0
Create The Invisible
8

Create The Invisible

F
News

17.02.2017
Geschreven door Maureen De Clercq

Eén van de meest inspirerende projecten waaraan ik meewerk, is de internationale wedstrijd die Zara uitschrijft voor studenten uit Antwerpen, New York, London en Parijs.
 

Create The Invisible
8
Foto © Maureen De Clercq

Deze wedstrijd ondersteunt modestudenten in hun creatieve proces. Oorspronkelijk verliep de wedstrijd als volgt: derdejaars studenten creëren een nieuw kledingsstuk uit twee stukken van Zara. Toen ik een aantal jaar geleden de vraag kreeg om samen te werken, wilde ik een nieuwe insteek aangezien ik de opdracht net niet interessant vond. Heel wat bedrijven willen graag dat studenten iets voor hen maken, maar aangezien de opleiding al heel zwaar is, moeten we een selectie maken en de interessantste projecten eruit uithalen. Zara wilde zo graag dat Antwerpen meedeed dat ze de opdracht veranderden naar “Create The Invisible”.

Create The Invisible
8
Foto © Maureen De Clercq

Tijdens deze vernieuwde wedstrijd worden studenten getriggerd om met behulp van Zara-stukken en baalkatoen tot een nieuw resultaat te komen. Daarnaast moeten ze ook een grafische presentatie maken die hun werkproces en fotoshoots omvat en die individueel aan Zara voorstellen.

Create The Invisible
8
Foto © Maureen De Clerq

Aan het eind van de wedstrijd worden er 3 finalisten uitgenodigd in La Coruna in Spanje, waar het hoofdkwartier van Zara zich bevindt. Daar wordt de winnaar bekend gemaakt. De gelukkige winnaar keert terug naar huis met € 8000,00.

De laureaten

Gennaro Velotti

Gennaro is een Italiaanse ontwerper en houdt van een mix van originele materialen. Voor deze opdracht had hij al zijn materialen – maar dan ook echt alles – gerecupereerd; de stukken die hij kreeg verscheurde en herbruikte hij. Zijn broek was gerecupereerd van de plastic hoes waarin de stukken verpakt werden. De kapstok heeft hij gesmolten en tot oorringen gemaakt. A total deconstruction als het ware.

Create The Invisible
8
Foto © Maureen De Clercq

Sabine Skarule

Sabine herwerkte een rode Zara-jas om de patroondelen in de verf te zetten. ze maakte er een nieuwe jas mee.

Create The Invisible
8
Foto © Maureen De Clercq

Julia Ballardt

Zoals je op de foto ziet, kreeg Julia een jeans en een gele jas om te recylen. Ze scheurde de stuks tot linten en breidde er een trui mee. Het ecrugedeelde is baalkatoen die ze tot gebreide linten heeft herwerkt.

Create The Invisible
8
Foto © Maureen De Clercq

Het ontwerp van Esra (hieronder) werd niet gekozen maar vond ik heel origineel en wil het dus graag laten zien.

Esra ontwierp laarzen die gemaakt werden van een Zara zak. Ze kreeg maar 1 paar uit de winkel, dus ze maakte een ongelijk paar; de binnenkant is een sok gemaakt van een broek. Je zorgde ook voor mooie details: zo heeft ze de naam Zara in haar eigen naam veranderd, en op het etiket werd ‘made in China’ vervangen door ‘made in Antwerp’. Ook de prijs veranderde.

Create The Invisible
8
Foto © Maureen De Clercq

In mijn volgende artikel vertel ik jullie iets meer over mijn handelsmissie naar Japan. Tot dan!

Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

21.03.2018 - 30.05.2018

Female street art expositie

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten