0
Cool girl: Eline Verbeke van Fabrikk
1

Cool girl: Eline Verbeke van Fabrikk

F
News

05.08.2017
Geschreven door Amélie De Rycke

Dat Eline Verbeke smaakt heeft, valt niet te ontkennen. Met haar blog Billie Jeans (vroeger On High Heels) inspireert ze sinds jaar en dag modebewust Vlaanderen en op haar webshop Fabrikk kan je terecht voor kleding van unieke merken.

Eline Verbeke ken je misschien wel als het gezicht van modeblog Billie Jeans of als de founder van Fabrikk, een online concept store waar je kleding van merken als Ganni, Second Female, Anecdote en Anna+Nina shopt. Een cool girl met stijl en ambitie that is!

The girl

Achter de knappe Instagramfeed van Billie Jeans schuilt een zelfzekere jonge vrouw. Een levensgenieter met een plan. Al van kleinsaf aan is Eline gebeten door mode. “Mijn oma was superfashionable. Ik herinner me nog dat ze vroeger altijd een 3 Suisses-catalogus op de salontafel had liggen. Ik kon uren gefascineerd door dat boek bladeren. Toen ik klein waren, bestonden er een soort van kleine popjes die je zelf kon aankleden met kledingstukken die je uit een bijhorend boekje kon knippen. Dat boekje had ik niet nodig, ik tekende gewoon de kleren van de catalogus na en stelde zelf stylings samen.”

Mode bleef een van Eline’s passies. Ze startte na haar middelbare studies haar opleiding visual merchandising en begon in die zelfde periode met een eigen modeblog. “Op On High Heels kon ik mijn creatieve ei kwijt.” Eline liep ook stage bij Marieke De Pauw, styliste die o.a. werkt voor Flair en De Standaard Magazine. “Na mijn studies visual merchandising heb ik een tijdje bij American Outfitters gewerkt. Daar heb ik veel geleerd.” Al die verschillende ervaringen in de modewereld zorgden ervoor dat Eline nu zo’n 2 jaar geleden op het idee kwam om een eigen webshop op te starten. Niet zomaar een online store maar eentje waar je zowel terecht kan voor fashion als interior van merken die je hier in België niet makkelijk vindt. Fabrikk is intussen een gevestigde waarde in de Belgische online bussiness en is geliefd bij zowel nationale als internationale bloggers en influencers. “Mijn grote droom is om een eigen kledingwinkel te openen. Maar er is geen haast en ik doe alles stapje voor stapje. Eerst online en dan offline.” 

The style

Haar stijl zou Eline omschrijven als basic met een twist. “Ik ben wel een beetje een tomboy en zal altijd voor een stoer element in mijn outfit gaan. In mijn looks speel ik vaak met contrasten. Een heel vrouwelijke jurk met een paar stoere sneakers bijvoorbeeld of een ripped jeans met klassieke loafers. Nog zo’n favoriet van mij: een oversized sweater op een nette broek.”

the hotspots

Hoewel Eline momenteel nog in Lovendegem woont, beschouwt ze Gent echt als haar hometown. “Voor een lekker ontbijt ga ik naar Oya, voor een lunch of diner reserveer ik een plekje bij Publiek en wanneer ik wil bijpraten met vriendinnen, trek ik naar wijnbar Ona.”

De collecties die Eline verkoopt op haar webshop, koopt ze in Parijs en Amsterdam in. “Mijn favoriete adressen in Parijs zijn La Mangerie voor tapas, Café Kitsuné, Princesse Crêpe en Holy Belly. Ook aan Amsterdam ben ik mijn hart verloren. Wanneer ik zin heb in vis, ga ik naar Pesca, waar je uit een grote koeltoog zelf een vis kan kiezen. Voor ontbijt moet je bij Metropolitain of Mook Pancakes zijn. Overnachten doe ik er in The Hoxton, Morgan & Mees of Concious Hotel The Tire Station.”

Volg Eline’s stijlavonturen op haar blog en neem zeker ook eens een kijkje op haar webshop!

Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten