0

Brand gespot: Wildthings Collectables

F
News

7

Het Nederlandse juwelenmerk Wildthings is sinds kort ook verkrijgbaar in ons Belgenlandje. De kernwoorden achter de lijn? Vrolijk en uitbundig!

Wij spraken oprichtster Leanne Jacometti over het verhaal achter de Amsterdamse brand die handgemaakt wordt in Bali en zich specifiek richt op girls met pitWe like! Uiteindelijk schuilt er in ieder van ons wel een kleine of grote rebel, toch?

Wildthings Collectables: bijzondere juwelen
7
Foto © Wildthings Collectables

Hoe was het om voor jezelf een eigen label op te starten?

Dat is eigenlijk heel organisch gegaan. Ik ben niet iemand die jarenlang schrijft aan businessplan, dus ik ben gewoon begonnen en ik merk nu dat langzaamaan alles steeds beter en professioneler wordt. Ik leer stap voor stap en ik denk dat Wildthings Collectables ook net werkt omdat ik niet stug vasthoudt aan een plan maar gewoon inga op allerlei kansen die zich voordoen. Zo kan ik groeien op mijn eigen tempo en dat is fijn.

Waar kreeg je het idee vandaan om Wildthings op te richten?

Ik heb altijd al een passie voor juwelen gehad. Vroeger werkte ik in een kralenwinkel en maakte ik ook sieraden voor mezelf. Daar kreeg ik vaak complimentjes over en soms vroegen vrienden of ik iets voor hen kon maken, maar dat was eigenlijk puur als hobby. Tot vorig jaar had ik nooit overwogen om er een merk van te maken. Op reis in Indonesië ontdekte ik echter een familiebedrijfje dat sieraden maakt en toen heb ik mijn eerste collectie ontworpen.

Wildthings Collectables: bijzondere juwelen
7
Foto © Wildthings Collectables

Wat voor sieraden wilde je graag ontwerpen?

Ik wou vooral maken wat ik zelf zocht, maar nooit echt vond. Heel veel juwelen zijn erg minimalistisch en strak, terwijl het voor mij best wat romantischer en uitbundiger mag. Ook wou ik er heel graag wat buitenlandse invloeden in verwerken.

Hoe vertaalt die visie zich naar de typische draagster van jouw juwelen?

Voor mij is een ‘wild thing’ iemand die karakter heeft, creatief is en net iets meer wil dan anderen. Ze besteedt graag aandacht aan haar uiterlijk en durft ook wel een statement te maken. Bovendien is ze binnen haar eigen groep wel vaak een beetje de rebel.

Verwacht je dat de Belgische girls even wild zullen zijn van het merk als de Nederlandse?

De Belgische meisjes die ik tot nu toe ontmoet heb, zijn allemaal super enthousiast, dus ik heb wel het gevoel dat het ook past bij de Belgische markt. Sommige Belgische girls zijn misschien iets minder uitbundig dan Nederlandse, maar ik denk wel dat ze iets modieuzer zijn. In Nederland is men meer mainstream, terwijl Belgen vaker moeite doen om zich goed te kleden. Daardoor gaan ze ook meer op zoek naar mooie merken en unieke items.

Wildthings Collectables: bijzondere juwelen
7
Foto © Wildthings Collectables
Wildthings Collectables: bijzondere juwelen
7
Foto © Wildthings Collectables

Het thema van deze collectie is ‘The Island’, wat is het idee erachter?

Ik was al een tijdje geïnspireerd door Aziatische invloeden, en dat komt bij deze collectie duidelijk terug. Er zijn heel wat exotische elementen in verwerkt, zoals dieren, Chinese amuletten,… Elke collectie heeft een andere invalshoek, maar eigenlijk maak ik gewoon wat ik op dat moment zelf graag wil dragen. En dan hoop ik natuurlijk dat anderen dat ook mooi vinden.

Kan iedereen haar gading vinden in deze collectie?

Volgens mij wel. Sommige ontwerpen zijn eerder klassiek, met bijna een diamantachtige look, maar er zijn evengoed wat grovere modellen en ook redelijk wat juwelen die je kan combineren. Daardoor kan je de juwelen makkelijk naar verschillende gelegenheden dragen. Sommige zijn heel uitgesproken en vrolijk en werken super voor festivals, terwijl andere perfect kunnen bij een galajurk. Maar de meeste ontwerpen zijn eigenlijk om elke dag te dragen, zodat je er ook gewoon zoveel mogelijk plezier van hebt.

Heb jij een favoriet ontwerp?

Zelf ben ik erg fan van de Snake-bracelets, omdat die heel gedurfd is. Verder vind ik alles met de bijtjes heel leuk: de ring, de ketting,…

Wildthings Collectables: bijzondere juwelen
7
Foto © Wildthings Collectables

Hoe ziet de toekomst van Wildthings eruit?

Op businessvlak ben ik nu vooral aan het uitkijken om op meer plaatsen in België en Duitsland te verkopen, en op de langere termijn ook in Australië. Op creatief vlak wil ik graag meer naast juwelen ook lifestyleproducten gaan maken. Bij de volgende collectie staan er in elk geval sieradentasjes op het programma, zodat je je sieraden op reis mooi kan meenemen en organiseren.

Wildthings Collectables: bijzondere juwelen
7
Foto © Wildthings Collectables

Ben jij ook fan geworden? Je kan Wildthings Collectables online shoppen en sinds kort ook bij Wear in Leuven en bij Sharley’s Fashion in Sint-Lievens-Esse. Wij weten alvast niet wat te kiezen!

17.07.2017
Geschreven door Lisa-Marie Bauwens
Wedstrijden
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten