0

BXL ma belle

F
News

5
16.07.2017
Geschreven door Tine en Fien Prophete

Wij houden niet van shoppen. There, we said it. Als je zelf de hele dag in een winkel staat, zijn er andere dingen die je liever doet op je vrije dag. 

Brussel is een geweldige stad en op onze vrije dagen dwalen we graag rond. Er valt na bijna vijftien jaar nog zoveel te ontdekken. Maaaaarrrrrr we houden wel van mooie dingen en leuke plekken, dus er zijn uiteraard een paar uitzonderingen op de regel.

BXL ma belle
5
Foto © Tine en Fien Prophete

Het Vossenplein bijvoorbeeld. Een pretpark voor ons! Toen we pas in Brussel woonden, konden we haast niet geloven dat hier elke dag een rommelmarkt was. Uren kunnen we hier doorbrengen. De helft van onze kleerkast én ons interieur hebben we er gevonden. En het spel van bieden en afdingen, heerlijk!

Isabelle Bajart is een geweldige vintagewinkel. Isabelle en Jan hebben niet alleen een prachtige selectie in hun rekken hangen, ze geven ook topadvies en zijn ook gewoon leuk. Naast vintage verkopen ze ook pre-loved hedendaagse designers. En dat altijd aan democratische prijzen. 

Waar? Isabelle Bajart, Karthuizerstraat 25, 1000 Brussel.

BXL ma belle
5
Foto © Tine en Fien Prophete

Bij Yi-Chan bestellen we elke keer hetzelfde, de heerlijke huisgemaakte dimsum en pho met aged beef van bij Dierendonck. De cocktails zijn er ook altijd voltreffers.

Waar? Yi-Chan, Jules Van Praetstraat 13, 1000 Brussel.

Een beetje verstopt in een zijstraat van de Nieuwstraat, ligt taverne L’Esperence. Wij drinken graag picon vin blanc in het prachtige art-deco-interieur. L’Esperence is ook een hotel trouwens.

Waar? Hotel L’Esperence, Finisterraestraat 1, 1000 Brussel.

BXL ma belle
5
Foto © Taverne L'Esperence

Bij Damejeanne komen we graag voor de aperitivo. Vooral hun negroni. De hapjes die ze serveren, proeven echt naar Italië.

Waar? Damejeanne, Ieperlaan 33, 1000 Brussel.

De Bozar, het paleis voor schone kunsten, blijft onze all-time favorite. Het prachtige art-decogebouw werd gebouwd door Victor Horta. Hun expo’s zijn altijd boeiend. Nu loopt er nog tot zondag 20 augustus 2017 een expo over Yves Klein, een aanrader. Bozar heeft sinds kort een bookshop met een topselectie kunst en modeboeken en een café, café Victor

Waar? Bozar, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel.

BXL ma belle
5
Foto © Tine en Fien Prophete

Niet in Brussel, maar wel één van onze lievelingen is Sugar for your Closet, de online shop van Joke Hoogewijs. We sparen met plezier om hier een mooi juweel te kopen. Onze favorieten zijn de kettingen van Diana Broussard, instant sugar for eender welke outfit. Joke is een schatje en staat altijd klaar met antwoorden op je vragen. 

Wedstrijden
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten