0
5 modevoornemens voor 2018
1

5 modevoornemens voor 2018

F
News

08.01.2018
Geschreven door Amélie De Rycke

Een nieuw jaar gaat altijd gepaard met goede voornemens. Ook wat mode betreft maak ik voor 2018 een aantal beloftes aan mezelf (en mijn garderobe).

1. Minder zwart

"I'll stop wearing black when they invent a darker color."

Ik weet niet hoe het met jullie garderobe gesteld is, maar de mijne kleurt voor zo’n 75% zwart. Nochtans raadde een kleurconsulent me donkere kleding ooit ten stelligste af. Voor warme lentetypes als mezelf is het volgens de kleurcodes namelijk strikt verboden om in een zwarte look de deur uit te gaan. Gelukkig neem ik het niet zo heel nauw met moderegeltjes – en zeker niet wanneer ze me door iemand in een van kop tot teen groene look worden opgelegd – en draag ik lekker waar ik zelf zin in heb. Toch neem ik me voor om in 2018 net iets minder vaak voor de easy all black look te kiezen, want, heel eerlijk, ‘t is vaak puur uit gemak. 

2. Meer slow en fair fashion

In tijden als deze waarbij we van alle kanten aangemoedigd worden om bewuster te gaan leven, knaagt ook mijn modegeweten aan mij. I must admit, ik maak me schuldig aan de fast fashion, een ‘nadeel’ van een job op een moderedactie waar ons met modetrends naar het hoofd gegooid wordt.

Het wordt dus hoog tijd dat ik het anders aanpak en voortaan mijn maandelijkse dosis fashion insla bij labels en winkels die sweatshop free en slow fashion hoog in het vaandel dragen. American Apparel is hiervan een mooi voorbeeld, en ook H&M probeert zo zijn steentje bij te dragen met de H&M Conscious-collecties. Al kan ik natuurlijk ook gewoon investeren in vintage (hello prachtige fake fur jas!) of Belgische mode, #ikkoopbelgisch.

3. Het leven is aan de durvers

Toen ik in het tweede leerjaar zat, introduceerde de juf de Axenroos, een systeem waarbij jonge kinderen hun plaats in de groep konden ontdekken. Ik was de kameel, volgzaam en beleefd. Het leverde mij veel vriendjes (wegens ‘t is allemaal oké voor mij), de bijnaam “lievelingetje van de juf” (opnieuw wegens ‘t is allemaal oké voor mij) en een plekje in de leerlingenraad op, maar zorgde er ook voor dat ik het grijze muisje was die bij mama om smeekte om Blue Havens en een rugzak van Jansport omdat “iedereen er een had.” De voorbije jaren maakte ik al komaf met mijn rol als volger, en kocht ik zo nu en dan ook eens iets helemaal uit mijn comfortzone – en die van de gemiddelde Vlaming. Mocht mijn vriend dit lezen: neen ik doe mijn roze ‘Abba-broek’ en ‘Camping Kitsch-truitje’ niet weg.

In 2017 mag het gewaagder, opvallender en unieker. Laat die jumpsuits in panterprint, jurken met pluimen en bontgekleurde pallazobroeken maar komen!

4. Een garderobe vol basics

"With good basics you'll have endless options."

2018 wordt ook het jaar waarin ik aan mijn wardrobe staples werk. Van de klassieke trench coat tot de perfecte flared jeans, tegen 31 december 2018 hangt elke wardrobe essential in mijn kleerkast.

5. Investeren in kwaliteit

In 2016 beloofde ik aan mezelf dat 2017 het jaar zou 2 worden waarin ik mijn zuurverdiende centjes enkel nog zou uitgeven aan kwalitatieve items – liefst nog van Belgische makelij. En eerlijk? Ik denk dat ik op goede weg ben. Naast mijn gewoonlijke shopping sprees bij ketens als H&M en Zara, tikte ik in 2017 ook wel wat kwalitatieve stukken op de kop. 2017 was ook het jaar waarin mijn Belgian wardrobe het licht zag. Ik geef toe, ze is nog héél bescheiden, maar ze is er intussen wel. Op naar een 2018 met nòg meer Belgisch moois!

Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten