0
Festivalseizoen: de line-up van de zomer
1

Festivalseizoen: de line-up van de zomer

F
News

Hét overzicht van de beste festivals van de komende zomer is eindelijk bekend. Kiezen is verliezen: dat staat vast!

Best Kept Secret is een muziekfestival dat grote namen afwisselt met nieuwe ontdekkingen. Bovendien is er ook een bonte mix van genres: indie, folk, hip-hop, rock en elektronisch wisselen elkaar af. Sommige shows vinden plaats op water en er zijn ook akoestische sessies in het bos.

Paradise City Festival heeft niet alleen een érg kwalitatieve line-up maar werd in 2016 ook nog eens verkozen tot het meest duurzame evenement van het jaar. De ecologische filosofie van het festival impliceert onder andere dat er gebruik wordt gemaakt van recycleerbare meubels, zonne-energie op de camping en LED-verlichting. Ook kan je er genieten van fairtrade maaltijden. Wat vervoer betreft, wordt er uiteraard ingezet op de fiets, bus en trein, maar evengoed op autodelen. Wie blijft kamperen, kan gratis gebruik maken van kartonnen tenten. The place to be dus, voor wie geeft om muziek én om het milieu

Avontuur, verwarring, surrealisme en soms wat koude rillingen: zo kan je je bezoek aan het festival Down The Rabbit Hole het best beschrijven! Eventjes aan de wereld ontsnappen, lukt nergens beter dan hier… 

  • Rock Werchter (Werchter, België), van 29 juni tot 2 juli 2017

Rock Werchter wordt algemeen beschouwd als één van de grootste festivals ter wereld en maakt er dan ook zaak van om elk jaar een nog eclectischere line-up aan te bieden. De piekfijne voorbereiding, onvergelijkbare sfeer en internationale allure zijn maar enkele redenen waarom vele andere festivals jaloers zijn op deze Belgische topper. Mis het niet!

  • Couleur Café (Brussel, België), van 30 juni tot 2 juli 2017

Binnen het ruime aanbod Belgische festivals slaagt Couleur Café er toch altijd in om zich met glans te onderscheiden. Het festival bij uitstek voor urban en wereldmuziek is dan ook erg geliefd. Jong en oud komen jaar na jaar terug voor de heerlijk nonchalante vibe en de ruime keuze aan optredens, animatie en culturele evenementen.

  • Pitch (Amsterdam, Nederland), 1 juli 2017

Hou je van avontuur maar verkies je tegelijk een intieme sfeer boven een grote massa? Dan biedt Pitch het perfecte antwoord. Hoewel de focus op elektronische muziek ligt, is er zeker ook ruimte voor dubstep, house, funk, jazz en vele andere genres.

Met voorsprong het beste hip-hopfestival van heel Europa. De headliners van Les Ardentes zijn zelf vaak grote fans van het festival, waardoor ze met plezier afzakken naar Luik. De indrukwekkende line-up liegt er in elk geval niet om! En hoewel vooral het urban karakter van het festival vaak in de verf wordt gezet, blijft de programmatie daar zeker niet toe beperkt. 

  • Dour (Dour, België), van 12 tot 16 juli 2017

Op Dour genieten festivalgangers vijf dagen lang van een onvergelijkbare line-up met internationaal gerenommeerde artiesten. Diversiteit van (muziek)smaken staat centraal, net als een camping waar het feest nooit stopt – zelfs bij ‘drache nationale’. Vergeleken met de grootte van het festival en vooral met het onvergetelijke avontuur dat je er beleeft, is de prijs érg doenbaar.

  • Tomorrowland (Boom, België), van 21 tot 23 juli en van 28 tot 30 juli 2017

Dat duizenden feestgangers van over de hele wereld elk jaar weer helemaal naar ons klein Belgenlandje komen om Tomorrowland te beleven, verbaast ons al lang niet meer. De magische experience is dan ook onvergetelijk. Een plaatsje bemachtigen is daardoor ondertussen een echte race tegen de tijd geworden! De organisatie doet er alles aan om je bij de aankleding en de animatie elke editie nog net iets meer te laten wegdromen. Laat je meenemen in deze betoverende wereld waar alles kan en mag (of toch minstens heel veel).

  • Lollapalooza (Parijs, Frankrijk), van 22 tot 23 juli 2017

Het Amerikaanse festival Lollapalooza, dat de voorbije jaren al plaatsvond in Brazilië, Chili en Duitsland, koos voor haar eerste editie van dit jaar Frankrijk. De explosieve line-up is een Thalys-ticketje naar Parijs zeker waard! Meer dan 50 artiesten zullen 2 dagen lang de Hippodrome de Longchamp in vuur en vlam zetten. Voor de gelegenheid worden er maar liefst 4 stages voorzien.

  • Suikerrock (Tienen, België), van 28 tot 30 juli 2017

Ook de 31ste editie van Suikerrock zal plaatsvinden op de Grote Markt – de tweede grootste van België – in het historische centrum van Tienen. Het festival heeft deze editie opnieuw vooral aandacht voor Belgisch talent. Ook van de partij: de relaxte sfeer waarin het perfect chillen is!

Toon respect: dat is de boodschap van Milkshake Festival. Maar ook vrijheid is onlosmakelijk verbonden met het festival waar je kan proeven van een ruim aanbod concerten (vooral dance) en prachtige decors. Wil jij ook genieten van een zomer vol liefde, tolerantie en fun? Dan is dit een verplichte stop!

Dit populaire festival is door de jaren heen uitgegroeid tot een onmisbaar pop-feestje met de beste Belgische én internationale artiesten. De 43e editie van de Lokerse Feesten zal plaatsvinden op de site van de Grote Kaai. Dat er weer elke avond een topsfeertje zal hangen, staat nu al vast!

Drie dagen magie op de Belgische boerenbuiten, ver weg van buren die klagen over nachtlawaai: dat is het unieke recept van Cirque Magique. De house en technoprogrammering van het festival is gedurfd maar ook érg geslaagd. Wie op zoek is naar het zotste festival van het jaar, hoeft alvast niet verder te lezen! Cirque Magique biedt bovendien ook nog eens een prachtige aankleding die je bevrijdt van de realiteit. Welkom in het circus

  • WECANDANCE (Zeebrugge, België), van 12 tot 13 augustus 2017

Voot wie de meeste festivals wat te intensief vindt maar toch wil genieten van de unieke sfeer bestaan er enkele light versies. WECANDANCE is daar eentje van. Dansen op het strand op elektronische muziek met een cocktail in de hand, dat wil toch iedereen?

  • Pukkelpop (Hasselt, België), van 16 tot 19 augustus 2017

De line-up van het drie dagen lange festival is ook dit jaar weer even uitbundig én progressief. Pukkelpop blijft de tradities, zoals de Boiler Party de dag voor het begin van het festival, trouw maar houdt tegelijk zijn opties open: krachtige rock, verlegen singer-songwriters, vrolijke pop, pompende house en doordringende metal wisselen elkaar vloeiend af.

  • Lowlands (Biddinghuizen, Nederland), van 18 tot 20 augustus 2017

Voor het 25-jarige bestaan van het festival neemt Lowlands dit jaar haar intrek in een oase van vrede. De focus blijft op pop en rock, de sfeer even casual en aangenaam. Ook de programmering is weer dik in orde uit met workshops, comedy, films en wetenschap die elkaar afwisselen. Niks is te gek!

Welke festivals ga jij deze zomer doen?

16.06.2017
Geschreven door Caroline Bralion
Vertaald door Lisa-Marie Bauwens
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten