0
Brillen addicts: LOFT
1

Brillen addicts: LOFT

F
News

De bril is uitgegroeid tot het statement accessoire van het moment. Hoog tijd om enkele brillenmakers aan het woord te laten over hun passie. 

Next in line is LOFT, een winkel in het hart van Gent waar je hippe en trendy monturen op de kop kan tikken. Founder Tom Buysse kreeg z’n voorliefde voor brillen met de paplepel ingegoten. De opstart van z’n eigen brillenwinkel in 2016 was dan ook een logische stap. Samen met winkelverantwoordelijke Lisa Vanquickelberghe helpt hij klanten uit alle hoeken van Vlaanderen aan een nieuw, uniek montuur.

Ik had een onderonsje LOFT-duo Lisa en Tom over hun passie voor brillen.

Hoeveel brillen heb je thuis liggen?

Tom: “Mijn persoonlijke collectie moet toch uit een 25-tal brillen bestaan. Enkele daarvan zijn nu wel al lichtjes gedateerd. Ik draag er eigenlijk maar 5 à 6 echt frequent. Toch bewaar ik de andere modellen ook nog, je weet maar nooit.” 

“Als je bij mij thuis een lade opentrekt dan bestaat er een kans dat je er een bril aantreft. Vooral in mijn slaap- en badkamer liggen er heel wat monturen.”

Lisa: “Ik denk dat ik op dit moment zo’n 20-tal brillen heb. Ze liggen allemaal opgeborgen in een lade in mijn kleerkast. Niet alleen mijn monturen liggen daar, maar ook enkele essentials zoals schroevendraaiers en brillendoeken. Kleine vorm van beroepsmisvorming, denk ik.”

Hoe bepaal je welk montuur je die dag gaat dragen?

Tom: “Soms kies ik heel bewust voor een bepaalde bril, zeker als het een iets apartere montuur is. Maar meestal bepaal ik gewoon puur op gevoel. Ik denk niet echt heel erg na over welke bril nu het beste past bij een bepaalde outfit.

Elke montuur is uniek en geeft een bepaald gevoel, daar baseer ik me vooral op. Soms kan het ook wel eens gebeuren dat ik gewoon een bril uit de kast grabbel en dan ben ik ready to go.”

Lisa: “Op dit moment heb ik een echte coup de foudre met 2 brillen, die wissel ik voortdurend met elkaar af. Elke dag kies ik eerst mijn outfit en nadien bepaal ik welke montuur er het best bij past.

Ik vind het heel fijn om te kunnen wisselen tussen de verschillende brillen. Een montuur verandert namelijk veel aan je look. ” 

Wat is jouw favoriete bril op dit moment?

Tom: “Believe it or not, maar sinds gisteren heb ik een nieuwe favoriete zonnebril. Het is er eentje uit ons nieuwe concept STUDIO. Hij is de perfecte combinatie tussen origineel en toegankelijk. Het is een echte eye catcher. Een van onze meest verfijnde en technische designs tot nu toe.”

“De bril is hand made uit licht en onbreekbaar metaal in Berlijn. De glazen van de zonnebril hebben een contrast verrijkende gouden coating gekregen en de neusbrug bestaat maar liefst uit 8 zeer fijne metalen latjesMust be true love!”

Lisa: “Mijn favoriet is momenteel een heel fijne gouden metalen, pilotenbril. Bij deze kan het al eens gebeuren dat ik vergeet dat ik hem op mijn neus draag. Het is een heel comfortabele montuur. Een tikkeltje oversized misschien maar het design is heerlijk.” 

Heb je tips voor iemand die op zoek is naar een nieuwe bril?

Tom: “Veel mensen denken dat ze best 1 specifiek type montuur kiezen. Zo durven velen geen ronde bril te nemen omdat ze zelf een ronder gezicht hebben. Wij, bij LOFT, kijken eerder naar de persoon. Wat wil je uitstralen? Welke stijl vind je zelf mooi? Wat past bij jou? Als iemand bij ons langskomt, starten wij altijd met 6 tot 8 verschillende monturen.”

Lisa: “Elk design heeft een totaal andere invloed op je look. Zo gaan onze klanten vaak naar buiten met een montuur die verschillend is van wat ze initieel in gedachten hadden.” 

Tom: “Velen denken dat een iets specialere bril sneller verveelt, maar niets is minder waar. Vaak horen we reacties van klanten die veel complimenten krijgen waardoor ze de bril net langer gaan dragen. A compliment a day…”

"Laat je verrassen en durf origineel te zijn!" - Tom Buysse

Lisa: “Een goede raad is om altijd iemand mee te nemen die dicht bij je staat wanneer je brillen gaat passen. Aangezien er heel wat designs passen op elk gezicht is het moeilijk om zo’n beslissing alleen te nemen.” 

“Zorg dat de bril past bij je persoonlijkheid en hou je persoonlijke jury klein, want te veel mening zorgt voor nog meer twijfel!”

Als je geen correctie had, zou je dan zelf een bril dragen?

Tom: “Ik heb zelf een behoorlijke correctie nodig, dus het is van moeten. Ik denk dat ik wel een bril zou dragen af en toe als het niet nodig was. Als je een passie hebt voor het vak, dan moet je dat toch ook uitstralen!”

Lisa: “Ik denk het wel, het geeft je outfit meer power. Zelf moet ik wel een bril dragen met een correctie. Als tiener vond ik dat heel lastig, maar aangezien het nu gezien wordt als een accessoire, heb ik geluk en ben ik instant hip!”

Zijn er bepaalde gelegenheden waarop je juist wel of geen bril draagt?

Tom: “We gaan vaak naar buitenlandse beurzen en daar draag ik geen bril, maar contactlenzen. Een bril is niet handig als je continu brillen moet passen. Ook tijdens het sporten, laat ik mijn bril thuis.”

Lisa: “Het hangt sterk af van de situatie en het weer. Op het werk draag ik altijd een van mijn allernieuwste brillen.

Als ik een avondje couchsurfing doe dan durf ik wel eens een ouder model op te zetten. Dan kan het minder kwaad als mijn zoontje er naar graait!

In de zomer durf ik al eens vaker lenzen te dragen, net iets makkelijker om te combineren met mijn pair of sunglasses. Je hoeft je bril dan niet bij de hand te hebben als je je zonnebril even afzet. Ik kan nog altijd alles crystal clear zien.”

Meer over Loft vind je op hun website.

30.03.2017
Geschreven door Davy Spitaels
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten