0
10 plekken om oudejaarsavond te vieren
9

10 plekken om oudejaarsavond te vieren

F
News

De overgang van oud naar nieuw laat je niet ongemerkt voorbijgaan. Of je nu liever en petit comité viert of het groots ziet, het nieuwe jaar zet je uiteraard goed in! 

Ben je de traditionele feestje home party een beetje beu en wil je graag iets nieuws proberen? Wij selecteerden de 10 leukste plekken om New Year’s Eve te vieren binnen en net buiten onze Belgische landsgrenzen!

Oostende

In Oostende staan er een heleboel dingen te gebeuren op oudejaarsavond. Zo kan je er bijvoorbeeld genieten van een overheerlijk nieuwjaarsdiner bij Au Grenache. Wil je na het feestmaal nog een stapje zetten? Dan kan je terecht op de verschillende New Year’s Eve-feestjes in de hele stad. New Year’s Eve Deluxe ’18 is een echte aanrader. 1 ticket verschaft je toegang tot 3 verschillende zalen (The Main Room, The Ambi Room en The Soirée Retro Room) in het Kursaal met elk hun eigen muziekstijl en sfeer. Top-dj’s als Sven Ornelis, DiMaro, Dorothee Vegas & Like Maarten, Yves Deruyter en een live-act van Coco Junior zorgen ervoor dat het een onvergetelijke avond wordt. 

Om 00:00 wordt er uiteraard vuurwerk afgestoken recht tegenover het Kursaal. Vanop de zeedijk kan je samen met duizenden anderen de traditionele overgang van oud naar nieuw onder het fonkelende licht van de knallende vuurpijlen vieren. Happy New Year!

Ontkateren, dat kan de dag erna tijdens de traditionele nieuwjaarsduik. Trotseer samen met duizenden andere ijsberen het ijskoude water van de Noordzee en geniet daarna van een lekker jenevershotje. 

10 plekken om oudejaarsavond te vieren
9
Foto ©

Antwerpen

In Antwerpen kan je terecht bij Millenniumnacht, een spetterende oudejaarsevent langs de Schelde in Antwerpen aan het ‘Eilandje’. Dit evenement vindt voor de 19e keer plaats en dat merk je. Alles wat je van oudejaar verwacht beleef je hier op één adres.

Op muzikaal vlak krijg je hedendaagse popmuziek, klassiekers uit de jaren 90, retro hits of hippe nummers. Stijlvol dineren bij kaarslicht en toosten met bubbels op het gloednieuwe jaar, het kan allemaal. Wil je genieten van het vuurwerkspektakel om af te sluiten met een bruisende party op een trendy locatie: Waagnatie, bekend van Bocadero

Het eindejaarsvuurwerk in Antwerpen is ook zeker de moeite waard om eens te checken. Op de busparking aan het Zuiderterras heb je het beste zicht. Na de laatste knal gaat het feest gewoon verder in de binnenstad. 

10 plekken om oudejaarsavond te vieren
9
Foto ©

Brussel

De meest surreal attractions and original places van Brussel ontdekken? Daar zorgt Happy Brussels voor. Je kan terecht bij meer dan 60 dj’s in 15 clubs, bars en unieke plaatsen. De NYE Party Pass kost slechts € 60,00 en geeft toegang tot een tiental befaamde Brusselse clubs en parties, met alle genres, van balkan over hip-hop tot house en techno, zonder uiteraard de gay friendly parties niet te vergeten. 

Wil je tijdens het feesten op een spectaculaire manier aftellen naar 2018? Ga dan naar het Brouckèreplein of de Grote Markt. Op een groot scherm wordt een megaklok geprojecteerd en zodra deze verschijnt begint de menigte massaal af te tellen. Wees er wel vroeg bij, want het plein loopt al vroeg in de avond vol met Brusselse feestgangers.

Nog een extra tip: op oudejaarsavond is er overal gratis openbaar vervoer in de stad! Nog een reden te meer om New Year’s Eve in Brussel te vieren! 

10 plekken om oudejaarsavond te vieren
9
Foto ©
10 plekken om oudejaarsavond te vieren
9
Foto ©

Brugge

Een ietwat traditionelere avond, dat kan zeker als je naar Brugge gaat. Brugge zingt van oud naar nieuw op het zangfeest met de meest populaire hits van de voorbije jaren. Intussen kan je ook terecht aan de diverse drank –en eetstandjes en de horecazaken in de buurt.

De plaats van afspraak is ’t Zand waar de festiviteiten om 22:45 van start gaan. Onder leiding van dirigent: Nico Blontrock kan het publiek samen met een gelegenheidskoor luidkeels meezingen.

10 plekken om oudejaarsavond te vieren
9
Foto ©

Gent

Portus Ganda is the place to be om klokslag 00:00. Volgens de inwoners van Gent is het eindejaarsvuurwerk een absolute must!

Na het vuurwerk kan je terecht in de Charlatan voor een spetterend feestje waar je al dansend en zingend het nieuwe jaar kan inzetten tot in de vroege uurtjes. Ook Soirée Bourrée  is een welgekend evenement op oudejaarsavond. In de twee zalen van De Centrale in Gent kan je dansen op folk of fuiven met oa rock-, pop- en wereldmuziek.

Plezier gegarandeerd! 

10 plekken om oudejaarsavond te vieren
9
Foto ©

Kortrijk

Ben je de bovenstaande manieren om oudejaar te vieren een beetje beu? Bij Wu Wei proberen ze het al een paar jaar een beetje anders. Geen toeters en bellen, wel rustig en intiem genieten in een unieke sfeer. De overgang van oud naar nieuw vieren in zwembroek, badpak en badjas, daarvoor moet je in Kortrijk zijn! Met een mix van welnessbelevingen in de sauna en de hammam kan je tussendoor ook lekker genieten van de wereldkeuken.

Natuurlijk is Kortrijk niet één en al welness. In Diedjies in Kuurne kan je terecht voor een bruisende eindejaarsparty. Een ingangskaart kost maar € 65,00 en er is drank à volonté! Ben je BOB op oudejaarsavond? Niet getreurd! Alle BOB’s onder ons krijgen € 35,00 van het ingangsticket terugbetaald. 

10 plekken om oudejaarsavond te vieren
9
Foto ©
10 plekken om oudejaarsavond te vieren
9
Foto ©

Leuven

Als echte studentenstad weet Leuven exact hoe ze feest moeten vieren. Na de zonsondergang transformeert de Oude Markt naar een bruisend plein met brullende en gierende feestgangers. Via Leuven Countdown kan je terecht op de clubs en café’s waar je zeker en vast een topavond zal beleven. 

Is nieuwjaar vieren in België net een beetje te mainstream voor jou? Dan kan je nog altijd eens kijken hoe het er in onze buurlanden aan toe gaat natuurlijk! 

Parijs

Champs-Elysées Grand Parade, the place to be als je in het centrum van alle festiviteiten wil zijn. Rond 21:00 trekken mensen vanuit heel de stad naar de bekende avenue in Parijs. Op veel plekken in de Champs-Elysées heb je een uitstekend zicht op de Eiffeltoren die – oh zo mooi – fonkelt.

Hou je het liever wat traditioneler? Dan is de Moulin Rouge een niet te missen plek om oudejaarsavond te vieren. New Year’s Eve in de Moulin Rouge is best wel prijzig, maar je krijgt waar voor je geld. Kreeft, caviar, champagne à volonté en een fantastische show met het Moulin Rouge Orchestra is de kers op de taart. Wist je dat iedereen trouwens op het einde van de avond nog een surprise gift meekrijgt?

Echte party animals die het jaar liever al feestend inzetten kunnen kiezen tussen tientallen bars en discotheken om oudejaar in stijl te vieren. (klik hier voor meer info/details)

Amsterdam

Ook Amsterdam viert elk jaar uitgebreid de aftrap van het nieuwe jaar op de Nieuwmarkt, het Leidseplein en Rembrandtplein. De meeste evenementen starten vanaf 21.30 uur en gaan door tot in de vroege uurtjes.

Geen nieuwjaar zonder vuurwerk! De beste plek met veel uitzicht op het lichtspektakel vind je aan de Amstel. Ook in de rest van de stad is er vaak veel vuurwerk te horen, nog voordat het donker wordt! Gezelligheid gegarandeerd!

Door de gezellige straatfeestjes op oudejaarsavond vergeet je vaak dat het hartje winter is. Vier je toch liever oudejaar op een wat ‘warmere’ locatie? Dan heeft Asmterdam voor jullie een selectie super coole  New Year’s Eve parties waar je jou zeker en vast niet zal vervelen! 

Berlijn

Feesten tijdens de jaarwisseling in Berlijn is zéker en vast een aanrader. Het aanbod is er gigantisch en de prijzen zijn erg redelijk. Wanneer je van een adembenemend lichtspektakel wil genieten is de countdown bij Brandenburger Tor een echte must! Minimum 1 miljoen mensen zijn hier aanwezig om het nieuwe jaar in te zetten. Naast het aftellen kan daar trouwens ook uitstekend gefeest worden. Er zijn tal van activiteiten en optredens. 

Natuurlijk kun je ook al feestend genieten van het vuurwerk op een van de penthouse clubs in Berlijn. Op Alexanderplatz vind je tal van clubs, ideaal voor echte party animals die al feestend het nieuwe jaar willen inzetten. Wist je trouwens dat Alexanderplatz vaak het Mekka voor de clubbezoeker wordt genoemd? Ambiance gegarandeerd dus! 

Happy early New Year!

06.11.2017
Geschreven door Eline Stove
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten