0
2

Dj CARTA, de Chinese sensatie op Tomorrowland

F
News

04.08.2017
Geschreven door Amélie De Rycke

Het gaat het Chinese boegbeeld voor electronic music dj CARTA voor de wind. Hij host wekelijks een radioshow op HIT FM en vliegt dankzij zijn muziek de wereld rond. Dit jaar houdt hij voor het eerst halt op Tomorrowland.

Dit is je allereerste Tomorrowland experience, wat vind je ervan?

“Ik vind het hier geweldig en heb het voorrecht dat ik hier twee weekends mag staan. Eigenlijk voelt Tomorrowland voor mij een beetje aan als vakantie. De dj’s die hier draaien zijn allemaal vrienden van mij. Normaal gezien zijn we allemaal heel erg druk bezig, maar hier zijn we eens allemaal samen.”

Ben je zelf een fervent festivalganger?

“Het eerste festival waar ik draaide, was meteen ook het eerste festival waar ik ooit naartoe ging. Ik was toen 15 jaar. Toen ik in Engelang studeerde, ontdekte ik STORM, een elektronisch festival dat elk jaar in China plaatsvindt. Ik dacht toen bij mezelf, wanneer ik terug ben in China, wil ik op dat festival draaien, en zo gebeurde het ook.”

Je brengt de laatste tijd heel wat tijd door in Amsterdam bij je platenlabel Spinning Records. Heb je er al leuke adresjes ontdekt?

“Ik vind het superfijn om langs de grachten te lopen en daarna iets te eten bij MOMO, een Aziatisch restaurant waar ze heerlijke gerechten serveren.”

Wat is het laatste wat je doet vooraleer je het podium opgaat?

“Ik drink iets. Tequila of Wodka Redbull bijvoorbeeld. Voor mij is een set draaien echt een feest, en daar hoort een lekker drankje bij!”

En wat is het eerste wat je doet wanneer je van het podium komt?

“Ik knuffel iedereen die ik tegenkom, van mijn manager tot de mensen van de platenmaatschappij tot mijn familie en vrienden. Gewoon omdat ik zo ongelooflijk blij wordt van draaien.”

tomorrowland-janagermanus-165
2
Foto ©

Je mama is er vandaag ook bij. Reist je familie vaak met je mee?

“Enkel wanneer ik draai op grote festivals. Dan wil ik graag dat ze erbij zijn en zien wat ik doe.”

Je mama is textieldesigner, heb jij de passie voor mode van haar doorgekregen?

“Ergens wel. Door haar over mode bezig te horen, werd ik me wel bewust van het belang ervan. De manier waarop iemand zich kleedt zegt heel wat over hem of haar als persoon. Ik denk dus goed na over hoe ik mezelf aan mijn fans laat zien.”

Heb je een go to podium-outfit? 

“Het moet vooral gemakkelijk zitten. Ik ben een grote fan van streetwear en draag bijvoorbeeld vaak Adidas. Wat ik trouwens heel vreemd vind, is dat de meeste dj’s voor een all black outfit kiezen wanneer ze achter de draaitafels staan. Geef mij maar wat kleur!”

Heb je favoriete designers?

“Ik houd van Givenchy. Casual maar kwalitatief.”

Wat zijn je favoriete nummers voor deze zomer?

Don’t you worry child van Swedish House Maffia, mijn all time favourites. Zij zijn de reden waarom ik met dj’en begonnen ben. Voor de rest heb ik niet echt favorieten, dat hangt altijd wel een beetje van mijn mood af. Het liefst browse ik ‘s ochtends op Soundcloud op zoek naar nieuwe goede nummers.”

Houd de Facebook-pagina van Carta in de gaten voor upcoming tour dates!

Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

21.03.2018 - 30.05.2018

Female street art expositie

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten