0
5

Sari Valenci: Sloveense mode die tegenstrijdigheden laat verzoenen

F
Looks / News / Trends

02.11.2018
Geschreven door Isabelle Deleye

Na afloop van de Brussels Fashion days – die dit jaar op 12,13 en 14 oktober 2018 plaatsvonden – delen wij met jullie drie Europese designers die onze aandacht trokken en die je dus maar beter in de gaten houdt. 

Jong talent gespot

Het Sloveens fashionlabelSari Valenci streeft naar high-standard comfy wear dat vakmanschap, passie en authenticiteit in één collectie verenigt. De gelijknamige ontwerpster Sari Valenci won in 2015 een Mercedes-Benz Fashion Award (MBFA) en zo ging de bal aan het rollen. 

Fashionable sportwear

De jonge ontwerpster streeft naar mooie, functionele kledij in de hoogste kwaliteit. Fashionable sportswear dus. Ze is vooral gekend voor haar verrassende creaties voor mannen die ze in mei 2017 op de Mercedes-Benz Fashion week in Ljubljana showde. Sinds kort creëert ze echter ook collecties voor vrouwen. Haar ontwerpen zijn stuk voor stuk een ode aan de eigentijdse man en vrouw.

Sari Valenci
5
Foto © Gaja Dolmark

Grenzen aftasten

De collecties van de creatieve Sari Valenci zijn veelgelaagd en kennen een verzoening van behoorlijk wat tegengestelden. Functionaliteit en kunst worden op een bijzondere manier gecombineerd. Verder wordt er geflirt met de grens die bestaat tussen individualiteit en gemeenschap. En ten slotte staan het rationele en emotionele aspect niet langer haaks op elkaar. Ze treden zelfs in balans. 

Sprekende collectie

Functionaliteit en esthetiek, traditie en vernieuwing, kwaliteit en comfort, individualiteit en gemeenschap. Het zijn tegengestelden die ook het uitgangspunt vormen van de herfstcollectie 2018 die tot ZARDOZ gedoopt werd. Centraal in deze collectie staat het contrast tussen de decadente interieursmaak die de jaren zeventig kenmerkt en het high-tech futurisme. De sociaal kritische stukken stellen onze modernistische maatschappij en de disbalans die bestaat tussen het emotionele- en rationele aspect in vraag. De collectie combineert vormen en kleuren die op het eerste zicht rationeel niet kloppen, maar emotioneel wel juist aanvoelen. 

Sari Valenci
5
Foto © Jure Makovec

Fair en sustainable fashion

Ook deze collectie werd vervaardigd uit hoogwaardige – maar ongewone – materialen. Denk aan de perfecte seventies design zitkussens die gerecycleerd en nieuw leven in geblazen werden. Dit staat in schril contract met de vergankelijke streetwear labels waar de moderne mens zich schuldig aanmaakt. Stof tot nadenken dus. 

_MJI0315
5
Foto © Brussels Fashion Days
_MJI0385
5
Foto © Brussels Fashion Days
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten