0
Wij vroegen enkele 'kenners' of zij tips en tricks hebben voor jou om je shopping-ervaring nog beter te maken.
2

Belmodo Fashion Days: tips van kenners

F
News

Wij vroegen enkele kenners of zij tips & tricks hebben om jouw shopping-ervaring nog beter te maken.

 

Het zijn opnieuw Belmodo Fashion Days en het wordt een echte knaller. Elk jaar komen er massa's mensen op af, die allemaal de beste Belgische mode willen kopen voor een schappelijk prijsje. Maar waar moet je nu echt naar op zoek gaan? Wat zijn de leukste ervaring op deze dagen? Bij welke merken moet je zeker je ogen openhouden? 

Wij vroegen enkele 'kenners' of zij tips en tricks hebben voor jou om je shopping-ervaring nog beter te maken.
2
Foto © Belmodo

Enkele Belmodo-kenners deelden hun ervaring met ons:

Monica Ho

“De periode van Belmodo Fashion Days is echt de fijnste tijd van het jaar. Ik kijk er elk seizoen erg naar uit en elke keer weer weet ik enkele items te scoren! Als liefhebber van Belgische mode, kan ik op de Belmodo Fashion Days de beste items scoren en kan ik de designers op mijn eigen manier steunen

Het beste vind ik dat je er ‘one of a kind’ kledingstuks kan spotten. Terwijl de meeste mensen heel erg uitkijken naar Dries Van Noten of Ann Demeulemeester, ga ik al drie seizoenen designers bezoeken als Christian Wijnants en Capara. Fantastisch!

Christian Wijnants kan nooit kwaad doen in mijn ogen. Elke collectie is zo goed en ‘er boenk op’! Zijn kleding straalt elegantie uit met een speciale twist, en dat maakt zijn kledij zo exciting om naar te kijken en om te dragen!”

Capara, aan de andere kant, klinkt niet zo bekend in de oren bij de meeste mensen, maar de manier waarop zij met volumes werken, elegante kleding maken en verschillende prints gebruiken, maakt hun werk ‘wearable art’. 

Natasja Brack

“Ik ben eigenlijk een French Voguette, je weet wel: zwarte broeken, zwarte enkellaarsjes, zwarte blazer en witte chemisiers of T’s.  Met andere woorden een fashionista die op safe speelt … Op de stocksales van Dries Van Noten laat ik me wel verleiden door luxurieuze zijdes en felgekleurde prints.  Een paar seizoenen geleden kocht ik zo een enkellange jurk in een diep fuchsia.  Absoluut een eyecatcher tussen al dat zwart in mijn kast en mijn dochter kan alvast niet wachten tot ze ooit die kast mag plunderen.

Voor diezelfde dochter spring ik zeker binnen op de stocksale van Anne Kurris. Bij Anne Kurris mag het altijd wat meer zijn met high fashion jurkjes in prints of stoere ruiten.  Alles mag en alles kan bij Anne Kurris en mijn dochter vindt dat geweldig. Mijn budget laat geen head to toe designeroutfits toe maar op de stocksale van Haider Ackermann en Ann Demeulemeester kan het wel voor een aanvaardbare prijs

Vaak worden er samples uit modeshows of showrooms verkocht dus kijk ik na of ze niet beschadigd zijn of met make-up besmeurd zijn. Daar moet je wel op letten!”

"Vaak worden er samples uit modeshows of showrooms verkocht dus kijk ik na of ze niet beschadigd zijn of met make-up besmeurd zijn."

“Uiteraard zijn de bekendste namen ook de meest bezochte stockverkopen.  Ofwel ga je vroeg en is het een beetje vechten voor de mooiste stuks of wel ga je naar het einde toe en loop je het risico dat het beste al weg is.  Bij mij hangt het af van mijn gemoedsinstelling, of ik zin heb in de drukte of niet. Ik probeer kritisch te blijven, niet alleen de naam die op het label prijkt, telt!  Het kledingstuk moet echt de moeite zijn.

Van een aantal designerstuks die ik ooit vond op de Belmodo Fahsion Days kan ik absoluut geen afscheid nemen.  Als ik mooie stukken koop, zelfs al is het aan een lagere prijs en ook wanneer ik ze niet vaak meer draag, hou ik ze toch bij.  Ze blijven dan hangen in mijn ‘mini-archief-kledingkast’. Sommige trouwens al vijftien jaar lang …

Voor mij zitten de must-have designers ertussen die ik reeds jaren volg.  Af en toe probeer ik eens een nieuwe naam of een collectie die ik niet goed ken. Misschien dat ik dit seizoen een kijkje neem bij Atelier 11 of Black Balloon. Puur uit nieuwsgierigheid en als ik nog tijd en budget over heb natuurlijk.”

De Belmodo Fashion Days, de tofste stockverkopen van België, vinden dit jaar plaats van maandag 5 november 2018 t.e.m. zondag 11 november 2018

Tot morgen?

09.11.2018
Geschreven door Leen Degerickx
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten