0
Molly Goddard SS 18 show
1

Fashion File: Molly Goddard

F
News

Dat de Britten ons altijd een stapje voor zijn in het creëren van excentrieke en tegelijk draagbare kledij, bewijst ook de jonge ontwerpster Molly Goddard. Haar kleurrijke en volumineuze designs vallen meteen op, en hoewel de Britse nog maar een aantal jaar in de modewereld actief is, is haar label sindsdien een van de hoogtepunten tijdens London Fashion Week. Hoog tijd voor een kennismaking met dit niet te missen merk.

LONDON COOL

Molly Goddard heeft iets typisch Brits in zich, de Engelse tegenhanger van de Parijse je-ne-sais-quoi: de Londense cool. Haar creaties zijn liefelijk maar nooit zeemzoeterig en zelfs met pastelkleuren blijven de designs sterk overeind.

Dat Rihanna onlangs (en niet de eerste keer!) werd gespot in een van haar ontwerpen, zegt veel over de durf van dit label. Deze meisjesachtige jurken draag je met stoere sneakers, niet met brave ballerina’s.

TULE EN SNOEPKLEURTJES

Molly Goddards ontwerpen zijn meteen herkenbaar en dat heeft veel te maken met het gebruik van tule. Een niet-alledaagse stof die je amper op de catwalk ziet verschijnen (behalve dan bij haute couture shows) en een van de redenen waarom het merk zo opvalt in het straatbeeld. Net zoals haute couture designers verkiest Goddard pure stoffen boven synthetische materialen.

Wat ik zo interessant vind aan dit label is dat de designs er op het eerste gezicht zo meisjesachtig en onschuldig uitzien, maar nooit door onschuldige, brave meisjes worden gedragen. De mix van zachte kleuren en tule is een combinatie die geen enkele andere ready-to-wear ontwerper tegenwoordig gebruikt, en dat zorgt voor heel verrassende en gewaagde creaties.

ONCONVENTIONEEL

Gedurfde kleren vragen gedurfde presentaties, en ook daar is Goddard de beste in. De ontwerpster toont haar nieuwe collecties altijd op London Fashion Week, maar de shows zijn nooit traditioneel. De settings zijn uniek en de modellen die showen hebben niet de meest bekende gezichten (velen zijn zelfs niet eens professionele modellen en zijn door Goddard op straat ontdekt). Een verademing!

Voor zomer 2016 showden de modellen de kleren in een nagemaakte sandwichbar, tijdens haar winter 17 collectie mocht de front row nippen aan Martini’s, en voor zomer 2018 liet ze Edie Campbell de catwalk oplopen met een sigaret en een glas wijn in de hand. Genieten van lekker eten en drinken (la vie, quoi) en ondertussen de meest fabelachtige kleren aantrekken, is de essentie van dit label.

Goddard wil vooral dat je fun hebt terwijl je haar kleren draagt. Denk aan een verkleedpartij waarvan je vooraf niet weet hoe die zal eindigen: met kapotte glazen op de grond en vlekken op de sprookjesachtige jurken.

VAKMANSCHAP

Niet enkel de ontwerpen op zich zijn onconventioneel, ook haar manier van creëren is dat. Goddard gebruikt ambachtelijke technieken zoals ‘smokwerk’ om de vele plooitjes in haar jurken te bekomen. Op die manier heeft de Britse veel weg van een haute couture ontwerpster, met liefde voor de pure creatie, een uitzondering in een wereld van industriële massaproductie.

Het unieke karakter van het merk is ook bekendheden niet ontgaan. Rihanna en blogster Susanna Lau, die Goddards ontwerpen al vanaf het prille begin draagt, zijn grote fans. En bij hen zal het vast niet blijven, nu de ontwerpster meer en meer naamsbekendheid begint te krijgen. Net zoals haar designs lacht ook de toekomst Molly Goddard rooskleurig toe.  

27.11.2017
Geschreven door Hélène Maes
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten