0
5

Pluto on the moon: daar waar de grens tussen dag- en nachtkledij vaag is

F
Looks / News / Trends

05.11.2018
Geschreven door Isabelle Deleye

Na afloop van de Brussels Fashion days – die dit jaar op 12,13 en 14 oktober 2018  plaatsvonden – delen wij met jullie drie Europese designers die onze aandacht trokken en die je dus maar beter in de gaten houdt. Belmodo zou Belmodo niet zijn als we onze passie voor Belgische mode niet zouden laten spreken. 

Lazy én fashionable

Het Belgische modelabel Pluto On The Moon lanceerde in de winter van 2012 zijn eerste collectie comfortabele vrijetijdskledij. Al snel bleek dat mensen echt op zoek waren naar knusse homewear die er steeds meer uitziet als dagkledij en inspeelt op de laatste modetrends. 

Ontwerpster An Knuft speelde bij de opstart van het label perfect in op de cocooningtrend die toen erg leefde. De night- en homewear die bestaat uit de mooiste materialen en de perfecte snit zijn zowel geschikt om mee te loungen als om een stapje in de wereld te zetten. Een collectie voor vrouwen die zich zowel comfort als esthetiek hoog in het vaandel dragen. Of voor vrouwen die graag modieus tussen de lakens liggen. 

Mix & match

Dat alle stukken makkelijk te combineren zijn, is zeker een meerwaarde. Zo kan je de broek die nog niet gewassen is moeiteloos vervangen door een ander exemplaar zonder er als een clown uit te zien. De silhouetten combineren tomboy chic met een luxe bohemien uitstraling. Voeg daar nog een vleugje sensualiteit aan toe en Pluto On The Moon is in the house

COLL018-585x780
5
Foto © Pluto on the moon
COLL017-585x780
5
Foto © Pluto on the moon

Revolutionaire seventies look

Films vormen vaak een bron van inspiratie voor ontwerpers. En dat was ook bij de wintercollectie 2018 van Pluto On The Moon het geval. De collectie FW18 is geïnspireerd op de garderobe van de toonaangevende dames in Annie Hall (Woody Allen) en The Royal Tenenbaums (Wes Anderson). Beide films vinden plaats in New York en zijn een vette knipoog naar de late seventies en de vroege eighties. 

18_10_12_Brussels-Fashion-Days_247_9606
5
Foto ©
18_10_12_Brussels-Fashion-Days_258_9655
5
Foto ©

Zowel Annie Hall als Margot Tenenbaum hadden een revolutionaire look voor hun tijd. Hun stijl kwam niet overeen met de heersende modetrends. Denk aan een casual menswear-inspired outfit met vrouwelijke en oversized accenten

Wat leuk is aan de nieuwe collectie, is dat de stukken naar goeie gewoonte onderling gecombineerd kunnen worden waardoor je een erg persoonlijke look kunt creëren die je door één kledingstuk te vervangen, volledig kunt veranderen. Wij zijn alvast fan. 

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten