0

Brillen addicts: Ace&Tate

F
News

12

De bril is uitgegroeid tot het statement accessoire van het moment. Hoog tijd om enkele brillenmakers aan het woord te laten over hun passie. 

Het volgende brillenmerk hoef ik niet voor te stellen. Ace&Tate kende het afgelopen jaar een enorme boost in ons land en opende maar liefst 3 shops. Hun brillen prijken intussen dus op heel wat Belgische neuzen, en dat is niet zo verwonderlijk. Het concept van Ace&Tate is namelijk heel toegankelijk. Een design bril tegen een zeer goede prijs, could we ask for more? Wisselen van montuur was nog nooit zo eenvoudig. Zelf ben ik ook trotse eigenaar van 3 Ace&Tate-brillen. 

Ik vond het dan ook heel fijn om kennis te maken met de man achter het merk: Mark de Lange. 

Markfirstchoice21511517125
12
Foto © Ace&Tate

Hoe is je passie gegroeid?

“We lanceerden Ace&Tate in juni 2013. Het échte verhaal begon anderhalf jaar ervoor. Ik was toen met mijn vriendin in New York. We hadden een hotel in Soho en dichtbij ons hotel was er een heel mooie brillenzaak met leuke monturen. Het enige minpunt was dat ze heel duur waren.

Op de laatste dag van ons verblijf waren we op weg naar het hotel om onze koffers te pakken en toen zagen we dat er sales waren in de zaak. Ik heb toen een bril gekocht van Oliver Peoples. Een prachtige montuur. Toen ik terug in Nederland was, wilde ik er glazen in laten zetten maar dat bleek heel lastig.”

AceTateAW17FieldNotes04ELTONSatinSilver198
12
Foto © Ace&Tate
AceTateAW17FieldNotes07JONASRedHavanamale198
12
Foto © Ace&Tate
AceTateAW17FieldNotes05JOHNNYHunterGreen98
12
Foto © Ace&Tate
AceTateAW17FieldNotes01DAVIDHunterGreen198
12
Foto © Ace&Tate

“Ik vroeg me af: waarom kan het niet makkelijker en leuker? Want een bril is een heel leuk accessoire. Terwijl het heel erg neergezet wordt als een medisch instrument, iets wat eerder noodzakelijk is dan leuk om te hebben.

Zelf heb ik geen achtergrond in de brillenwereld. Mijn familie komt uit de shoe business. Ze waren een van de eersten die Italiaanse damesschoenen naar Amsterdam brachten. Ik heb veel in de schoenenfabrieken gezeten als kind. Elke vakantie trokken we dan ook naar Italië voor damesschoenen of naar Engeland voor herenschoenen. Uiteraard heeft die ervaring wel bijgedragen aan de passie voor mijn huidige job. Ik vind het superfijn om een fysiek fashion product te maken.”

Hoeveel brillen heb je thuis liggen?

“Inmiddels telt mijn persoonlijke collectie heel veel monturen. Ik speel natuurlijk een beetje vals want ik kan ze zomaar meenemen. Ik denk dat ik er op kantoor en thuis samen zo’n 50 paar heb liggen. Afhankelijk van of het zomer of winter is, heb ik er 5 tot 7 die ik frequent draag. In de zomer zijn er naast de optische brillen, ook een stuk of 4 zonnebrillen die ik vaak afwissel.”

Wat is jouw favoriete bril op dit moment?

“Een zonnebril waar ik op dit moment grote fan van ben, is de Allen. Wat optische brillen betreft ben ik fan van de Hudson. Mijn stijl is vrij basic waardoor ik liever niet voor een heel gekke montuur kies.

Het Hudson-model werd trouwens vernoemd naar Saul Hudson, de gitarist van Guns N’ Roses. Ook wel gekend als Slash. Ik ben een big fan van de groep. Een andere die ik ook heel erg leuk vind, is de Neil en die draag ik in Satin Gold.”

03
12
Foto © Ace&Tate
AceandTateNealLargeSatingold98
12
Foto © Ace&Tate
Hudsoncoarchalgradientprofile1511632881
12
Foto © Ace&Tate

Heb je tips voor iemand die op zoek is naar een nieuwe bril?

“De traditionele ‘optiek wijsheid’ zegt dat je rekening moet houden met de vorm van je hoofd. Dat is uiteraard terecht maar niet sluitend. Het gaat meer om wat je zelf leuk en mooi vindt. Vergelijk het met fashion. Je moet dragen waar je zelf happy van wordt. 

Sommigen houden van oversized en zo kunnen ze een montuur kiezen die volgens de traditionele wijsheid te groot zou zijn voor hun hoofd. Als ik advies geef, zou ik wel een onderscheid maken tussen mensen die op zoek zijn naar een eerste bril en mensen die al een hele collectie hebben. Als het je eerste paar is, dan zou ik eerder kijken naar de pasvorm en als je er al meerdere hebt, dan kan je al eens loco gaan.”

"Een bril is zo’n persoonlijk item. Het staat immers op je hoofd. Draag dus wat je zelf mooi vindt, dat is het belangrijkste." - Mark de Lange

Als je geen correctie had, zou je dan zelf een bril dragen?

“Da’s een moeilijke. Zoals ik al zei ben ik vrij basic qua stijl. In principe draag ik geen dingen als ik ze niet nodig zou hebben. Een zonnebril is wel een item dat ik vrij ben beginnen dragen. Niet alleen in de zomer, maar ook in de herfst en winter. Dus ik zou zeggen dat ik een pair of sunglasses wel zou dragen.

Opvallend is wel dat je in het straatbeeld ziet dat brillen tegenwoordig een fashion items geworden zijn. Brillen zonder sterkte worden alsmaar meer besteld. Wat ik persoonlijk een leuke ontwikkeling vind.”

AceTateAW17FieldNotes08WESlimeandAxlredhavana98
12
Foto © Ace&Tate
AceTateAW17FieldNotes03DAVIDlimeandELTONsatingold98
12
Foto © Ace&Tate
AceTateAW17FieldNotes03DAVIDlimeandELTONsatingold198
12
Foto © Ace&Tate

Zijn er bepaalde gelegenheden waarop je juist wel of geen bril draagt?

“To be honest, draag ik altijd een bril. Ik moet wel toegeven dat ik fysiek heel lui ben geworden sinds Ace&Tate. Er wordt veel gewerkt en weinig gesport. Bij het sporten is het afhankelijk van welke soort activiteit. Tijdens het hardlopen draag ik gewoon mijn bril maar als ik ga kickboksen of bootcampen dan is een bril niet zo prettig.”

What's next?

“Ace&Tate is heel erg merkgedreven geweest. We willen blijven evolueren. Er komen leuke collabs aan waar ik nog niet zo veel kan over zeggen. We openen ook nieuwe winkels waar we samenwerken met enkele design agencies. En er komt een nieuwe artiest aan voor het creative fund, waar ik heel fier op ben. Dus, stay tuned!”

Bekijk de volledige Ace&Tate-collectie hier.

29.11.2017
Geschreven door Davy Spitaels
Wedstrijden
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten