0

Fashion Talks 2017: dit hebben we geleerd

F
News

1
18.11.2017
Geschreven door Amélie De Rycke

Op 16 november 2017 vond de derde editie van Fashion Talks plaats, een namiddag waarbij sprekers uit verschillende facetten van de mode-industrie kwamen praten over hun gemeenschappelijke passie: fashion en alles wat daarrond beweegt. Dit is wat wij onthouden hebben.

Wees niet bang om je ideeën met anderen te delen

Je kent het wel, je hebt een schitterend idee, maar zit op de een of andere manier vast. Uiteraard wil je niet dat iemand anders met jouw concept aan de slag gaat, en daarom houd je het liever voor jezelf. Volgens Scott Belsky, een Amerikaanse ondernemer die overal ter wereld spreekt over hoe creatieve bedrijven effectief ideeën kunnen omzetten in een succesvolle realiteit, moet je dat net niét doen. Volgens hem blijft een groot aantal ideeën op die manier onuitgewerkt. Door feedback aan anderen te vragen, kom je vaak tot nieuwe inzichten en kan jouw geweldige idee zelfs nog net dat tikkeltje genialer worden. 

Jouw rol in de modewereld hangt niet af van 'hoe luid je roept'

Wat we van fotograaf Tommy Ton leerden, was dat het niet zij zijn die het meest in het oog springen die de grootste successen boeken in de modewereld. Tommy trekt al jaren van fashion week naar fashion week om er de best geklede mannen en vrouwen on the streets op de gevoelige plaat vast te leggen. Hij laat zich echter niet verblinden door al de excentrieke verschijningen die aan het begin of einde van een show komen paraderen. “Ik vind het belangrijk dat ik mijn ogen openhoud en iedereen rondom mij bekijk. Er zijn heel wat mensen die door zo opvallend mogelijk gekleed te gaan deel proberen uit te maken van het circus, en da’s oké, maar je moet ook de anderen die er in eerste instantie misschien niet meteen uitspringen in de gaten houden. Zij hebben vaak net zoveel of misschien zelfs nòg meer stijl.” Gewoon trouw blijven aan je eigen stijl is dus de boodschap.

We sluiten nog teveel onze ogen voor sustainability in de modewereld

Duurzaamheid is vandaag belangrijker dan ooit tevoren, al wordt daar wat mode betreft heel wat minder aandacht aan besteed. Dat is alvast hoe Geert Brulot, een tweede van het Coccodrillo-duo erover denkt. Volgens hem doen een groot deel van de merken wel moeite, maar staat de consument – wij dus – wantrouwig tegenover sustainable fashion. “We hebben in onze winkel de ecologische sneakers van Mats Rombaut een tijdje verkocht, maar dat sloeg – ondanks het feit dat het knappe creaties zijn – niet aan. Mensen zien ecologische mode nog al te vaak als iets alternatief en laten het dan ook liever links liggen. Dat is bijzonder jammer en daar moet dringend iets aan veranderd worden.” 

Stel je dan ook open voor ecologische mode en laat je inspireren door figuren die het concept sustainable fashion volledig begrepen hebben, een goed voorbeeld daarvan is Bruno Pieters. Lees zijn verhaal hier.

Een creatieve geest heeft zo nu en dan een digitale detox nodig

Akkoord, wereldschokkend is het intussen niet meer, maar het werd tijdends de presentaties op Fashion Talks zo vaak aangekaart dat we niet anders kunnen dan jullie nog even op het belang van een digital detox wijzen. Door heel even al je online kanalen – en dat zijn er tegenwoordig beangstigend veel – uit te schakelen, maak je tijd om even al je ideeën op een rijtje te zetten en ze mentaal verder uit te werken. Volgens Scott Belsky is een autorit of douche hiervoor het ideale moment.

Ontwerper Dries Van Noten last zo nu en dan zelfs een no computer day in op kantoor. “Offline research doen werkt zo inspirerend. Een boek of magazine kan je echt meeslepen, en dat vind ik fantastisch.” 

Inspirerend, niet? Houd de website van Fashion Talks in de gaten om tijdig de data van de volgende editie in jullie agenda te kunnen noteren!

Wedstrijden
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten