0
5 dingen die je moet weten bij het kiezen van een op maat gemaakt pak
10

Mannen, zo moet het!

F
Looks / News / Trends

Toe aan een nieuw kostuum? Kies dan resoluut voor de kwaliteit & het vakmanschap van een echte kleermaker en maak het verschil.

Een kostuum op maat laten maken zorgt ervoor dat het alvast als gegoten zit. Ook daar waar een confectiedesign vaak te wensen over laat, nl.

  • aan je love handles te veel stof,
  • aan je bovenarmen te krap zitten of
  • je nek is te dik (letterlijk) en je krijgt je kraag niet dicht omdat je anders een te grote maat kiezen moet (my personal story).

Een pak laten maken op basis van de exacte maten van je lichaam zorgt er voor dat je stylish voor de dag komt en je je ook meer zelfzeker voelt.

5 dingen die je moet weten bij het kiezen van een op maat gemaakt pak
10
Foto © Nadja Zheks
5 dingen die je moet weten bij het kiezen van een op maat gemaakt pak
10
Foto © Nadja Zheks

Ik trok naar Atelier NA in Antwerpen en liet er een kostuum op maat samenstellen. En dat op maat maken mag je zeer gedetailleerd zien. Atelier NA heeft namelijk een soort 3D-body scan waarmee het de contouren van je lichaam kan opmeten. Op amper 3 minuten ken je jouw exacte afmetingen die je vervolgens gebruikt bij het samenstellen van je eigen design. Ik koos voor een gifgroen pak afgewerkt met rode voering en rode stiksels. Kostprijs voor het volledige pak is € 595. Resultaat is een perfectly fitting pak.

Atelier-NA-Belmodo-1
10
Foto © Atelier NA
Atelier-NA-Belmodo-2
10
Foto © Atelier NA

Zelf had ik al eerder op maat gemaakte designs gekocht via Café Costume & Ruben-O of lees het artikel Lanieri, een op maat gemaakt hemd in 3 stappen: getest voor nog meer zelf samengestelde ontwerpen. 5 tips die je bij het ontwerpen van een eigen kostuum zeker in het hoofd moet houden:

1. respecteer de lengte

Zorg ervoor dat je jas over je zitvlak komt, de mouwen van je hemd moeten net van onder je jasmouwen komen en je broekspijpen liefst niet te lang houden. Lengtes moet je respecteren want anders krijg je een vervormd silhouet.

2. kies voor een gecentreerde snit

Ga voor elegantie en stijl en laat je een gecentreerde snit aanmeten. Het zorgt er voor dat je lichaam slanker lijkt en dat je proporties van je lichaam op een correcte manier in de verf worden gezet. 

3. wees creatief in de details

Stel je jouw eigen maatpak samen, wees dan uiterst creatief in de details en vooral diegene die je niet meteen ziet. Kies er voor om je initialen te borduren aan de binnenkant van je jas of op een verborgen plek op je hemd. Ik start altijd van een klassiek pak en ga van daaruit meestal extra’s toevoegen.

Eén uiterst belangrijke regel is wel overdrijf niet! En gekleurde knopen én een frivole binnenvoering én zeer opvallende stijlelementen samen zijn er altijd over. Ga voor less is more en denk er aan dat je er ook nog andere accenten als een das, een strikje of manchetknopen mee kan combineren.  

4. kies voor comfort

Durf te kiezen voor luxueuze stoffen maar vergeet niet dat het comfortabel mag zijn. Een ganse dag in pak is makkelijk wanneer je stof niet schuurt, de naden geen patroon in je huid duwen en wanneer je statische elektriciteit tot een minimum beperken kan. Luxe en comfort samen is perfect!

5. draag niet te veel accessoires samen

Mag je je kostuum voor de eerste keer aantrekken? Zorg er dan alsjeblieft voor dat je niet gaat overdrijven met gigantisch veel accessoires. Is je maatpak druk qua design dan kies je voor eenvoudige extra’s, vertrek je vanuit een klassiek ontwerp dan mag je gerust Jimmy Choo glitter shoes bovenhalen. Evenwicht is het codewoord. 

 

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten