0
Jeff Abrams, de oprichter van kledinglabel Rails.
2

Exclusief interview met Jeff Abrams

F
News

Jeff Abrams, de founder van kledingmerk Rails was in het land en dus strikten wij hem voor een gesprek!

In oktober was Jeff Abrams in België, een naam die misschien wel een belletje doet rinkelen. Hij is namelijk de sympathieke en good looking man achter Rails, het L.A. based kledingmerk. Ik had de kans om tijdens zijn blitzbezoek even een babbeltje met hem te slaan in hotel De Witte Lelie

Wat heb je gestudeerd?

“Ik heb politieke wetenschappen gestudeerd aan de Berkeley University in California. Mijn doel was eigenlijk om advocaat te worden. Toch had ik tijdens het opgroeien al interesse in alles wat arty was. En dat wilde ik ook blijven behouden in mijn verdere leven.” 

Waarom heb je gekozen voor de fashion industry?

“Ik vond het enorme uitdaging om iets op te bouwen van nul. Tegelijkertijd wilde ik ook mijn creativiteit, in de breedste zin van het woord, kwijt. Niet alleen blijven ontwikkelen in collecties, maar ook de branding en een goede environment voor de werknemers creëren, hoort daarbij. Rails is L.A. based en werd zo’n 8 jaar geleden opgericht.”

"Ik had niet echt een technische achtergrond in mode. Niemand van mijn familie zit in de fashion business.”
Het kledingmerk Rails wordt vaak geassocieerd met het geruite hemd.
2
Foto © Rails

“In het begin wist ik niet echt wat ik aan het doen was. Ik heb in Italië gewoond en ik houd enorm van reizen, wat ik dan ook veel gedaan heb. Vandaar de naam Rails, ik was altijd on the move. Tijdens mijn trips kwam ik heel wat inspirerende zaken tegen. Ik wilde de sophisticated lifestyle van de Europeanen combineren met de southern californian casual look. Toen ik terug in L.A. was, vond ik dat het tijd was om iets te ondernemen. Ik had een zwarte hoed gemaakt en probeerde die te verkopen. In het begin was het vrij kleinschalig. Ik ging zelf van deur tot deur. Snel evolueerde het en spelen we met Rails ook op internationaal vlak mee.”

“Het keerpunt voor mij was de ontwikkeling van een bepaald soort superzachte stof. Ik gebruikte die toen nog niemand anders er mee bezig was. Net daarom boomde mijn business heel fel. Momenteel worden we in 50 landen en 1200 winkels vertegenwoordigd.”

“Die stof werd ook het middelpunt van onze collecties. Uiteraard zijn we ook beginnen experimenteren met denim, sweaters, T-shirts en andere prints. Rails biedt een collectie aan waar klanten een total look kunnen kopen.”

Ik associeer Rails snel met het geruite hemd. Wat vind je van die associatie?

“In het begin was het geruite hemd inderdaad het item waar we bekend voor stonden. Veel celebs en bloggers hebben het gedragen. Maar we doen veel meer dan dat alleen. We willen een collectie aanbieden die je season after season kan dragen. Relaxed maar verfijnd op hetzelfde moment.

De checked print is wel een blijver in onze collecties. Die welbepaalde stijl noemen we de hunter style en is een deel van onze core-collectie. We proberen wel altijd te experimenteren met verschillende kleuren en prints. Naast het geruite hemd, zal je trouwens ook altijd denim en strepen terugvinden. We willen niet te ver weg gaan van waar we voor staan maar toch rekening houdend met what’s on top of a trend.”

What’s next met Rails?

“We zijn met zoveel dingen bezig. Eerst en vooral willen we de vrouwencollectie verder blijven ontwikkelen. Het moet echt een lifestylecollectie worden. Maar ook de mannen- en kindercollectie bieden nog heel wat mogelijkheden. Veel mannen kennen Rails door hun vriendin of moeder. Daar kunnen we ook nog verandering in brengen.

Ik zei eerder al dat ik houd van reizen. Mijn doel is dan ook om elke plek waar Rails verkocht wordt te bezoeken omdat elke markt zo anders en verrijkend is. In L.A. komt er een flagship store en het zou ook leuk zijn mocht dat in Europa op termijn kunnen. Stay tuned zou ik dus zeggen!”

Jouw favoriete every day look?

“Mijn look is vrij basic en clean. Meestal zie je mij in een jeans met een sweater en Nikes. Handig als je de hele dag on the go bent. Mijn stijl is een mix van casual en professioneel. Vaak moet ik rechtstreeks van de luchthaven naar een meeting, dus een versatile look is key voor mij. Al had ik wel graag wat meer tijd gehad om te gaan shoppen.”

En om af te sluiten gaf mister Abrams nog een wijze raad mee voor de mensen die iets willen bereiken in de toekomst:

"You have to believe in yourself and that you can do it. And you can. If you have a creative idea, then you just have to do it!"

Mooie woorden om mee af te sluiten!

09.12.2017
Geschreven door Davy Spitaels
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten