0
Dé online gids voor je huwelijk
8

Dé online gids voor je huwelijk

F
News

Een huwelijk plannen is geen piece of cake en dat beseft Iris Decreus van House of Weddings maar al te goed. Haar bedrijf is alles wat je nodig hebt om van jouw huwelijksdag de mooiste dag van je leven te maken.

Situatieschets: je bent even samen met je vriend, alles loopt goed en plots gaat hij op de knieën. Het betekent de start van je verloving, een prachtige tijd, maar misschien is het ook de start van heel wat stress. De zoektocht naar een feestzaal begint, de cateraar moet geregeld worden, er moeten bloemen zijn en dan vergeet je waarschijnlijk nog heel wat andere zaken.

En dan gaat hij plots op zijn knieën.
8
Foto © Melissa Milis

Iris Decreus weet first hand wat een huwelijk plannen kan inhouden. Naast zelf gelukkig getrouwd te zijn, werkte ze jarenlang als wedding planner. In die tijd ontdekte ze wat verloofde koppels nodig hebben: een plaats waar alle goede leveranciers samengebracht worden. Zo ontstond House of Weddings. “Ik heb heel veel geleerd tijdens de zes jaar dat ik als wedding planner aan de slag was. Ik weet wat er omgaat in de hoofden van de koppels, maar ook in die van de huwelijksleveranciers.”

Dé online gids voor je huwelijk
8
Foto © Twane

Geluk is iets heel persoonlijk. Het is de unieke beleving en expressie van wie jij bent. Als je weet waar jullie als koppel van houden, dan kan je van daaruit jullie ideale huwelijksfeest gaan visualiseren en vormgeven.”

House of Weddings is de online kwaliteitsgids die inspirerende en betrouwbare huwelijksleveranciers op 1 digitaal platform verzamelt. Je vindt er goede wedding planners, cateraars, fotografen, dj’s, bloemisten, muzikanten enzovoort. Alle partners waarvan House of Weddings tevreden is, krijgen een kwaliteitslabel toegekend. 

Geluk is iets heel persoonlijk.
8
Foto © Leentje Loves Light

“Enerzijds willen wij een verloofd koppel inspiratie bieden om de dag van hun dromen vorm te geven – op basis van die exacte kenmerken die hen als koppel zo typeren. Anderzijds willen we ervoor zorgen dat ze vanaf dag één in de zekerheid leven dat ze met betrouwbare leveranciers in zee gaan. Enkel zo kunnen ze steeds in alle rust uitkijken naar de mooiste dag van hun leven. Dankzij die unieke combinatie kan jij als toekomstige bruid snel en in een betrouwbare omgeving je ‘dream team’ samenstellen!” 

House of Weddings is perfect om bridezilla's te voorkomen.
8
Foto © Philippe Swiggers

Exit, bridezilla’s! Want wat is een bridezilla anders dan een bruid die met heel haar hart hoopt dat haar huwelijksdag perfect zal verlopen? House of Weddings brengt duidelijkheid, dankzij hun expertise in de huwelijksmarkt en de kennis binnen hun netwerk. De screening die ze vooraf deden van alle huwelijksleveranciers geeft de bruid gemoedsrust, zodat ze zich 100% zeker kan voelen. 

House of Weddings is een echte innovatie in de Belgische huwelijksmarkt. Zij selecteren voor jou alle goede leveranciers die jij 24/7 kan raadplegen. Handig!

Exclusief hoeft niet per se duur te zijn.
8
Foto © Louis David

Dankzij House of Weddings kies je ook volledig zelf waar jij je budget aan spendeert. “Elk koppel heeft hun prioriteiten. Soms kiezen koppels graag een eyecatcher tijdens hun feest - één of meerdere zaken die voor hen het verschil maken. Volg dan jullie gevoel, en schrap desnoods enkele minder belangrijke wensen uit je to-dolijst en budget. Wil je echt een exclusief feest? Ik ben er van overtuigd dat exclusief niet per se duur hoeft te zijn. 'Exclusiviteit' is ook iets willen creëren en beleven waar een ander nog niet aan dacht…"

House of Weddings biedt ook heel wat handige tools aan om je huwelijk te plannen, zoals een handige checklist die met je mee aftelt naar je trouwdatum. Op die manier blijf je door het bos de bomen zien, en neem je de grote beslissingen eerst. “Kiezen is zeker niet verliezen. In tegendeel: keuzes maken zorgt voor gemoedsrust, en laten je toe verder te gaan doorheen het planningsproces.”

"Exclusief hoeft niet per se duur te zijn."

Daarnaast ziet Iris ook nog heel wat trends: “We zien vooral dat huwelijken heel wat persoonlijker worden. Koppels drukken zich ook steeds meer uit door stylingdetails, grote én kleine. Plots zien we bijvoorbeeld heel wat bloemenbogen en wedding wands (linten aan een stokje) opduiken. Buitenlandse huwelijken zijn ook verder aan een opmars bezig, vooral dan in Spanje, Italië en Frankrijk.”

Buitenlandse huwelijken zijn steeds populairder.
8
Foto © Melissa Milis

Of de huwelijksmarkt een markt in verandering is? “Absoluut. Koppels kiezen tegenwoordig bijvoorbeeld voor knappe tenten - soms afgewerkt in hout - die een huwelijk in eigen tuin mogelijk maken. In het ringdoosje van de verlovingsring zit soms een minicamera die de reactie van de bruid filmt, en de ringen zelf kunnen in 3D geprint worden. En ga zo maar door!”, lacht Iris.

Geluk is iets heel persoonlijk.
8
Foto © Yves Schepers

Iris deelt ook nog enkele handige trouwtips met jou:

  • Plan een gezellige avond met jullie tweetjes en bespreek wat voor huwelijksfeest jullie gelukkig zal maken.
  • Leg jullie budget vast en bespreek alles met jullie eventuele sponsors en leveranciers.
  • Leg vrij snel je eerste contacten: een wedding planner of designer, feestzaaln cateraar, fotograaf e, dj vormen alvast een goede basis voor een geslaagd feest.
  • Contacteer één à twee (lees: geen 5) leveranciers per beslissing en wees open over jullie budget. Meestal zijn creatieve oplossingen binnen handbereik.
  • Centraliseer waar mogelijk je contacten: hoe minder te managen contacten, hoe vrijer je kan ademen.
  • Overdrijf niet met DIY's: ze zijn vaak zwaarder dan je zou verwachten.
  • Vertrouw je 'dream team' van gekozen huwelijksleveranciers eens jullie alle afspraken gemaakt hebben. En vergeet vooral niet ... te genieten van je verlovingsperiode. 

Als je nog vragen hebt waarop je niet direct een antwoord vindt, dan helpt House of Weddings je met alle plezier verder via iris@houseofweddings.com. Zalig toch, verloofd zijn in dit digitale tijdperk? 

21.09.2016
Geschreven door Laura De Smet
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten