0
24 uur in Belgische mode met Nathalie De Schepper: lunch
6

24 uur in Belgische mode met Nathalie De Schepper: lunch

F
Looks

Op vrijdag 20 oktober 2017 vieren we de #dagvandebelgischemode. Nog geen idee wat aan te trekken? Nathalie De Schepper, PR en Communications Manager bij Flanders DC en sinds jaar en dag ambassadrice van Belgische mode, doet het je alvast even voor.

In het eerste 24 uur in Belgische mode met Nathalie-artikel vertelde Nathalie ons waarom Belgische mode een echt kwaliteitslabel is. Die mode van eigen bodem zetten we op vrijdag 20 oktober 2017 in de spotlights tijdens de Dag van de Belgische Mode.

“Belgische modeontwerpers zijn best bescheiden. Ze denken dat ze zich niet kunnen meten aan de groten der aarde en leggen de lat dan ook graag hoog voor zichzelf. Ze roepen niet dat ze de besten zijn en dat maakt hen zo sympathiek en tilt hun mode naar een hoger niveau.”

Belgische mode draag je op elk moment van de dag en voor gelijk welke gelegenheid. Dat laat Nathalie ons alvast zien. Dit is wat ze overdag op kantoor zou dragen.

De ideale look voor...

“… een doordeweekse werkdag, makkelijk maar met een elegante twist. Ik kleed me niet graag om doorheen de dag, dus ik ga vaak voor een look die je in en mum van tijd kan up- of downgraden. Met hakken is deze outfit ideaal voor een event of om mee op restaurant te gaan, in combinatie met sneakers trek ik ermee de stad in of ga ik met de hond wandelen.”

24 uur in Belgische mode met Nathalie De Schepper: lunch
6
Foto © Francis Vanquickelberghe
24 uur in Belgische mode met Nathalie De Schepper: lunch
6
Foto © Francis Vanquickelberghe

Wearing

I Love Mr Mittens - pull

“I Love Mr Mittens ken ik al heel lang. Het is heerlijk tijdloos maar toch herkenbaar. Ik houd ook van het typisch Belgisch surrealistische verhaal achter het merk! Het was pas toen de ontwerpster in Australië bij haar vriend ging wonen dat het idee voor een knitwearlabel ontstond. Nostalgie naar België en haar grillige weer misschien?”

Façon Jacmin - rok

“De Belgische tweeling Jacmin brengt denim – hoogstwaarschijnlijk de meest gedragen stof ter wereld – op een vernieuwende manier. Ze brengen hun kledingtukken aan de man in pop-ups en met hun Façon Jacmin-busje. Geweldig dat ze hun flexibiliteit op die manier bewaren. Als ze morgen zin hebben om naar een ander land te trekken met hun merk, doen ze dat gewoon!”

Dries Van Noten - schoenen

“Dries Van Noten is iedereens lieveling maar is jammer genoeg niet voor iederes portemonnee. Gelukkig zijn er de stocksales! Dit paar tikte ik voor zo’n € 75,00 op de kop. Ze zijn elegant en zitten zo makkelijk. Ook hier geldt: herkenbaar maar tijdloos!”

24 uur in Belgische mode met Nathalie De Schepper: lunch
6
Foto © Francis Vanquickelberghe
24 uur in Belgische mode met Nathalie De Schepper: lunch
6
Foto © Francis Vanquickelberghe

Wouters&Hendrix - oorring

“Ik ben grote fan van opvallende, asymetrische juwelen en dus is Wouters & Hendrix de perfect match. Ik koop heel weinig juwelen, maar als ik er dan koop, investeer ik graag. Wat hen voor mij heel typisch Belgisch maakt is de humor in hun items.”

DCEMBER - clutch

“Wat me in DCEMBER vooral aantrekt is de veelzijdigheid van de stukken. Ze zijn minimal wat design betreft, maar je kan er zo makkelijk mee spelen. De grote tas die ik van hen heb kan ik als rugzak of totebag dragen. Je kan er dus echt je eigen ding mee doen. Bovendien worden de stukken gemaakt van vegan leather.” 

Nathalie_InsideTheCloset_copyright_FrancisVanquickelberghe-7
6
Foto ©

Meer van Nathalie zien? Volg haar via haar Instagram-pagina.

dag van de belgische mode

Op de Dag van de Belgische mode, vrijdag 20 oktober 2017, zet Belmodo Capara en nog een hele resem andere modemerken van eigen bodem in de spotlights. Vier samen met ons al het Belgisch modetalent en deel een foto van jezelf op social media in een tenue van eigen bodem met de hashtags #dagvandebelgischemode#belmodo en #ikkoopbelgisch. Wie weet maak jij dan wel kans op een garderobe vol Belgische mode. Meer informatie vind je op de Dag van de Belgische mode-pagina.

20.10.2017
Geschreven door Amélie De Rycke
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten