0
5

Just in case: speelse prints en een duurzaam, muzikaal productieproces

F
Looks / News / Trends

12.11.2018
Geschreven door Isabelle Deleye

Na afloop van de Brussels Fashion days – die dit jaar op 12,13 en 14 oktober 2018 plaatsvonden – delen wij met jullie drie Europese designers die onze aandacht trokken en die je dus maar beter in de gaten houdt. Belmodo zou Belmodo niet zijn als we onze passie voor Belgische mode niet zouden laten spreken. 

Er waren eens twee vriendinnen

Het Belgische label Just In Case is met zeventien jaar ervaring geen groentje meer in het modelandschap. Het verhaal begon in 1999. Katrien Strijbol en Vicky Vinck besloten toen om samen aan een vrouwelijke modecollectie te werken. Beide dames bleken in het bezit te zijn van een schijnbaar moeiteloos gevoel voor stijl. Voor ze het wisten zag het sterke en authentieke label Just In Case het daglicht. 

Gevestigde waarde

En vandaag gaat het hard voor het vrolijke duo. Vorig jaar openden ze hun derde winkel op Belgisch grondgebied. Het modelabel vind je voortaan in het straatbeeld van Antwerpen, Brussel en Gent. Verder werd er ook geïnvesteerd in een vernieuwde en gebruiksvriendelijke webshop. Ideaal voor zij die hun garderobe vanuit hun zetel willen verrijken met tijdloze, duurzame stuks. 

Een stijl die nooit gaat vervelen

De Just In Case-stijl laat zit niet in een hokje plaatsen. Strakke lijnen gaan hand in hand met frivole details. Denk aan nutteloze zakjes op vreemde plaatsen of spreuken binnen de kledij. It’s all about the details

18_10_12_Brussels-Fashion-Days_148_9275
5
Foto © Brussels Fashion Days
18_10_12_Brussels-Fashion-Days_149_9280
5
Foto © Brussels Fashion Days

Een vrouwelijke stijl die nooit té romantisch aanvoelt. Verder zijn de stuks erg draagbaar en kunnen ze zowel gekleed als casual gecombineerd worden. Het Antwerpse merk zweert bovendien bij een duurzaam productieproces, iets wat allemaal maar kan worden aangemoedigd. 

Er zit meer in een liedje dan je denkt

Typerend is ook de reclamecampagne die iedere collectie wordt opgebouwd rond een lied. Zo werd de SS 17 geïnspireerd door Strawberry Fields Forever. Benieuwd welk lied aan de basis lag van de AW 18/19 collectie? Ontdek het hier.

lookbook-modmedia-5862-page-61032
5
Foto © Just in case
lookbook-modmedia-5862-page-61034
5
Foto © Just in case
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten