0
Zien: de Belmodo Belgique Party
6

7 plekken om Oudejaarsavond te vieren

F
News

De overgang van oud naar nieuw laat je niet ongemerkt voorbijgaan. Of je nu liever en petit comité viert of het groots ziet, het nieuwe jaar moet gevierd worden!

Ben je je het traditionele feestje met vrienden een beetje beu en wil je graag iets nieuws proberen? Wij selecteerden de 7 leukste plekken om New Year's Eve te vieren in België.

Oostende

In Ostend city zijn er tal van festiviteiten op oudejaarsavond. Zo kan je bijvoorbeeld genieten van een copieus nieuwjaarsdiner in Au Grenache.

Wie na het feestmaal nog een stapje wil zetten kan terecht op de verschillende New Year’s Eve-feestjes in de hele stad. Een aanrader is New Year’s Eve Deluxe ’17. Eén ticket verschaft je meteen toegang tot 3 verschillende zalen in het Kursaal (The Main Room, The Ambi Room & Club Ostendaise), met elk hun eigen muziek en sfeer. Top-dj’s als Dimaro en Mia Dewulf, een lichtspektakel om u tegen te zeggen, 150 kilo confetti en stylish party people in avondkledij zorgen ervoor dat het een oudejaarsavond wordt om nooit meer te vergeten. Ook in de Wellington Hippodroom staat er met New Years Eve een stevig feestje gepland met kleppers als DJ Twelve.

Foto Visit Oostende
6
Foto © Visit Oostende
Foto Visit Oostende
6
Foto © Visit Oostende

Uiteraard wordt er om 00:00 vuurwerk afgestoken. Vanop de zeedijk kan je samen met duizenden anderen de traditionele overgang van oud naar nieuw onder het fonkelende licht van de knallende vuurpijlen vieren. Happy New Year!

De dag erna kan je ontkateren op Winterijs, een waar winterwonderland met prachtige decors, betoverende lichtjes en een ijsschaatspiste op het Wapenplein. Op zondag 1 januari 2017 kan je deelnemen aan de traditionele Nieuwjaarsduik. Trotseer samen met duizenden andere ijsberen het ijskoude water van de Noordzee en geniet daarna van een lekker jenevershotje. 

Antwerpen

Het eindejaarsvuurwerk in Antwerpen is zeker de moeite waard om eens te checken. Op de busparking aan het Zuiderterras heb je het beste zicht. En na de laatste knal gaat het feest gewoon verder in de binnenstad.

Daarnaast is er ook Millennium Nacht, het spetterende oudejaarsevent langs de Schelde in Antwerpen aan het 'Eilandje'. Op muzikaal vlak krijg je hedendaagse popmuziek, klassiekers uit de jaren 90, retro hits of hippe nummers! Stijlvol dineren bij kaarslicht en daarna genieten van het vuurwerkspektakel om af te sluiten met een bruisende party op een trendy locatie: Waagnatie, bekend van Bocadero. En jawel; drank à volonté!

Oudjaar Millenium Nacht
6
Foto © Oudjaar Millenium Nacht

Brussel

Happy Brussels zorgt ervoor dat je de meest surreal attractions and original places van Brussel kunt ontdekken op New Year's Eve. Gather for the New Year countdown on the Europe's largest pedestrian area and celebrate New Year's Eve in Clubs & Parties all around the capital

Je kan terecht bij meer dan 60 dj's in 15 clubs, bars en unieke plaatsen. De NYE Party Pass kost slechts € 60 en geeft toegang tot een tiental befaamde Brusselse clubs en parties, met alle genres, van balkan over hip-hop tot house en techno, zonder uiteraard de gay friendly parties niet te vergeten.

Happy Brussels
6
Foto © Happy Brussels
Happy Brussels
6
Foto © Happy Brussels

Brugge

Heb je zin in een meer traditionele avond? Brugge zingt van oud naar nieuw op het zangfeest met de meest populaire hits van de voorbije jaren. Om middernacht is er gedurende 15 minuten vuurwerk. Daarna volgt deel twee van het zangfeest.

Plaats van de afspraak is ‘t Zand waar de festiviteiten om 22:45 van start gaan. Het concept is inmiddels alom gekend: onder leiding van ‘dirigent’ Nico Blontrock kan het publiek samen met een gelegenheidskoor luidkeels meezingen met de meest populaire hits van de voorbije jaren. Je kan intussen terecht voor diverse drank- en eetstandjes en de horecazaken in de directe buurt. 

Gent

In Gent moet je op klokslag 00:00 aan de Portus Ganda staan voor het vuurwerk van de stad dat volgens de inwoners van Gent een absolute must is.

Verder kan je in Gent naar Pop Life in De Vooruit, waar je met onder andere Davidov het nieuwe jaar kan inzetten tot in de vroege uurtjes. 

White cat organiseert op oudejaarsavond Red Cat, een feestje waar er funk, soul, rhythm & blues, rockabilly, northern soul, disco not disco, afrobeat en sixties garage zal worden gedraaid. Voor het eerst kan je in twee zalen terecht, dus voor ieder wat wils!

Kortrijk

Ben je de bovenstaande manieren om oudejaar te vieren een beetje beu? Bij Wu Wei proberen ze het al een paar jaar een beetje anders. Dit jaar bieden ze 2 formules aan.

De klassieke manier is een exquis feestmaal in intiem gezelschap in een uniek kader met een heerlijke maaltijd. De andere manier is een avondje wellness, waarbij je een intieme en sfeervolle overgang maakt van jong naar oud. Gezellig met 2 of in groep.

Oudejaarsavond even plezant vieren, maar dan anders? Dan moet je in Kortrijk zijn!

Leuven

Als Leuven iets viert, dan vieren ze het goed. Na de zonsondergang transfomeert de Oude Markt naar een bruisend plein met brullende en gierende feestgangers.

Via Leuven Countdown kan je terecht op de clubs en café’s waar jij een topavond kan beleven. Zo kan Louvain Louvain al niet wachten tot het startschot van 2017 gegeven wordt en ook Karément staat al klaar om iedereen een onvergetelijke oudjaar te bezorgen. Tot slot zal DJ Broux in De Social Club het nieuwe jaar inluiden met Deep House en Techno.

28.12.2016
Geschreven door Madina Yandiev
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten