0
Dorien van Bossy: power lady van bij ons
1

Dorien van Bossy: power lady van bij ons

F
News

Op donderdag 20 september 2018 lanceert Dorien Camps het eerste issue van Bossy, een tweejaarlijks magazine voor ondernemende vrouwen. Met de eindmeet in zicht vertelt Dorien maar al te graag over haar nieuwe project.

Wanneer wist je: ik start mijn eigen magazine?

“Ik speelde al heel lang met het idee om een eigen magazine te beginnen, maar wist nooit echt goed over wàt dat magazine dan zou gaan. Het was pas vorige zomer dat alles meer vorm begon te krijgen: het zou een on- en offline magazine worden voor vrouwen die ondernemen.

Ik ben niet met Bossy gestart om mijn expertise te delen aangezien ik zelf nog een starter ben, maar dat zie ik net als een pluspunt. Ik word als beginnend ondernemer met zoveel zaken geconfronteerd die in Bossy getackeld kunnen worden om zo ook andere starters vooruit te helpen. De kennis die we uitdragen gaat eigenlijk uit van de mensen die we interviewen.”

"Als de lanceringsdatum niet vastgestaan had, was het er wellicht niet van gekomen."

Hoe ben je dan concreet aan de slag gegaan?

“Ik werd in december 30 en was die dag ziek. Terwijl ik in de zetel lag, kwam het besef plots dat ik, àls ik het wilde doen, het nu moest doen. Ik heb toen contact opgenomen met Veronica, mijn coach die ik leerde kennen op een sessie bij Unizo. Zij heeft me geholpen om effectief uit de startblokken te schieten en de eerste stappen te zetten. Veronica overtuigde me om een datum te plakken op mijn project, en dat was de trigger die ik nodig had – als die datum niet vastgestaan had, was het er wellicht niet van gekomen.”

"Bossy ben ik niet alleen maar is iedereen die aan het magazine meewerkt."

Waarom een magazine voor ondernemende vrouwen?

“Simpel, dat was er gewoon nog niet. Zowel binnen als buiten België vind je weinig tot geen magazines met focus op de ondernemende vrouw waarin business en lifestyle gecombineerd worden. Het is een magazine voor vrouwen die ondernemen, hun eigen business opstarten of runnen, maar ook voor vrouwen die bijvoorbeeld wel een 9 to 5 hebben en daarbinnen of daarnaast ook echt ondernemend zijn.

De tagline van Bossy luidt ‘a valuable waste of time’ – we willen niet alleen informeren maar ook echt inspireren. Als een boekje je een schouderklopje of een schop onder je kont geeft, is dat heel waardevol, en dat is precies ons doel.”

Zijn er mensen die samen met jou aan Bossy werken?

“Ja hoor, een vormgeefster, een aantal schrijvers … Bossy ben ik niet alleen maar is iedereen die aan het magazine meewerkt, ook de mensen die we interviewen en de partners bijvoorbeeld. Dat is maar logisch aangezien het project enkel kan slagen als ook die mensen er zijn.”

Zijn er zaken die moeilijker verlopen dan verwacht?

“Het totaalplaatje managen. Aangezien ik momenteel zo goed als alles alleen doe, kan ik me niet focussen op 1 iets in het bijzonder. Maar dat is net zo uitdagend en boeiend. Ik doe mijn uiterste best maar besef ook dat alles misschien niet meteen perfect zal zijn. Er moet een bepaalde groeimarge zijn.”

Hoe zit het precies met het financiële plaatje?

“Ik werk momenteel nog steeds bij een communicatiebureau en regel alles voor Bossy in mijn vrije tijd als zelfstandige in bijberoep. Daardoor heb ik wel nog een vast inkomen, wat mij wel zekerheid geeft op financieel vlak.

Voor de financiering van Bossy ben ik op zoek gegaan naar partners die konden intekenen voor verschillende types content. Na het uitdenken van mijn verdienmodel, heb ik me volledig op de uitwerking gestort. Ik ben niet de persoon die elke dag ‘Excellekes’ nakijkt. Ik ben ervan overtuigd dat als je echt iets wil, geld geen issue mag zijn.”

Hoe zie jij de toekomst van Bossy?

“Het doel is om op termijn 360° te gaan werken. Dat je na het lezen van een interview of advertentie in Bossy nadien bijvoorbeeld op een evenement of workshop kennis kan maken met die mensen in kwestie. Dit doen we eigenlijk al met een aantal partners. Zo gaan we inspireren op een ander niveau en brengen we op een fijne manier partners en lezers samen.

We zouden ook graag snel de grens overgaan. Aan het eerste issue werken al enkele mensen uit Nederland mee. Enerzijds omdat ze een fijn verhaal hebben, anderzijds om onze bekendheid daar op te bouwen”

Wat is het beste advies dat jij zou geven aan iemand die ook z'n eigen baas wil worden?

“Wat mij het meest geholpen heeft, is er echt een datum op plakken en mezelf een deadline opleggen. Op die manier is er druk en moét je wel aan de slag gaan. 

Neem jezelf serieus maar niet té serieus. Werk hard en doe alles wat je kan om te slagen maar blijf realistisch. Met zo’n ingesteldheid lukt het je zonder twijfel.”

Bossy ligt in de winkel vanaf vrijdag 21 september 2018. Pre-order het eerste issue online hier.

26.08.2018
Geschreven door Amélie De Rycke
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten