0
1

5 tips voor iedereen die een bullet journal start

F
News

04.01.2019
Geschreven door Astrid Zwaenepoel

Het kriebelt bij iedereen om plannen te maken in januari. Of jij nu je datingleven op orde wil krijgen, aan het blokken bent of je budget wil bijhouden, het leuke aan een bullet journal is dat jij je agenda helemaal kan personaliseren. Maar hoe begin je daar nu aan?

Dit zijn volgens ons 5 handige tips waardoor jij eindelijk aan jouw eigen bullet journal zal beginnen … én het volhouden: 

1. Bepaal voor jezelf waarvoor je je journal wil gebruiken

Maak op voorhand een paar afspraken met jezelf en probeer ook niet elk probleem op te lossen met je bullet journal. Heb je een gat in je hand? Dan is dit perfect om je uitgaven eens écht bij te houden. Ben je gestopt met je pil en wil je je symptomen bijhouden? Perfect, daarvoor dient een mood tracker net. Wil jij je reisplanning graag voor jezelf bijhouden? Super leuk idee!

2. Laat je inspireren door de juiste mensen

Niemand kan vanaf dag één zomaar gekroond worden tot Bullet Journal King/Queen. Begin daarom enkele mensen te volgen die daarmee bezig zijn. En als het even kan dan natuurlijk ook personen wiens werk aansluit bij jouw smaak

Onze favoriet van het moment is zonder twijfel D is for Dazzle:

3. Zoek je eigen stijl

Net zoals je kleerkast, is een bullet journal een reflectie van je persoonlijkheid. Maak daar dan ook gretig gebruik van! Probeer eens iets, durf creatief te zijn of … net helemaal niet. Ben jij eerder minimalistisch? Trek dat dan door in je agenda. 

4. Schaf de juiste tools aan en neem je tijd

Hoe schoon zijn die pastelkleurige Stabilo-fluostiften? Die zijn volgens ons een goed startpakketje, al bestaat er zovéél. Je eens laten gaan op vlak van stiften en potloden valt op het einde van de dag ook best mee dus go nuts!

5. Negeer je gniffelende roomy/BF/hubby/ ...

Kijk er is altijd één iemand die een k*topmerking zal geven à la: “Ben je nu weer aan het knutselen?!” Gewoon niet aantrekken jong! Jij kiest toch zelf waar jij je tijd insteekt of niet?

Veel succes!

Meer lezen over organiseren, doe je hier:

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten