0
Ségolène en Alexandra van Façon Jacmin
6

Belgische mode in de kijker: Façon Jacmin

F
News

Tijdens de Dag van de Belgische mode vieren we creatief modetalent van eigen bodem. Vandaag zetten we het zussenduo achter Façon Jacmin al even in de spotlights.

Op vrijdag 21 oktober 2016 is het zover, dan lanceren Belmodo en Miele de #dagvandebelgischemode! Haal die dag het beste van België uit de kast en breng samen met ons een ode aan al het moois dat onze eigen designers te bieden hebben.

Belmodo zou natuurlijk Belmodo niet zij als we aan deze fashionable vrijdag geen spetterende wedstrijd zouden koppelen. Share je leukste Belgische look en maak kans op een Miele-wasmachine gevuld met Belgische mode. Tiany ging alvast langs bij enkele designers om er een stuk op te pikken en hen kort enkele vragen te stellen. De dames van Façon Jacmin waren razend enthousiast en dompelden Miss T onder in de wondere wereld der denim.

Ségolène en Alexandra van Façon Jacmin
6
Foto © Felix Baumsteiger
Ségolène en Alexandra van Façon Jacmin
6
Foto © Felix Baumsteiger

Wat betekent de Dag van de Belgische mode voor jullie?

"Voor ons is die dag heel motiverend en bemoedigend. Echt een top initiatief! Het zet de Belgische creativiteit in de verf en zorgt ervoor dat mensen nieuw opkomend talent ontdekken. Daarnaast toont het ook aan dat er naast de grote modeketens ook nog een plaats in het huidige modelandschap is voorzien voor zelfstandige designers. Het is een dag om fier te zijn en het talent van eigen bodem te vieren."

Hoe zouden jullie het denim jasje dat jullie ons naar aanleiding van de Dag van de Belgische mode schonken zelf combineren? 

Ségolène: "Ik zou het jeansjasje dragen met een oversized hemd en een lichtblauwe jeans."
Alexandra: "Ik zou het jeansjasje combineren met iets onverwachts, een jurk met motief, een suit pants of een oversized jeans."

Ségolène en Alexandra van Façon Jacmin
6
Foto © Felix Baumsteiger
Ségolène en Alexandra van Façon Jacmin
6
Foto © Felix Baumsteiger

Welk denim item moeten wij het komend seizoen in onze garderobe hebben?

"Een driedelig smokingkostuum."

Naar welke grote Belgische designer kijken jullie op?

"We kijken echt op naar Martin Margiela. We bewonderen zijn conceptuele en simpele stijl, de subtiele details in zijn ontwerpen en zijn bescheidenheid en anonimiteit."

Ségolène en Alexandra van Façon Jacmin
6
Foto © Felix Baumsteiger

Wat mogen we in de nabije toekomst van Façon Jacmin verwachten? 

"Begin december gaan we naar Parijs met onze nieuwe collectie. We organiseren er twee Christmas pop-ups. Er komt binnenkort ook een capsulecollectie uit die geïnspireerd is op onze reis naar Cambodja die we in juli maakten. We willen graag verschillende culturen mengen en de Japanse denim combineren met Cambodjaanse Ikat-stoffen handgeweven door NGO’s die we toen ontmoet hebben. Er komt iets heel sterks uit de combinatie van die 2 stoffen. We kunnen niet wachten om de items in ons bezit te hebben en aan de rest van de wereld te laten zien!"

Ook zo'n fan van denim? Speel dan snel mee met onze #dagvandebelgischemode wedstrijd en wie weet ben jij binnenkort de trots bezitter van dit jeansjasje van Façon Jacmin en alle andere Belgische designs in de Miele-wasmachine. Meer informatie kan je hier vinden. 

27.10.2016
Geschreven door Amélie De Rycke
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten