0
Best Kept Secret met Jan Wouter van Tout Va Bien
6

Best Kept Secret met Jan Wouter van Tout Va Bien

F
News

19.06.2017
Geschreven door Jan Wouter Van Gestel

Dit jaar vond Best Kept Secret plaats van 16 juni tot en met 18 juni 2017. Jan Wouter Van Gestel alias Tout Va Bien brengt voor ons verslag uit.

Let me introduce myself: ik ben Jan Wouter Van Gestel, ik ben een foodie en een echte avonturier en ik zing af en toe eens een liedje. Ik heb altijd gemixte gevoelens bij festivals gehad. Maak u geen zorgen, dit is geen beginnende arrogantie of misplaatste paranoia maar eerder een aangeboren vorm van lichte claustrofobie. Teveel mensen op een te kleine oppervlakte, tja, it doesn't work for me.

'Ja, maar Jan Wouter', denk je, 'je speelt zelf op grote festivals?!' Dat is waar lieve lezer, maar ik kan altijd via de achterdeur naar buiten glippen. Die gedachte maakt voor mij een wereld van verschil. Toen ze vroegen of ik naar Best Kept Secret wilde gaan kreeg ik dan ook spontaan klamme handjes. Maar goed, ik ben een beleefde jongen en een gegeven paard kijk je niet in de bek. Ik had me een brommer aangeschaft en tufte hiermee via eindeloze weilanden en slaperige dorpjes richting Tilburg. Wat hou ik toch van Vlaanderen.

"De innerlijke hipster in mij maakte een vreugde sprongetje."
Best Kept Secret met Jan Wouter van Tout Va Bien
6
Foto © Jan Wouter Van Gestel
Best Kept Secret met Jan Wouter van Tout Va Bien
6
Foto © Jan Wouter Van Gestel

Ik had me voorbereid op een eindeloze stroom van zweterige lijven en een broodje kaaskroket ter plaatse. Plots bevond ik mij in een bos omringd door aangename Nederlanders. Er was genoeg plaats en van een maalstroom aan mensen was geen sprake. De gedachte 'ik zal wel op een luxebakfietscamping terecht zijn gekomen' schoot me meerdere malen door het hoofd maar de gedempte muziek op de achtergrond suggereerde iets anders. Er was geen irritante security die aan je bandje trok tot je auw riep, de sfeer was gemoedelijk en ik rook eten, lekker eten.

De rest van de dag verliep in stijgende lijn. Denk aan een foodtruckfestival meets muziekfestival meets luxecamping meets strand. De toiletten hadden een echte toiletbril en waren proper. Mijn mond viel open. Wil je eten? Kies dan er dan maar eentje uit de 50 verschillende foodtrucks uit. De eetstandjes waren niet hersenloos naast elkaar gerangschikt maar stonden opgesteld in het bos. Ik ging op inspectie met mijn pas gezette cappuccino en vond snel een Vietnamese noodlebus. De innerlijke hipster in mij maakte een vreugde sprongetje. Nadat ik had betaald met de 'pinpas', streek ik neer aan één van de vele picnic tafels verspreid over het bos. Kan een massafestival je dit gevoel geven? Mijn antwoord hierop is volmondig ja.

Best Kept Secret met Jan Wouter van Tout Va Bien
6
Foto © Best Kept Secret
Best Kept Secret met Jan Wouter van Tout Va Bien
6
Foto © Best Kept Secret
Best Kept Secret met Jan Wouter van Tout Va Bien
6
Foto © Best Kept Secret
"Kan een massafestival je dit gevoel geven? Mijn antwoord hierop is volmondig ja."

Het verplaatsen tussen de 5 podia was snel en handig. Er was een geasfalteerde weg die zich Mozes-gewijs door de groene zee baande. De podia waren aan weerskanten opgesteld. Al slenterend begon ik te bladeren door het programma boekje. James Blake, Radiohead, Soulwax, RYX, etc, allemaal op, jawel, één dag. In de verte hoorde ik de aanzet van RYX naar één van zijn goddelijke hoogtes. De Australische zanger zorgde voor een heerlijk streepje melancholie in de vroege middag. 

Best Kept Secret, waarom heb ik je nu pas ontmoet?!

To be continued.

Wie Tout Va Bien graag eens live aan het werk ziet, kruist deze data alvast aan in z’n agenda!

  • 24/06 – Genk on Stage – Genk
  • 29/06 – Rock Werchter – Werchter
  • 07/07 – Rock Zottegem – Zottegem
  • 08/07 – Vijverfestival – Dilbeek
  • 09/07 – Les Ardentes – Luik
  • 14/07 – Rock Herk – Herk de Stad
  • 19/07 – Kneistival – Knokke Heist
  • 29/07 – Suikerrock – Tienen
  • 02/09 - Laundry Day - Antwerpen
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

21.03.2018 - 30.05.2018

Female street art expositie

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten