0
2

Achter de schermen bij Arkk Copenhagen

F
Looks / News

24.12.2018
Geschreven door Laura Lurquin

Uitgepuurde, minimalistische sneakers, dat is wat Thomas Refdahl en Kasper Hoj Rasmussen wilden creëren. Enter: ARKK Copenhague.

Wie ben je?

“Ik ben Kasper Høj Rasmussen, artistiek directeur van ARKK Copenhague, een bedrijf dat ik samen met Thomas Refdahl oprichtte.”

Q1and2_-_ARKK_Founders_Kasper_Rasmussen_on_the_left_and_Thomas_Refdahl
2
Foto ©

Hoe ben je op het idee gekomen om ARKK Copenhague op te richten?

“Alles is begonnen met een discussie onder vrienden. We begonnen onszelf een eenvoudige vraag te stellen: waarom bestaan er geen minimalistische, Scandinavische sneakers met een puur design?

In 2014 bedachten we een mogelijkheid om de nieuwe sportschoen te ontwikkelen door het concept van ‘dé sneaker’ uit elkaar te halen. We stelden ons een schoen voor met een uitgepuurde vorm.

Na 18 maand proberen, gruwelijke fouten, diepgaand onderzoek en veel slapeloze nachten, werd met trots de eerste sneaker van ARKK Copenhague gelanceerd: Raven.”

"We agreed that there were really no sneakers out there with a truly Nordic design DNA—nothing that really fit with modern Scandinavian street style.” - Kasper

Van waar komt jullie voorliefde voor sneakers? Zijn jullie sneaker-addicts?

“Ja, we houden al van kinds af van sneakers! En iedereen die van baskets houdt, droomt er toch van om zijn eigen schoenen te ontwerpen, niet?

Als je me vandaag vraagt waar ons team het meest van houdt als we het over sneakers hebben, denk ik dat het de manier is waarop die verbonden zijn aan talloze aspecten van het leven en van de cultuur. Voor ons zijn sneakers niet zomaar schoenen, ze zijn tegelijkertijd gebruiksvriendelijk en impressionant. Ze zijn verbonden aan sport, muziek, creativiteit, design, streetstyle … kortom aan alles die met de evolutie van het leven te maken heeft.”

Waar maakt Arkk het verschil?

“We wilden dat ARKK Copenhagen een tegenwicht zou bieden aan de grote spelers op de markt. Wat ons onderscheidt van alle concurrenten, is de manier waarop we fashion mengen en combineren met een sneaker die de Scandinavische bouwstijl representeert: we willen dit idee concreet maken door lifestyle-schoenen te maken die onderling van elkaar verschillen, maar wel een Noors design gemeen hebben en voldoende flexibel zijn voor dagellijks gebruik.”

Wat zijn de verschillende stappen om een sneaker te maken? Kunnen jullie het creatieve proces even uit de doeken doen?

“Voor een ARKK-schoen klaar is, is hij al door meer dan 200 personen gedragen. Deze testpersonen zijn over heel de wereld te vinden; van ons conceptteam in Kopenhagen naar materiaalexperten in heel Europa tot onze gekwalificeerde productie.”

Wie is er verantwoordelijk voor het design van nieuwe modellen?

“Als we onze samenwerking met Vibram en BOA niet meetellen, is elke basket van ARKK voor de volle 100% ontstaan in Kopenhagen. De Deense hoofdstad is een onuitputtelijke inspiratiebron voor onze kleine ploeg van 3 designers: Kopenhagen met zijn vernieuwende architectuur, dynamische mode-scene en straatcultuur, is meer dan een hoofdstad, het is onze thuis.”

Met welke materialen werken jullie?

“We werken met een groot gamma aan materialen: leder, mesh, daim, nylon etc. We brengen ook innovaties uit zoals de Futuregrid- en Nordic Camo zool en de Hydrix Shield, een waterdicht membraan.”

Waarom hebben jullie besloten om jullie fabriek in Vietnam te openen?

“We hebben een uitstekende relatie met de fabriek in Vietnam en we trekken er minsten vier keer per jaar heen om samen te komen, de staaltjes te onderzoeken en om de kwaliteit van onze producten te controleren.

We streven samen in Vietnam naar kwaliteit op elk vlak, de samenhang van de mallen en de precisie die in elk detail gelegd wordt.”

Probeer Arkk eens te omschrijven in 3 woorden

“’Modern Life In Sneakers.’ Okay, so that’s four words, haha!”

Wat zijn de volgende stappen voor het bedrijf?

“2019 zal een enorm belangrijk jaar worden voor ARKK: we lanceren verschillende nieuwe designs, nieuwe kleurtypes en we starten ook een nieuwe samenwerking. We zijn fier op alles wat we tot nu toe bereikt hebben, maar we hebben ook het gevoel dat dit nog maar het begin is. Het grootste deel van de reis moet nog beginnen voor ARKK.”

Je shopt ARKK o.a. bij KURE in Brussel.

Vertaald door Tara Van Den Neste
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten