0
5 tips om meer Belgisch te shoppen
1

5 tips om meer Belgisch te shoppen

F
News

Vier op vrijdag 20 oktober 2017 mee de Dag van de Belgische mode en trek je mooiste Belgische outfit aan. Ben je nog niet helemaal mee met de mode van eigen bodem? Nathalie De Schepper, PR en Communications Manager bij Flanders DC en ambassadrice van Belgische mode, geeft je alvast 5 tips om je er verder in te verdiepen.

Via de #ikkoopbelgisch-campagne

“Zoek in je favoriete shoppingstraten naar de 'Ik Koop Belgisch'-stickers op de ramen, zo ontdek je al meteen welke winkels Belgische merken verkopen of zelf Belgisch zijn. Stap de winkel binnen en vraag aan het personeel welke Belgische merken je kan ontdekken in hun winkel en ze zullen je met plezier een woordje uitleg geven.

Geen tijd om de winkelstraten af te schuimen? Neem dan eens een kijkje op de hashtag #ikkoopbelgisch voor de nodige dosis inspiratie of ontdek de nu bijna 1000 mode- en designmerken merken via www.ikkoopbelgisch.be.”

De Belgische stockverkopen

“België heeft de traditie om elk seizoen stockverkopen te organiseren, namelijk de Belmodo Fashion Days in Antwerpen en de MAD Fashion Sales in Brussel bijvoorbeeld. Dit biedt je de uitgelezen kans om jouw budget juist te investeren. Scoor er Belgische designerstukken aan zachte prijsjes!

Plan je dag goed op voorhand, zodat je de tijd kan nemen om de rekken uit te pluizen naar de stuks die je zoekt. Maak op voorhand een lijstje van items die nog ontbreken in je kast, om zo impulsaankopen te vermijden onder invloed van grote kortingen. Mijn persoonlijke favorieten? Dries Van Noten, Christian Wijnants en Wouters & Hendrix.”

Volg je favoriete merken via social media

“Bijna alle Belgische merken hebben tegenwoordig een Facebook- en Instagram-account waar ze hun klanten inspireren en waar ze ook flink in investeren. Het voordeel van het volgen van merken via sociale media? Je blijft op de hoogte van hun nieuwe collecties, je leert de mensen achter het merk kennen en wordt als eerste op de hoogte gebracht van mogelijke acties, wat je de kans geeft om je aankopen van het seizoen goed te plannen. Zo kan je je shoppingbudget al op voorhand opzij houden voor Belgische stuks die je hebt gespot en kom je minder in de verleiding als je bij een keten binnen stapt, omdat je weet welke mooie investment pieces er nog zitten aan te komen voor het seizoen.”

Be curious!

“De typische ketens binnenstappen en er enkele heet-van-de-naald trendstuks kopen aan kleine prijsjes, is in mijn ogen een veel te gemakkelijke en onpersoonlijke manier om met mode bezig zijn. Elke euro die je uitgeeft is een stem die je uitbrengt voor hoe jij wilt dat de wereld eruit ziet. Denk dus twee keer na waar je je geld uitgeeft.

Leg een lijstje aan van lokale merken binnen jouw stijl en budget en ga eens bij hen een kijkje nemen als je iets nieuws nodig hebt of het voelt kriebelen in je kleerkast. Je steunt er niet alleen een lokaal iemand zijn droom mee maar ook de lokale – je weet wel: onze – economie. Bovendien loopt niet de hele wereld met dezelfde kledij rond als jij. Als je iets Belgisch koopt, is het per definitie al een veel unieker stuk.”

De Belgische reflex

“Je zal zien: eens je je wat meer verdiept in Belgische merken dat er steeds meer op je radar komen. Niet alleen op modevlak, maar ook voor interieur en design, beauty, food ... Voor je het weet is het een dagelijkse reflex geworden om bij al je aankopen aan het Belgische alternatief te denken en zal je ze ook veel sneller terugvinden.

Wees ook trots op de Belgische merken die je draagt, want mond-tot-mondreclame is nog steeds een van de meest waardevolle vormen van communicatie om andere mensen mee op de Belgische kar te krijgen. Je zal al gauw merken dat het aanstekelijk werkt! Dus wat mij betreft, iedereen aan de hashtag #IKKOOPBELGISCH.”

That’s the spirit Nathalie!

18.10.2018
Geschreven door Nienke Iliaens
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten