0
1

Wat Kerstmis voor Tiany en haar familie betekent

F
Looks / Trends / Wishlist

06.12.2018
Geschreven door Tiany Kiriloff

Ik kijk steeds uit naar Kerstmis en als fashionista ben ik ook steeds benieuwd naar alle campagnes die voor deze bijzondere periode worden uitgerold. Bij Zalando pakken ze uit met het feit dat Kerst nooit uit de mode is (tenzij je de Grinch bent en dan nog) en tot mijn grote happiness staat dit jaar ook familie centraal, de ideale gelegenheid om eens mijn kerst ‘en famille’ uit te doeken te doen… toch?

Als kind was ik al gek op kerst. We woonden in Venezuela waar het in december 30 graden was en mijn mama vond het geweldig om een witte kerstboom te installeren met een bataljon aan kerstdecoratie én flikkerende gekleurde lichtjes – I kid you not. Echt heerlijk kitsch was dat, maar in Zuid-Amerika helemaal HOT!

Mijn papa is een Nederlander en die stond dan dagen in de keuken verse oliebollen (mét rozijntjes) en verse speculaas met amandelpasta te maken. Wij mochten hier en daar meehelpen en als pottenlikker fungeren.

Kerstmis was ook het moment dat we kindeke Jezus in het stalletje mochten leggen. Tenminste als we hem vonden. Mijn broers vonden het namelijk geweldig om hem op niet te vinden plaatsen te verstoppen.

X-MAS IN TROPISCHE OORDEN

Met een Latino als mama is de 24ste heilig en wordt die altijd gevierd in de aanwezigheid van de hele familie. Heel lang is dat ook zo geweest, maar nu wordt het uitzonderlijk vroeger gevierd omdat mijn kroost en ik vaak tropische oorden opzoeken tijdens die kerstperiode.

Ik heb veel herinneringen aan deze fijne periode, ook wel mindere zoals die ene keer dat ik die ene specifieke Barbie niet onder de boom vond en het vervolgens nodig vond om mij als een verwende trut te gedragen… vreselijk heb ik gedaan en het spijt mij nog steeds.

Ik heb ook mijn 5de kerst doorgebracht in het ziekenhuis, nadat een Dobermann het nodig vond om mij een niet zo tedere kus te geven op de mond en dit tijdens ons kerstetentje bij vrienden thuis. Dat litteken op mijn lippen was een kerstcadeautje en ondertussen onderdeel van wie ik ben.

ZOEKTOCHT PERFECTE PAKJE VOOR DE HELE FAMILIE

Nog steeds vieren we kerst “en famille” afwisselend bij mij thuis of bij mijn broer Michael in het Antwerpse. Er heerst altijd een gezellige chaos. Ook de vieringen bij mijn schoonmama aka Mima zijn een geliefd onderdeel geworden van ons kerstritueel en zorgen steeds voor uniek en gezellig moment.

De zoektocht naar de perfecte cadeaus hoort er uiteraard ook bij en werd een tijdje geleden al ingezet – a girl must be prepared. Uiteraard draait het niet om die pakjes, maar het is ook een onderdeel van het ritueel en iets waar ik als kind ontzettend naar uit keek. We hanteren tegenwoordig wel een regeltje dat we minder moeten ‘willen’ en zo proberen we de meisjes aan het denken te zetten zodat ze zaken kiezen waar ze lang plezier en voldoening aan zullen hebben.

3 GENERATIES KIRILOVE LADIES

Bij deze bedank ik graag Zalando, die het mogelijk maakte om 3 generaties Kirilove ladies te portretteren (weer heel wat fijne souveniers vastgelegd) in onze favoriete Zalando outfits en in ons vertrouwd gezellig huisje in aanloop naar een van de fijnste momenten van het jaar.

Merry preps iedereen en geniet van elk moment dat je samen kan zijn!

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten