0
Dit zijn de 8 geheimen van een wedding planner
7

Dit zijn de 8 geheimen van een wedding planner

F
News

Je trouwt maar één keer en in je dromen ziet je huwelijk eruit als een sprookje. Toch? Nu is dat vaak (lees: altijd) sneller gezegd dan gedaan. Een huwelijk organiseren doe je waarschijnlijk voor de eerste keer. Spannend!

Klamme handjes? Wij spraken met twee wedding professionals voor tips and tricks. Joke Schoofs is wedding planner bij Wonderweddings en Leentje Schoofs (yes het zijn zusjes!) werkt onder de naam Leentje Loves Light als huwelijksfotograaf voor de tofste koppels van België en daarbuiten.  

 

Dit zijn de 8 geheimen van een wedding planner
7
Foto © Leentje Loves Light

Ze werken beide voor alle koppels met een hoekje af. Sounds like us, right? Deze ladies begrijpen wat een prachtig huwelijksfeest is en kennen alle do’s and dont’s. Read and learn!

1. Het ‘wij kunnen alles zelf’-syndroom

De grootste fout voor een huwelijk? Daar zijn de zusjes Schoofs het snel over eens. Iedereen is on a budget en wil alles zelf doen. Absoluut niets mis mee! Of toch de dingen die haalbaar zijn…

Vrienden en familie worden gemobiliseerd. Je hebt je lievelingsnicht gevraagd om de stoelen te schikken – en merkt later dat ze daardoor nergens op de groepsfoto’s staat. Dit zijn helaas dingen die echt gebeuren. Niet doen dus!

2. Stress, stresssss, STRESS!

Iedereen heeft een budget voor zijn huwelijk en iedereen wil zoveel mogelijk van zijn grote dag genieten. Een combi die niet altijd samen gaat.

Bruiden die lijstjes staan te checken op hun telefoon vlak na het ja-woord. Koppels die iedere 5 min op hun horloge kijken om de planning van de dag in het oog te houden Stress is vaak een understatement en onderdrukt de magie van de dag.

Zorg dus dat er iemand extern in charge is van deze dingen. Ontspan. Geniet! Je bent sowieso al zenuwachtig dus laat het lijstjes checken aan iemand anders over. 

3. Dromen VS. Praktisch denken

Dit zijn de 8 geheimen van een wedding planner
7
Foto © Leentje Loves Light

Vaak moeten Joke en Leentje mensen uit hun dromen halen. Een gigantisch tuinfeest in België? In een land met zoveel regen heb je écht een plan B nodig…Trouwen in een verlaten schuur of midden in een veld? Mobiele toiletten zijn geen overbodige luxe. 

Als koppel ben je vaak bezig met te dromen over je grote dag maar omdat dit de eerste keer is dat je dit plant, vergeet je heel wat praktische zaken.

4. Zo kies je jouw leveranciers

Dit zijn de 8 geheimen van een wedding planner
7
Foto © Leentje Loves Light

Je gigantische trouwtaart ga je echt niet zelf bakken en de leverancier van de bloemen moet je ook nog even vinden. Maar waar let je op?

Kies leveranciers die bij jouw stijl en persoonlijkheid passen. Jouw feest is uniek en daarom hoef je niet absoluut de leverancier te nemen die iedereen in de Facebook-groep voor bruidjes aanraadt.

Doe genoeg research en laat je online hier zeker door inspireren. Of adviseren door een professional die alle leveranciers op zijn duimpje kent en weet hoe ze werken.

5. Extra tip voor je keuze met leveranciers

Dit zijn de 8 geheimen van een wedding planner
7
Foto © Leentje Loves Light

Hoe kiest weddingplanner Joke haar leveranciers? Op de snelheid van communicatie. Natuurlijk let ze ook op kwaliteit en stijl, maar wanneer de communicatie met de leverancierniet naar behoren verloopt, is dat een teken aan de wand.

Trouwende koppels zijn per definitie ongeduldig (ja ook jij daar!) want het gaat over hun grote dag. Trage communicatie vertraagt de complete organisatie. Onnodige stress? Doen we niet aan mee! Hoe sneller antwoorden op elkaar volgen, hoe sneller je ‘check’ kan afgevinken.

6. Planning is everything

Dit lijkt logisch maar het gaat veel verder dan lijstjes in je telefoon afvinken. Welke leverancier contacteer je eerst? Waar moeten alle boxen geplaatst worden door vriend X en Y?  Een planning is essentieel. Niet alleen voor de dag maar ook tijdens de dag.

7. Let’s talk about the money-money-money

Dit zijn de 8 geheimen van een wedding planner
7
Foto © Leentje Loves Light

Een misopvatting is dat modern trouwen goedkoper zou zijn dan traditioneel trouwen. Dat is helaas niet zo. Boho jurken zijn even duur als prinsessenjurk en prijzen van alternatieve locaties kunnen flink de hoogte in schieten in vergelijking met een traditionele feestzaal. Een stretch tent? Prachtig! Maar in vergelijking met de parochiezaal van de gemeente een stuk duurder. 

Waar wel op kan worden bespaard? Het eten moet tegenwoordig minder fancy. Een 5-gangen diner met caviaar is geen must maar een coole BBQ will do the job.

Ook voor bloemen gaan mensen vaak voor minimalistische aanpak. Vroeger was het een absolute must dat je bloemstukken met 30 rozen op de tafel had, nu kunnen dat ook speelse vaasjes met enkele bloemetjes zijn.

8. Werken met professionals is geen overbodige luxe

Dit zijn de 8 geheimen van een wedding planner
7
Foto © Leentje Loves Light

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Een euh, wedding planner… wat euh, kost dat? 

De tijden dat een wedding planner enkel voor the rich and famous werkte, is voorbij. Een wedding planner zoals Wonderweddings werkt àlles voor je uit vanaf € 1500,00. Maar ze werken ook heel veel op maat, dus laat je zeker niet door prijzen afleiden!

Wil je enkel hulp bij styling? Organisatie? Enkel een backdrop huren voor je ceremonie? Kan allemaal.  

Bride to be, ben je klaar om er helemaal in te vliegen? Wij zijn alvast benieuwd hoe dat jullie Pinterest-huwelijksfeest eruit ziet!

28.05.2017
Geschreven door Loes Van Look
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten