0
Cool Guy: Kofi Von Ohene
6

Cool Guy: Kofi Von Ohene

F
Looks / News / Trends / Wishlist

20 jaar oud en al een succesvol ontwerper. Kofi Von Ohene uit Gent brengt streetwear meets high end op een nieuw niveau.

Wanneer ik Kofi een berichtje stuur om het interview te bevestigen, krijg ik meteen antwoord terug: “Is het oké dat ik mijn team meebreng? Zij zijn altijd bij mij.” Verbaasd – en stiekem ook wel een beetje zenuwachtig – wachtte ik Kofi en z’n crew op in de Vooruit voor een babbel over zijn persoonlijkheid, zijn stijl en zijn hotspots.

Cool Guy: Kofi Von Ohene
6
Foto © Kofi Von Ohene

ABOUT THE GUY 

Kofi Von Ohene is een jonge gast uit het Gentse met een eigenzinnige stijl én een kledinglijn. Zijn inspiratie haalt hij een beetje van overal, al staan muziek en zijn zus op de eerste plaats. “Ik hou van alle soorten muziek, van hiphop tot jazz en klassieke muziek. Als ik aan het schetsen ben, speelt er altijd muziek op de achtergrond. Het ene moment is dat rap, de andere keer luister ik naar klassieke songs. Ik kan me er echt door laten meeslepen.”

Zijn gevoel voor stijl heeft Kofi te danken aan zijn zus. Zij is styliste en droeg haar stijl – vooral zwart-wit en eenvoudig – over op haar jongere broer. “Ik draag zo vaak zwart dat m’n mama me vaak al grappend vraagt naar welke begrafenis ik nu weer ga.”

In tegenstelling tot veel kinderen die beschaamd zijn over de kledingkeuze van hun oudjes, is Kofi blij met de stijl van zijn ouders. “Ze zijn echt stylish. Zeker voor hun leeftijd, soms gaan ze wel eens de mist in, maar dan zeg ik het meteen.” 

Naast z’n fashionable zus en zijn liefde voor muziek kijkt Kofi ook heel erg op naar de Antwerpse Zes. Dries Van Noten, Walter van Beirendonck en Raf Simons zijn z’n absolute favorieten. “Ik houd van hun persoonlijkheid en hoe die zichtbaar is in hun kleding. Het zijn stuk voor stuk unieke ontwerpers die echt hun stempel hebben gedrukt op de mode en niet meegaan met de grote massa. Ze blijven eigen aan hun stijl en dat is waar ik zelf ook erg achter sta.”

Kofi’s kledingstijl verraadt al snel een van z’n andere hobby’s: skaten. “We gaan vaak naar skatelocaties om daar shots te nemen terwijl we skaten. Die komen dan online terecht.” En bij die hobby stopt het niet. Ook logeren in hotels in België, feestjes organiseren in Antwerpen en ‘meisjes’ zijn Kofi’s favoriete bezigheden. “Ja hoor, ook meisjes zijn mijn hobby. Ik ben wel relatief kieskeurig, ze moeten echt m’n type zijn,” zegt Kofi zelfverzekerd.

"Meisjes zijn mijn hobby."

Opvallend zijn Kofi’s tattoos en juwelen die hij draagt. In totaal heeft hij 8 tatoeages verspreidt over zijn lichaam. Een afbeelding van de Maagd Maria met haar kind siert zijn arm, maar de gezichten zijn weg. “De betekenis achter die tattoo is dat iedereen meerdere gezichten heeft. Mensen kunnen soms two faced zijn en ik wil zo mezelf er aan herinneren niet iedereen blindelings te vertrouwen.” Onder zijn linker wenkbrauw heeft hij drie streepjes laten zetten. “Iedereen van onze vriendengroep gaat die drie streepjes laten zetten. Het is een teken van onze vriendschap.”

Cool Guy: Kofi Von Ohene
6
Foto © Kofi Von Ohene

“Ik heb ook  een tattoo op mijn borstkas, waar m’n hart zit. Het is het logo van mijn nieuwe label: Magere Hein met zijn zeis die op een paard zit. Het lijkt van ver op het klassieke logo van Ralph Lauren, maar als je dichter kijkt zie je dat het dus de Man des Doods is.” De andere tatoeages zijn o.a. een mes op zijn arm en een man met een bivakmuts. “Ik heb mijn eerste tatoeage laten zetten op mijn zeventiende. Mijn mama en papa waren er niet blij mee, maar wat konden ze er aan doen, het stond er en kon niet meer weg.”

"Ik ben een grote fan van de Antwerpse Zes. Ze blijven eigen aan hun stijl en dat is waar ik zelf ook erg achter sta."

Zelf is Kofi geboren en getogen in Gent, maar zijn ouders komen uit Ghana. Momenteel werkt zijn vader in Engeland, waardoor Kofi ook vaak naar daar trekt. “Ik ga mijn vader vaak bezoeken. Het is leuk omdat ik meteen kan gaan wanneer ik wil en niet een echte reis moet plannen.” Z’n achternaam heeft hij trouwens niet van zijn vader (of moeder) meegekregen. “Het is een grappig verhaal. Ze hebben mij de achternaam Ohene gegeven wat ‘koning’ betekent in het Afrikaans. Best wel cool eigenlijk.” 

ABOUT THE CLOTHES

In 2013 begon Kofi met ontwerpen. Dat kwam eigenlijk heel toevallig. Dankzij z’n diploma Grafische Vormgeving aan het VISO kon hij goed overweg met schetsen en design. Toen hij enkele T-shirts liet bedrukken met zijn eigen designs vielen ze meteen in de smaak bij zijn vrienden en later ook bij het grote publiek. “Ik werd aangesproken op straat met de vraag vanwaar mijn T-shirt kwam. Toen heb ik beslist om er meer mee te gaan doen.”

Kofi’s kledinglijn is een mix van urban en trendy streetwear. De collecties bestaan uit zwart-witte stukken met hier en daar een kleurrijk detail. Zijn bomberjacket die nu net op de webshop staat, is dan weer lichtroze. “Ik zou mijn kledinglijn omschrijven als chill. Het moet kleding zijn die ik zelf ook zou dragen en waar ik me zelf comfortabel in voel.” 

Cool Guy: Kofi Von Ohene
6
Foto © Kofi Von Ohene
Cool Guy: Kofi Von Ohene
6
Foto © Kofi Von Ohene

Zijn kleding is gegeerd, er worden namelijk maar enkele stuks van gemaakt. Gemiddeld laat Kofi zo’n vijf stuks van elk ontwerp maken. Nadien wordt het op aanvraag gemaakt zodat elk stuk speciaal gemaakt is voor de klant. “Ik wil dat mijn kleding uniek blijft en dat kan door er niet te veel stuks van te verkopen.”

In Kofi’s kleerkast vind je naast zijn eigen lijn geen kledingstukken van ketens als H&M of Zara. Confectiekledij mijdt hij liever. “Ik heb een afkeer van grote merken. Je kan iets moois kopen en dan een dag later iemand net hetzelfde stuk zien dragen. Dat is ook hetgeen ik niet wil met mijn kleding. Ik verkoop maar een bepaald aantal stuks juist om te vermijden dat iedereen er mee rondloopt. Ze moeten uniek blijven.”

About the hotspots

Naast ontwerpen organiseert Kofi ook parties. In discotheek Kelly Palmer in Antwerpen bijvoorbeeld of in Club 69. Als hij één restaurant mocht uitkiezen waar hij elke dag zou gaan eten, is het Ocean Garden, een Chinees restaurant in Gent. 

Kofi is een frequente hotelgast, maar zijn favoriet blijft toch altijd The House of Edward in Gent omdat het een echt thuisgevoel heeft. “Ik houd van de huiselijke sfeer, het is alsof je in je eigen living zit en de kamers zijn er erg charmant. Ik voel me er meteen thuis.” 

“Ik wil graag mijn laatste dagen doorbrengen en sterven in Marokko. Ik ben er nog nooit geweest, maar ik heb een connectie met dat land."

Hij verblijft vaak in Belgische hotels, maar trekt ook geregeld naar het buitenland. Zo staat Denemarken hoog in zijn lijstje met favoriete plaatsen. “Kopenhagen is mijn go to land. Ik ben er geweest tijdens de Fashion Week en dat was echt insane. In het begin was het wennen aan de aandacht van de fotografen en ‘groupies’. We werden zo bijvoorbeeld een hele dag gevolgd door een aantal mensen, ze bleven wachten aan ons hotel en vroegen om handtekeningen en foto’s. Nu ben ik het gewend, maar die eerste keer was toch wel een kick.” 

Ook Marokko heeft een speciale betekenis voor Kofi, al is hij er nog nooit geweest. “Ik wil graag mijn laatste dagen doorbrengen en sterven in Marokko. Ik ben er nog nooit geweest, maar ik heb een connectie met dat land, het heeft iets heiligs en het lijkt mij de perfecte plek om je laatste dagen te spenderen.” 

Cool Guy: Kofi Von Ohene
6
Foto © Kofi Von Ohene

Iedereen heeft wel een levensmotto en voor Kofi is dat niet anders. “Telkens wanneer ik een beslissing moet maken, denk ik: ‘Hoe ik denk, bepaalt hoe erg een situatie is.’ Neem bijvoorbeeld dat je in de gevangenis zit. Je moet er het positieve van zien. Wanneer je enkel denkt aan hoe lang je er nog moet zitten en enkel negatieve gedachten hebt, dan gaat het veel erger zijn voor jezelf dan wanneer je de positieve dingen probeert te zien zoals het feit dat je tijd krijgt om bij te leren, om meer te weten te komen over jezelf of om te werken aan je lichaam. Je moet zo’n moment vastpakken en er het beste uit halen.” 

Een betere levensles kunnen wij niet bedenken. We wensen je heel veel geluk toe met je carrière, Kofi! 

19.07.2017
Geschreven door Cheyenne Curé
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten