0
Bie Verheye van La Favo Powerlady van bij ons met Sergio Herman
6

Bie Verheye van La Favo: powerlady van bij ons

F
News

19.12.2018
Geschreven door Astrid Zwaenepoel

Wat jullie misschien niet weten is dat Bie Verheye nog niet zo heel lang geleden voor Belmodo werkte. Inmiddels stampte ze haar eigen granolamerk op basis van quinoa, La Favo, uit de grond en bracht ze een gloednieuwe lijn uit samen met topchef Sergio Herman. Hoog tijd om even bij te kletsen.

Wanneer wist je: ik start mijn eigen zaak?

“Ik moet eerlijk zijn dat La Favo spontaan ontstaan is, letterlijk in mijn eigen keuken. Zelf ben ik geen fan van al te gesuikerde granola. Omdat ik mijn goesting niet vond in de supermarkt ben ik zelf aan de slag gegaan. Wat ik maakte, viel in de smaak bij vrienden en familie en plots was ik al-tijd aan het bakken.”

“Wat ik maakte, viel in de smaak bij vrienden en familie en plots was ik al-tijd aan het bakken.”

“De volgende stap was de aanschaffing van een kleine productieruimte met een industriële oven en zelfstandige in bijberoep worden. Op die manier kon ik sneller schakelen en nieuwe smaken uitproberen.”

Bie Verheye van La Favo Powerlady van bij ons met Sergio Herman
6
Foto © Chantal Arnts

“Privé weet je natuurlijk nooit waar je leven je brengt en zo heb ik, samen met mijn man, een jaar in Singapore gewoond. La Favo draaiende houden vanaf de andere kant van de wereld was nu niet bepaald evident maar sommige kansen mag je gewoon niet laten liggen.”

Ergens is het La Favo-verhaal dan toch net iets concreter geworden?

“Klopt, al werd de Belgische markt na een jaar in het buitenland plots overspoeld door granola-merken. Ik wist dat ik het meteen goed moest aanpakken en besloot mij fulltime op La Favo te storten.”

Bie Verheye van La Favo Powerlady van bij ons met Sergio Herman
6
Foto © Chantal Arnts

“In het begin deed ik werkelijk alles zelf … van het bakken tot etiketten kleven en pakketjes maken. Na een tijdje merk je wel waar je passie ligt en waar je goed of minder goed in bent. Het afgelopen jaar hebben we enorm aan onze professionaliteit gesleuteld en werken we nu met de juiste partners samen om alles zo efficiënt mogelijk te laten verlopen waardoor we ook sneller kunnen schakelen en onze focus behouden.”

Wat is voor jou het grootste verschil tussen voor een baas werken en voor jezelf werken?

“Als je zelfstandig bent moet je jezelf een routine geven en een duidelijke langetermijnvisie hebben, anders verlies je je focus. Dat je die zelf kan bepalen, geeft je veel vrijheid. Maar tegelijk is dat ook wel een uitdaging want dat durft al eens gepaard te gaan met onzekerheid.”

Bie Verheye van La Favo Powerlady van bij ons met Sergio Herman
6
Foto © Chantal Arnts

“Opvallend is ook dat een rationele, zakelijke beslissing nemen over een product waar ik toch ook wat emotioneel mee verbonden ben, niet altijd eenvoudig is. Daarom is het ook belangrijk om bepaalde beslissingen af te stemmen met een vertrouwenspersoon. Ik overleg vaak met mijn partner. Hij deelt als geen ander de visie die ik voor La Favo heb … al botst dat soms ook eens hoor!”

Waren er dingen die anders liepen dan verwacht?

Bie Verheye van La Favo Powerlady van bij ons met Sergio Herman
6
Foto © Chantal Arnts

“Inmiddels zijn wij ook ouders geworden en ik kan je verzekeren dat 2018 een zeer uitdagend jaar was voor ons. Ik geloof dat iedereen zelf zijn evenwicht moet zoeken en ik heb daar toch even over gedaan. Als kersverse mama wil je niks liever dan er helemaal zijn voor je kindje en tegelijk wil je jezelf ook wel bewijzen op professioneel vlak, zeker als je je eigen bedrijf vooruit wil duwen.”

“Ik geloof dat iedereen zelf zijn evenwicht moet zoeken en ik heb daar toch even over gedaan.”

“Soms vragen mensen mij ‘En wat doe jij dan een hele dag?’. Mensen hebben geen idee van wat je allemaal doet op een dag. Een eigen merk runnen, bestaat uit zoveel verschillende taken dat er ook geen pasklaar antwoord bestaat op die vraag.”

Hoe ziet de toekomst van La Favo eruit?

“Ik ben nu een goed jaar voltijds aan de slag met La Favo. In dat jaar hebben we een samenwerking met sterrenchef Sergio Herman gelanceerd en onze bestaande granola's heruitgevonden. Als iemand als Sergio Herman in je product gelooft, dan geeft dat wel een kick.”

Bie Verheye van La Favo Powerlady van bij ons met Sergio Herman
6
Foto © Chantal Arnts

“Ik heb zelf ongelofelijk veel opgestoken uit deze samenwerking. Zowel qua smaken als op businessniveau. We hebben samen erg veel getest en dingen geprobeerd voor we met deze duindoornbes naar buiten kwamen.”

“Het leuke aan deze collab is dat we ook dezelfde visie delen. La Favo is zoveel meer dan een variant gezonde ontbijtgranen. Wij willen beide doelbewust met de beste en tegelijk duurzame producten werken. Daarnaast bewijst Segio dat je zoveel meer kan met La Favo dan er melk bij serveren. Ik zou zeggen: ga vooral eens proeven in het Strandhotel in Cadzand want daar serveren ze de meest originele creaties.”

Wat is het advies dat jij aan een jonge ondernemer zou geven?

Oooh ik heb er wel een paar:

  1. Wees niet bang om contact te zoeken met andere mensen, zelfs concurrenten of collega-ondernemers. Ik haal daar erg veel energie uit. Het doet ook gewoon deugd wanneer je weet dat je niet alleen bent en als je geen collega’s hebt dan moet je het wel buitenshuis gaan zoeken. Ik ga af en toe werken bij Fosbury & Sons, zo ontmoet je ook eens nieuwe mensen!
  2. Ontsnap tijdig aan alle impulsen en geef jezelf af en toe vakantie. Dat hoeft niet ver of lang te zijn maar anders hou je het niet vol.
  3. Verlies je focus niet en stel bijvoorbeeld per dag een prioriteitenlijst op.
  4. Gewoon gaan!

Je koopt zo’n zak quinoa granola al vanaf € 6,99 (voor de La Favo by Sergio Herman betaal je € 8,99) en shopt die o.a. bij Juttu en in de La Favo-webshop. Voor de Sergio-fans is er ook box met de drie smaken, perfect als last minute cadeautje voor onder de kerstboom! 

Meer Powerlady-verhalen lees je hier:

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten