0
Power ladies van bij ons: Kate Housh
4

Kate Housh: power lady van bij ons

F
Looks

Kate Housh is een drukbezette vrouw met een opvallend, fluoroos kapsel. Tussen het voorbereiden van haar stylings voor o.a. Tomorrowland door, stelden we de personal fashion stylist van Coely en DVTCH NORRIS een aantal vragen.

Hoe ben je begonnen als styliste?

“Vrij laat eigenlijk, pas op mijn 24ste heb ik mijn job in de verkoop opgegeven om styliste te worden. Ik speelde al zo lang met het idee om styliste te worden, maar wist niet goed hoe ik het concreet moest aanpakken. In België bestaat er niet iets als een opleiding voor stylisten, enkel modeontwerp. Maar met een naaimachine aan de slag gaan, is echt niet m’n ding, hoewel ik wel graag kledij costumise.”

"Ik weet het nog goed, met designerkleren aan het stuur van mijn fiets rondcrossen in Amsterdam."

“Uiteindelijk ben ik gewoon fotoshoots beginnen doen met verschillende fotografen en heb ik mijn werk online gezwierd. Twee jaar geleden ben ik dan terechtgekomen in Amsterdam voor een stage bij Harper’s Bazaar en Elle Magazine. Ik weet het nog goed, met designerkleren aan het stuur van mijn fiets crosste ik rond in Amsterdam. A beautiful trauma, zo noemen ze dat. Een maand voor mijn stage afliep, kreeg ik een mailtje van Universal Music Belgium met de vraag of ik wilde samenwerken met Coely. Daar ben ik volledig voor gegaan. Ik wilde altijd al in de music business werken en ik vind Coely ook echt de max. Het klikte dan ook meteen heel goed.”

Power ladies van bij ons: Kate Housh
4
Foto © Kate Housh
"Als ik ooit met Kendrick Lamar zou mogen samenwerken, dan is mijn leven compleet."

Wie is jouw fashion icon?

“Goh, ik heb er best wel veel. Dat zijn vooral mensen die ik volg op Instagram en die mij triggeren op vlak van mode. Het zijn bijna allemaal mensen die houden van experimenteren. Een paar ervan zijn Hailey Baldwin, Aleali May, Rihanna, Carrie Bradshaw, of course. Coco is ook echt geweldig, ze is een 7-jarig (!) meisje uit Tokyo dat zich al volledig ontpopt heeft tot een echte fashionista. Ze post dagelijks outfit pictures en elke look is gewoon on point! En daarnaast vind ik Kendrick Lamar, Kanye west, Skepta, A$AP Rocky, Janet & Michael Jackson in hun gloriejaren een enorme inspiratie. En uiteraard ook Aaliyah, r.i.p!”

"Vroeger was ik ook heel sceptisch over witte sokken in sandalen. Nu doe ik het zelf."

Welke trend zal voor jou nooit aanvaardbaar zijn?

“Goh, epauletten. Heel weinig mensen komen daarmee weg en zelfs als ze vrij subtiel zijn, komen ze heel oudbollig over. Vroeger was ik ook heel sceptisch over witte sokken in sandalen. Ik vond het echt horrible als mijn vrienden dat deden. Ondertussen doe ik het zelf. Zo makkelijk: mijn Fila-sandalen en witte sokken and I’m good to go. Een echte no-go is teenslippers bij mannen. Oh en van die jesus sandals, please don’t.”

Power ladies van bij ons: Kate Housh
4
Foto © Kate Housh

Je hebt stylings gedaan voor Tomorrowland. Kan je daar wat meer over vertellen?

“EIk heb voor Tomorrowland Coely, DVTCH NORRIS en de band gekleed. De keuzes van die outfits lagen uiteraard al een tijdje vast. Dat doen we via fittings bij mij thuis meestal. Wanneer ik weinig tijd heb, doen we dat gewoon via filmpjes (toont een hilarisch, exclusief filmpje van een dansende DVTCH NORRIS in zijn badkamer). Dan zie ik ook hoe de stof zal bewegen op het podium. Ik ben heel excited voor de outfit van Coely voor morgen op Tomorrowland. Ze zal het wel heel warm hebben, maar het zal het waard zijn. Het leuke aan Tomorrowland is gewoon dat je over the top kan gaan en dat je kan experimenteren.”

Power ladies van bij ons: Kate Housh
4
Foto © Kate Housh
"Mijn ultieme restaurantoutfit is dan ook een t-shirt in 4XL met een stoer paar heels onder."

Je stylet veel mensen, maar hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

“Ik ben vrij casual. Als ik aan het werk ben, moet ik echt comfortabel zijn, dan zie ik eruit als een slons: mijn haar in een messy bun, sweatpants en oversized t-shirts. Sowieso altijd sneakers, nooit hakken. Mijn ultieme restaurantoutfit, is een 4XL oversized t-shirt dress met een stoer paar heels onder. Ik hou van dat contrast tussen tomboy items en feminine stuks. Daar probeer ik altijd mee te spelen in mijn outfits. Ik draag best veel stuks van de mannenafdeling en dan vind ik het heerlijk om die te combineren met een cropped top, kort rokje of een paar hakken. Alles hangt af van balans.  En natuurlijk heb ik dan geluk met mijn haar, dat is al een accessoire op zich.”

"Het is belangrijk om vastberaden te blijven, je gaat het moeilijk krijgen, je gaat wenen, je gaat willen opgeven, je gaat broke zijn."

Welk advies heb je voor andere jonge onderneemsters?

Geduld hebben”, zegt ze, en ze haalt haar mouw naar boven en toont een tattoo net boven haar elleboogplooi: ‘patience’ in messy letters. “Dat is echt een belangrijke tattoo voor mij, ik probeer altijd het volgende in mijn hoofd te houden: “trust the timing of your life”. Alles gebeurt voor een reden. Ik ben nog altijd onderweg naar mijn piekmoment en vaak denk ik, “na die shoot of na die opdracht heb ik het gemaakt”, maar zo zit het niet in elkaar. Het is belangrijk om vastberaden te blijven, je gaat het moeilijk krijgen, je gaat wenen, je gaat willen opgeven, je gaat broke zijn. Als freelance-creatieveling is je leven totaal niet stabiel, maar ik hou in mijn achterhoofd dat het altijd gaat lonen, zolang ik mij elke dag blijf smijten.”

Welk modemerk is jouw ultieme favoriet?

“Oeh, veel weer, hé. Voornamelijk hou ik van kleinere designers. Als ik kijk naar Belgische ontwerpers, is natuurlijk Raf Simons echt de shit. Walter van Beirendonck is legendary. Het Belgische merk Maison Margiela is ook een favoriet van mij. Dan Burberry, die iconische print blijft gewoon echt een must. Yproject, MISBHV, Gucci en Off white vind ik ook echt dope. En dan Louis Vuitton, zeker de mannencollecties. De sneakers van Balenciaga die op dit moment hot zijn wil ik ook in mijn schoenenkast hebben staan. Voor de rest hou ik van kleine merkjes zoals Unravel project, Namilia, Faith Connexion , Reconstruct collective... Als ik voor mezelf shop, doe ik dat nooit in ketens. Ik hou enorm van thrift shops en zeker van de Riot in Antwerpen, die is nieuw en echt de beste tweedehandswinkel in omstreken. Later zou ik graag enkele designerstuks inslaan, maar op dit moment laat mijn portefeuille dat nog niet toe. Alexander Wang, I’m coming for you! Goals voor later, dus.”

Meer Kate? Volg haar dan hier.

05.08.2018
Geschreven door Anna Strauwen
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten