0
Brillen addicts: theo eyewear
6

Brillen addicts: theo eyewear

F
News

De bril is uitgegroeid tot het statement accessoire van het moment. Hoog tijd om enkele brillenmakers aan het woord te laten over hun passie. 

The list gets longer and longer want hier is het volgende brillenminnende duo: Dominique Kerkhoven en Jeroen Suykerbuyk, medewerkers van het Belgische brillenlabel theo eyewear. Het Antwerpse theo eyewear staat gekend als een brillenmerk dat allesbehalve standaard is. Voor elk gezicht vind je er een geschikte bril. Echte eyecatchers om je outfit een niveau hoger te krikken!

Brillen addicts: theo eyewear
6
Foto © Theo Eyewear

Dominique Kerkhoven en Jeroen Suykerbuyk zijn beiden opticien-optometrist en werken in de Theo Somers Optiek in Antwerpen. In de optiek heerst een gemoedelijke sfeer. Je wordt er hartelijk verwelkomd en krijgt er advies op maat. De tagline van het label luidt dan ook niet voor niets theo loves you.

Hoeveel brillen heb je thuis liggen?

Dominique: “Mijn persoonlijke collectie telt momenteel een 10-tal brillen – en dat zijn enkel mijn optische brillen. Als ik mijn zonnebrillen erbij tel, zit ik al snel aan 20 à 25 monturen. Je kan me dus terecht een brillen addict noemen!” 

Jeroen: “Momenteel staat de teller op 10 optische brillen en 4 zonnebrillen. Als opticien-optometrist moet je het goede voorbeeld geven, toch?

Het gekke is dat ik vaak opmerkingen krijg over het feit dat ik vaak van montuur wissel. Terwijl er amper iets wordt gezegd als ik een ander paar schoenen draag.”

Hoe bepaal je welk montuur je die dag gaat dragen?

Dominique: “Mijn outfit vormt de basis en dan probeer ik mijn bril te matchen met mijn look. Wanneer ik vrij basic gekleed ben, grijp ik sneller naar een opvallend montuur.”

Brillen addicts: theo eyewear
6
Foto © Theo Eyewear

“Soms durf ik ook wel eens all the way te gaan en combineer ik kleuren met elkaar. Zolang ze bij elkaar passen, kan dat perfect.”

Jeroen: “Ik doe het omgekeerde. Ik kies eerst mijn bril en daarna pas mijn outfit. Hierdoor ga je veel creatiever om met wat er in je garderobe hangt.”

Wat is jouw favoriete bril op dit moment?

Dominique: “Mijn favoriete bril is mijn kleine ronde gouden bril van Theo Eyewear uit de The Games Gold-collectie. Je zal mij het vaakst met die montuur spotten omdat hij simpelweg bij zo goed als alles past. Uiteraard vind ik hem ook gewoon heel erg mooi!”

Brillen addicts: theo eyewear
6
Foto © Theo Eyewear
Brillen addicts: theo eyewear
6
Foto © Theo Eyewear

Jeroen: “De Theo Mille +41 is voor mij een bril die echt bij elke outfit en elke gelegenheid past. Daarnaast grijp ik ook vaak naar mijn eerste bril. Het ontwerp vloeide voort uit een samenwerking tussen Theo Eyewear en Conrad David Bolssens in 1989. Proof dat design timeless is!”

Heb je tips voor iemand die op zoek is naar een nieuwe bril?

Dominique: “Laat je altijd adviseren door een opticien. Elk gezicht is anders. Volg niet zomaar de modetrends. Het kan zijn dat een bepaald montuur je niet staat. Belangrijk is dat je je er 100% goed bij voelt. If you like it, wear it! Jij moet er tenslotte mee rondlopen!

Het voorschrift van de oogarts is ook van groot belang. Bij de opticien pas je altijd brillen zonder sterkte. Achteraf kunnen ze altijd een ander effect geven. Zo zullen bij min-correcties de ogen verkleinen, terwijl ze bij plus-correcties net vergroten. Een opticien kan je vertellen met welk model dit effect minimaal is.

Last but not least: hou het zeker niet bij 1 bril!”

"Je gezicht is je uithangbord. Je draagt toch ook niet elke dag dezelfde schoenen?" - Dominique Kerkhoven

Jeroen: “De perfecte bril kiezen zonder goede begeleiding kan moeilijk zijn. Theorieën over gezichtsvormen en bijpassende monturen neem ik niet al te serieus. Ik ben van het principe let’s break the rules. Elk gezicht is uniek waardoor je de geschreven regeltjes niet zomaar blindelings kunt volgen.

Als je ogen bij elkaar staan is het een echte struggle om een goede bril te vinden. Belangrijk is dat je dan een montuur kiest waarbij de vorm van de glazen naar elkaar toe lijkt te lopen. Vaak zijn dat de meer afgeronde monturen.

Pas wel op met een volledig ronde bril. Hiermee ga je de afstand tussen je ogen net meer accentueren. Hoe kleiner de afstand tussen de twee glazen, hoe beter je het kan camoufleren.”

"Durf gewoon je eigen ding doen." - Jeroen Suykerbuyk

Als je geen correctie had, zou je dan zelf een bril dragen?

Dominique: “Zeker en vast. De juiste bril kan je look die extra touch geven. Thank god is de bril uitgegroeid tot een accessoire.

Ik zie vrienden nu vaker een bril dan contactlenzen dragen. Sommigen durven trouwens wel eens een bril op te zetten zonder dat ze enige correctie nodig hebben.”

Brillen addicts: theo eyewear
6
Foto © Brillen addicts: Theo Eyewear

Jeroen: “No doubt! De vergelijking met schoenen wordt vaak gemaakt, wanneer je schoenen en bril on point zijn, is je outfit pas echt geslaagd. Als je niet veel geslapen hebt, kan een bril echt wonderen verrichten! Het lijkt me dus een goede investering.”

Zijn er bepaalde gelegenheden waarop je juist wel of geen bril draagt?

Dominique: “Enkel tijdens het sporten draag ik contactlenzen. Als ik naar een feestje ga, draag ik over het algemeen een gouden of zilveren montuur, omdat die dan matcht met mijn juwelen.”  

Jeroen: “Ik laat het een beetje van mijn mood afhangen. Dat kan dus variëren van mijn meest gewaagde tot geen bril. Met een exemplaar op je neus kan je natuurlijk wel bepaalde dingen in de verf zetten.”

We love you right back, theo eyewear!

18.04.2017
Geschreven door Davy Spitaels
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten