VANWAAR HET IDEE OM SAMEN EEN YOGALIJN UIT TE BRENGEN?

“We houden beide van yoga en Katrien ontwerpt al jaar en dag duurzame kledij. Toch zijn we pas een jaar na onze eerste ontmoeting op het idee gekomen om samen een yoga-collectie te ontwikkelen. Maar van zodra dat idee er was, lag het concept zo goed als meteen op tafel. Vervolgens ga je samen tekenen, stoffen bekijken en een collectie bedenken. We wilden beide kleding ontwerpen die mooi was op de yoga-mat, maar ook daarnaast. Dat je maar een paar pumps hoefde aan te doen en zo naar een feestje kon vertrekken. Daarnaast was het voor ons essentieel dat de productie zo sustainable mogelijk was. Ook op vlak van design bleken we volledig op dezelfde golflengte te zitten.”

sgzegz1538124700
7
Foto © Nancy Schoenmakers & Dirk Leunis

ONTWERPEN IS MEER DAN TEKENEN, HOE LEERDE HILDE DE VEREISTE KENNIS?

“Ik heb op een jaar tijd heel veel geleerd van de knowhow van Katrien. Ze heeft me als het ware ondergedompeld in de wereld van textiel en duurzame mode. Ik vind het bijzonder boeiend en ben er helemaal door gebeten. Als yoga lerares weet ik wat wel en niet werkt op de mat, dat was mijn sterkte denk ik. Als je in een downward facing dog-positie staat, wil je dat je billen bedekt zijn en dat je T-shirt niet omhoog kruipt. Het moet praktisch zijn, maar ook mooi natuurlijk. Katrien en ik versterken elkaar. Door ideeën samen te leggen komen we tot nog mooiere stuks. Er is bovendien niets wat zij mooi vindt en ik niet, en omgekeerd.”

OMSCHRIJF KORT DE COLLECTIE

“We hebben gekozen voor grijs en zwart, omdat die kleuren tijdloos zijn. We vinden het echt belangrijk dat je veel aan je kledingstuk hebt. Je kan er ondersteboven mee hangen zonder dat je je borsten ziet, maar je kan er even goed iets in gaan drinken. Daarom zijn de meeste tops in 100% tencel, wat als een tweede huid aanvoelt. Je kan zelfs je top omdraaien, zodat je plots een rugdecolleté hebt voor een feestje na de yoga. Want dat gebeurt o zo vaak (Gelach)!”

fdfs1538124759
7
Foto © Nancy Schoenmakers & Dirk Leunis
slgege1538124798
7
Foto © Nancy Schoenmakers & Dirk Leunis
kleiner1538124818
7
Foto © Nancy Schoenmakers & Dirk Leunis

HOE BEPAAL JE OF EEN STUK AL DAN NIET GEPRODUCEERD WORDT?

“Alles wat we tekenen en maken toetsen we eerst af aan een lijst met vereisten die we samen opgesteld hebben. Het moet duurzaam, mooi, voor alle leeftijden en elk lichaamstype, gemakkelijk op de yoga-mat en voor meerdere gelegenheden draagbaar zijn. Wij vinden het belangrijk om een ruim verhaal te bieden. Als een kledingstuk niet tegemoetkomt aan onze vereisten, dan haalt het onze collectie niet. Door het telkens af te toetsen aan die lijst, komen we altijd wel uit op iets waar we tevreden over zijn. We hebben het onze 11 geboden genoemd.”

EVERY AGE, SHAPE & SIZE, HOE KOM JE TEGEMOET AAN DIE VERSCHILLENDE NODEN?

“We kennen de grootste probleemzones van vrouwen, ongeacht de leeftijd of kledingmaat. Borsten, billen, buik, armen,…We hebben ook aan verschillende vrouwen gevraagd waar hun wensen lagen. ‘Het mag niet te strak zijn, maar ook niet te los zitten. Sommige vrouwen willen hun armen bedekken, anderen niet.’ We wilden stuks ontwerpen die voor elke vorm goed zaten: van een aanpasbare mouw tot een highwaisted legging. Je kan zones camoufleren áls je daar zin in hebt. We hebben natuurlijk wel compromissen moeten sluiten. Er zijn bepaalde stuks die niet iedereen graag zal dragen. Het ene item past beter voor iemand met maatje 34, het andere staat mooier op een vrouw met maatje 44. We willen op afgesproken momenten ook graag stylings doen bij Juttu of A.S. Adventure, zodat we vrouwen advies kunnen geven over wat past bij hun figuur.”

sgqsrg1538124932
7
Foto © Nancy Schoenmakers & Dirk Leunis

JULLIE HEBBEN BEIDE MEERDERE PROJECTEN LOPEN, HOE LUKT DIE COMBINATIE?

“Het is belangrijk om een evenwicht te zoeken tussen werk en gezin. Katrien is de ideale partner in business daarvoor. We kunnen daar heel open over zijn tegen elkaar. Het is bijzonder fijn om te kunnen zeggen dat ik om 16u naar huis wil voor de kinderen, zij begrijpt dat en houdt daar rekening mee.”

“Ik heb ook nog mijn andere zaak en weet ondertussen wel dat je je werk echt wel mee naar huis neemt. Na 19u sturen we elkaar geen sms’en of mails meer met ideetjes. Anders werk ik thuis nog verder en gaat Hilde terug aan het werk als de kinderen slapen. Dat is een never ending story. Als je zo’n bericht krijgt, heb je het gevoel dat je toch nog moet werken. Daarover hebben we praktische afspraken gemaakt om een balans te vinden ook naar elkaar toe, dat leven ernaast moet ook leuk blijven.”

“Dat is ook de filosofie achter het Play, Pauze gegeven. We zijn allebei yogi, het doet deugd om die filosofie in te plannen en rustmomenten in te lassen. Iedereen heeft dat nodig. Als we op play staan, gaan we hard, soms wel fast forward, maar we gunnen elkaar ook die pauze-momenten. Dat kunnen we aan iedereen aanraden.”

sfgzaeg1538124974
7
Foto © Nancy Schoenmakers & Dirk Leunis

Play Pauze | A natural connection is exclusief te koop bij Juttu en A.S. Adventure.





Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten