0
De Belmodo Boekenclub: de beste romans voor de zomer vakantie
6

De Belmodo Boekenclub: de beste romans

F
News

10.07.2018
Geschreven door Astrid Zwaenepoel

Als de zon het laat afweten, focussen wij ons op vakantie en een absolute must om die compleet te maken, is een goed boek.

Vorige week schotelden we jullie enkele feel good-boeken voor en deze keer gidsen we je een weg door het enorme aanbod aan romans. Welke boeken jij deze zomer absoluut moet lezen, spot je hier.

Vele hemels boven de zevende – Griet Op de Beeck

De Belmodo Boekenclub: de beste romans voor de zomer vakantie
6
Foto © Belmodo

Deze tip komt uit jullie hoek (want dat is ook een beetje de bedoeling van dit hele boekenclub-idee), waarvoor dank! Wie eens goed wil janken, moet vooral deze in huis halen. Een verhaal dat very relatable is voor iedereen die deel uitmaakt van een nieuw samengesteld gezin. Bovendien wordt elk hoofdstuk verteld vanuit het standpunt van een ander personage zodat alles van teenage drama tot zelfs een midlifecrisis aan bod komen. Het perfect doorgeefboek voor wie met de hele familie op vakantie gaat. Voor jullie lazy b*tches is er ook de film!

De eerste foute man – Miranda July

De Belmodo Boekenclub: de beste romans voor de zomer vakantie
6
Foto © Belmodo

Miranda July is een creatief wonderkind van onze tijd. Of ze nu films, kortverhalen of – in dit geval – een roman schrijft, alles wat ze aanraakt, verandert in goud. Of toch volgens de mensen die fan zijn van haar onzekere personages die zichzelf steeds in cringy situaties weten te werken. Wie daar dol op is, moet vooral haar eerste roman ‘De eerste foute man’ in huis halen.

The Handmaid’s Tale - Margaret Atwood

De Belmodo Boekenclub: de beste romans voor de zomer vakantie
6
Foto © Belmodo

Tip: koop het boek in het Engels want in het Nederlands klinkt de titel (Het verhaal van de dienstmaagd) verschrikkelijk. Je herkent de titel misschien van de gelijknamige serie uit 2017 met o.a. Elisabeth Moss – aka Peggy Olson uit Mad Men aka the ultimate girl boss. Hoofpersonage Vanfred is een dienstmaagd in een Amerikaans stadje waar de mensen volgens de letter van het Oude Testament leven. Dat betekent basically dat het enige wat zij hoeft te doen in haar leven, is zich voortplanten. Klinkt eerlijk gezegd hartverscheurend maar omdat iedereen zo laaiend is over de serie, een absolute must read!

The Book of M – Peng Shephard

De Belmodo Boekenclub: de beste romans voor de zomer vakantie
6
Foto © Belmodo

Klinkt een beetje trippy maar ook wel cool: dit verhaal vindt plaats in een post-apocalyptische setting terwijl door een vreemd fenomeen de schaduw van mensen gestolen wordt. Na een tijdje verdwijnen ook hun herinneringen. We volgen het koppel Ory en Max dat zich probeert te verschuilen tot ook Max’ schaduw verdwijnt. Spannend!

Zeven perfecte dagen – Rosie Walsh

De Belmodo Boekenclub: de beste romans voor de zomer vakantie
6
Foto © Belmodo

Eindelijk, een liefdesverhaal. Of zo begint deze roman toch. Sarah en Eddie spenderen zeven perfecte dagen samen en zij is het 100% zeker: he’s the one! Tot hij niks meer van zich laat horen. Is er iets gebeurd of zit er meer achter?

Tot volgende week?

Volgende week gaan we op zoek naar de beste datingboeken, dus laat maar komen die tips! Het resultaat lees je volgende week hier.

Final tip: wil je écht aan je boek beginnen zodra je aankomt op vakantie, neem die dan mee in je handbagage. #JeWeetWelStakingEnZo

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten