0
BFD: Bloggers klappen uit de biecht
3

BFD: Bloggers klappen uit de biecht

F
Looks / News

In mei is het alweer zover, Belmodo Fashion Days! Wij vroegen tips & tricks aan enkele connaisseurs.

Astrid Nieuwborg

Onze eerste experte is Astrid Nieuwborg, een architecte en blogster uit Antwerpen. Ze steekt haar Belgische trots niet onder stoelen of banken en kleedt zichzelf maar al te graag in kleding van Belgische makelij. Het is dan ook geen verrassing dat ze een grote fan is van onze Belmodo Fashion Days

"De mannencollecties zijn tijdens de stockverkopen net iets verrassender die van de vrouwen." - Astrid Nieuwborg

Astrid’s must-visit designer is Dries Van Noten, hij staat steevast bovenaan haar lijst: “Dries Van Noten combineert tijdloosheid met een specifieke stijl, echt het investeren waard!”

Je kan de Antwerpse tijdens de Belmodo Fashion Days gek genoeg ook snuisterend tussen de mannencollecties van Raf Simons of Walter van Beirendonck terugvinden. Dat is dan ook meteen haar eerste tip: “De mannencollecties zijn tijdens de stockverkopen net iets verrassender die van de vrouwen.”

De stukken die Astrid koopt zijn ofwel echte eyecatchers, ofwel compleet het tegenovergestelde: goede basics. “Al wat daar tussenin ligt, raak ik zelfs niet aan.”

Nog een belangrijke tip: "Laat je niet verleiden door een ondraagbaar excentriek stuk of, nog erger, een onaangename stof!" 

“Mijn paradepaardje is een paar sandalen van Dries van Noten, ze zitten als gegoten! De kostprijs?  75,00, over deals gesproken! Helaas durf ik ze niet zo vaak te dragen wegens te kostbaar. Dat is zowat de vloek die op zo’n prachtstukken rust.”

Ten slotte deelde ze ook nog haar gouden tip met ons. Neem dus je notitieboekje erbij en noteer: “Als je echt een doel voor ogen hebt, de best geprijsde Dries van Noten-schoenen bijvoorbeeld, wees dan zeker op tijd. Ik zorgde er vroeger altijd voor dat ik als eerste in de rij stond. Nu maak ik me er niet meer zo druk in maar het maakt wel echt een groot verschil!”

Deborah Gebruers

Next in line is Deborah Gebruers een eigenwijze blogster met Limburgse roots die in Antwerpen woont.

Deborah is een chaotische creatieveling, of da’s toch hoe ze zichzelf omschrijft. Ook deze blogster is een vaste bezoeker van de Belmodo Fashion Days: “De Belmodo Fashion Days maken het mogelijk om stukken van Belgische ontwerpers te kopen aan een goede prijs, waardoor ze toegankelijker worden voor iedereen. We hebben ongelofelijk goede ontwerpers in België het zou dus een zonde zijn mochten hun creaties enkel beschikbaar zijn voor de happy few.”

Net zoals Astrid, kan je ook Deborah tijdens de stocksales bij Dries Van Noten vinden. “Zijn collecties zijn altijd classy en een tikkeltje stout. Ik koop er ook altijd stoffen, zo zorg ik bij mijn eigen stuks voor een knipoog naar Dries.”

“Ik heb al twee keer het grote geluk gehad dat ik absolute toppers van Dries Van Noten op de kop kon tikken. Twee jaar geleden kocht ik een hemdje uit dunne tule met borduurwerk van zilvergaren, grijze parels en lichtblauw lint. Ik heb het jammer genoeg nog maar 1 keer gedragen want het is see-through en hoewel het handwerk prachtig is, blijft het ook overal in haken. Nu dient het ter inspiratie. Mijn ander pronkstuk is een tweedelig pak uit de Herfst/Wintercollectie van 2012 met veel Japanse en Chinese invloeden. Het is nogal opzichtig, maar dat maakt het net zo leuk om te dragen!”

BFD: Bloggers klappen uit de biecht
3
Foto © Deborah Gebruers

En nu, het moment waar je op wachtte, houd opnieuw je notitieboekje in de aanslag! 
“Beslis op voorhand wat je budget ongeveer is. Ga eerst naar de ontwerpers die je écht niet wil missen. Als je limiet bereikt is, ga dan niet verder naar andere ontwerpers uit nieuwsgierigheid. Dat is de enige manier om de verleiding te weerstaan.”

"Ik ga mezelf nu tegenspreken, maar soms moet je over je limiet gaan, want je verdient af en toe wel eens een extraatje." - Deborah Gebruers

Gerrit Elen

De Belgische blogger Gerrit Elen, reist doorheen het land op zoek naar leuke plekjes. Een van zijn favoriete ontdekkingen zijn de Belmodo Fashion Days, de komende editie stond dan ook al eventjes in zijn agenda. 

Hij gaat naar de Belmodo Fashion Days omdat hij er steevast in gelooft dat ons land heel veel te bieden heeft op vlak van mode. Hij wil het lokaal fashion talent steunen – en wat voor een talent!

“Het beste aan de Belmodo Fashion Days is dat Belgische merken zoals Ann Demeulemeester en Haider Ackermann, normaal niet geschikt voor alle budgetten, een aantal dagen per jaar wel betaalbaar zijn voor jonge mensen zoals ik." - Gerrit Elen

Gerrit is een grote fan van de stocksales omdat hij dan wél een stuk van een grote naam uit de modewereld op de kop kan tikken: “Ik ga op zoek naar stuks die een investering waard zijn. Ik ben bereid om wat meer geld uit te geven voor een kledingstuk, maar dan moet ik ervan overtuigd zijn dat ik het jarenlang kan dragen.”

“Tijdens de vorige editie wist ik een geklede broek van Raf Simons te bemachtigen. Het is een smart stuk maar tegelijk is de snit een beetje baggy. De broek kostte amper € 50,00, wat een koopje!” 

Dit jaar gaat Gerrit op zoek naar een bomberjacket van Dries Van Noten. “Stiekem ga ik hiervoor ook bij de vrouwen gluren.”

Gerrit outfit
3
Foto © Gerrit and the city

“Mijn ultieme tip? Efficiëntie. Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer kans dat iemand anders er met dat ene item vandoor gaat. Maak dus op voorhand voor jezelf een planning van de designers die je wil bezoeken, gerangschikt op volgorde en voorkeur. Lekker nerdy, that’s how we like it!”

De Belmodo Fashion Days, de leukste stockverkopen van België, vinden dit jaar plaats van maandag 8 mei 2017 tot en met zondag 14 mei 2017.

Tot dan!

21.04.2017
Geschreven door Lupe Baeyens
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten